Най - вълнуващия въпрос зимно време.
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
Svetoslav Yossifov
- помощник
Здравейте, мисля че бях чел някъде назад по темата, че някой имаше от хубавото ръководство на български, за да мога да разбера точно всяка една команда за какво е. Ако не е проблем може да ми го изпрати на mail: dj_svetljo@abv.bg Благодаря !
kafaka
- специалист
Svetoslav Yossifov написа:Здравейте, мисля че бях чел някъде назад по темата, че някой имаше от хубавото ръководство на български, за да мога да разбера точно всяка една команда за какво е. Ако не е проблем може да ми го изпрати на mail: dj_svetljo@abv.bg Благодаря !Имаш я вече колега.
Svetoslav Yossifov
- помощник
kafaka написа:Благодаря !Svetoslav Yossifov написа:Здравейте, мисля че бях чел някъде назад по темата, че някой имаше от хубавото ръководство на български, за да мога да разбера точно всяка една команда за какво е. Ако не е проблем може да ми го изпрати на mail: dj_svetljo@abv.bg Благодаря !Имаш я вече колега.

tysonlkr
- специалист
Може ли да ми изпратите и на мен това ръководство да го разгледам на имейл tyson_1@abv.bg
Имам и няколко въпроса относно свързването на камина BURNit 25
1. Тръбите за изходящите газове размер ф80 се предлагат само инокс-ови. При мен ще трябва да я свържа към обикновен комин който е ф130. В ръководството има изискване към комина а за тръбите (кюнците) нищо не пише. Има ли проблем да свържа камината към обикновен комин и може ли да се използват от старите кюнци след монтиране на съответния преход?
2. Камината си има разширителен съд от затворен тип, а инсталацията към която ще свържа камината е отворена. Ще е проблем ли за камината да работи с отворена система? И ако не може с отворена система РС на камината ще е достатъчен ли за системата или ще е необходим допълнителен?
3. Отзад камината има и трети извод, който доколкото разбрах е за пълнене. Камината ще се монтира в хола и наблизо няма подходящо място за пълнене на системата. Ще е проблем ли системата да се пълни от друго място? И този извод трябва ли да се затапи?
Въпросите са ми малко извън темата за настройки, но тук има много хора с практически опит с тези камини, които ще се радвам да споделят опит.
1. Тръбите за изходящите газове размер ф80 се предлагат само инокс-ови. При мен ще трябва да я свържа към обикновен комин който е ф130. В ръководството има изискване към комина а за тръбите (кюнците) нищо не пише. Има ли проблем да свържа камината към обикновен комин и може ли да се използват от старите кюнци след монтиране на съответния преход?
2. Камината си има разширителен съд от затворен тип, а инсталацията към която ще свържа камината е отворена. Ще е проблем ли за камината да работи с отворена система? И ако не може с отворена система РС на камината ще е достатъчен ли за системата или ще е необходим допълнителен?
3. Отзад камината има и трети извод, който доколкото разбрах е за пълнене. Камината ще се монтира в хола и наблизо няма подходящо място за пълнене на системата. Ще е проблем ли системата да се пълни от друго място? И този извод трябва ли да се затапи?
Въпросите са ми малко извън темата за настройки, но тук има много хора с практически опит с тези камини, които ще се радвам да споделят опит.
tysonlkr написа:Може ли да ми изпратите и на мен това ръководство да го разгледам на имейл tyson_1@abv.bgЗдравей колега. Аз съм с BURNit Comfort PM 15 или вече новия модел 13 kw. До това което съм изчел от форумите и което съм чел в книжката и това което инженера ми каза е следното:
1. относно кюнците не мисля, че ще имаш някакъв проблем да ползваш тях, но за комина не съм сигурен. Аз си правих нов комин защото я местих камината от хола в коридора..
2. и моята система беше отворена, но ми казаха, че трябва да е затворена, понеже самата камина има датчик за налягането и ще дава грешки ако не може да достигне необходимото работно налягане (2 bar)
3. аз лично на въпросния извод съм си поставил изпусквателния клапан, а си пълня системата през студената вода от банята. В магазина ми казаха, че мога и да си го запуша с тапа... (от стара система я реформирах)
Успех с монтажа. Това е от мен колкото знам и съм чел. Ако имаш някакви други въпроси, питай

Здравейте, вече и моя профил е активен.
Накратко, изкарах една зима с Burnit 23, отоплявам санирана къща с пвц дограма 180 м2, и бойлер 100 л.
Зимата изкарах с 4 200 кг пелети от пиринлес, не са най-добрите, но виждам че има и доста по-лоши.
Основния проблем който имах, беше поява на грешка 7, но не бях чистил комина.
Това лято го почистих и ще видим как ще е зимата.
Очаквам следващата седмица майстор от сервиза за заверка на гаранцията за втората година, но трябва и основно почистване на каммината, тъй като не съм наясно ще изчакам да ми обясни по-подробно.
Накратко, изкарах една зима с Burnit 23, отоплявам санирана къща с пвц дограма 180 м2, и бойлер 100 л.
Зимата изкарах с 4 200 кг пелети от пиринлес, не са най-добрите, но виждам че има и доста по-лоши.
Основния проблем който имах, беше поява на грешка 7, но не бях чистил комина.
Това лято го почистих и ще видим как ще е зимата.
Очаквам следващата седмица майстор от сервиза за заверка на гаранцията за втората година, но трябва и основно почистване на каммината, тъй като не съм наясно ще изчакам да ми обясни по-подробно.
kafaka написа:Здравейте! И аз ще бъда много благодарен ако мога да получа въпросното ръководство на български. Благодаря предварително.Svetoslav Yossifov написа:Здравейте, мисля че бях чел някъде назад по темата, че някой имаше от хубавото ръководство на български, за да мога да разбера точно всяка една команда за какво е. Ако не е проблем може да ми го изпрати на mail: dj_svetljo@abv.bg Благодаря !Имаш я вече колега.
plamendimov@hotmail.com
Колеги здравейте , предстой ми покупка на пелетна камина BURNiT PM Comfort 13 Plus . Камината съм я поръчал и другата седмица трябва да пристигне. Доколкото разбрах вече се води 13+ , а не 15. Въпросите са ми:
- какви са основните разликите спрямо миналогодишния модел (PM 15 kw)
- нужно ли е да прекарвам тръба за свеж въздух към камината (някъде бях чел че е задължително
)
- има ли някакъв по-евтин вариант за димоотводни тръби , че погледнах на 1-2 места искат по 18лв/м , а моите тръби ги смятам към 4 метра
И разбира се ако може и на мен да пратите нужната документация за описание и настройка на камината да се обучавам от рано
don_gori@abv.bg
Поздрави
- какви са основните разликите спрямо миналогодишния модел (PM 15 kw)
- нужно ли е да прекарвам тръба за свеж въздух към камината (някъде бях чел че е задължително

- има ли някакъв по-евтин вариант за димоотводни тръби , че погледнах на 1-2 места искат по 18лв/м , а моите тръби ги смятам към 4 метра

И разбира се ако може и на мен да пратите нужната документация за описание и настройка на камината да се обучавам от рано

don_gori@abv.bg
Поздрави

LazarGanev
- "Велик майстор"
- прилики няма с предния модел - другия модел е на друг производител, пак македонски, доколкото знам
- не е задължително тръба да отива до камината, но е задължително да се осигури въздух за горенето
- не е задължително тръба да отива до камината, но е задължително да се осигури въздух за горенето
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература