Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Miro4774 написа:
Аз не знам какъв е проблема ето горелката е Грейко има проблем питам дали мога да си го разреша за някакви съвети и тн А това че на някой му хрумва да си пише това не е за Грейко може да не коментира. Без да се обиждаш но имам право да попитам писах на някой колеги на лично да ми помогнат и те казаха пиши в форума хората да знаят.
Горелката ти няма проблеми, наистина престани!
Miro4774 - специалист
LazarGanev написа:
Miro4774 написа:
Аз не знам какъв е проблема ето горелката е Грейко има проблем питам дали мога да си го разреша за някакви съвети и тн А това че на някой му хрумва да си пише това не е за Грейко може да не коментира. Без да се обиждаш но имам право да попитам писах на някой колеги на лично да ми помогнат и те казаха пиши в форума хората да знаят.
Горелката ти няма проблеми, наистина престани!
Хубаво горелката е уникална и всичко е Ок
kalin72 - майстор
Форума е либерален, ама и ние сме зрели хора, така че...няма проблеми :)
Обаче наистина на Миро проблемите трябва да се отделят в нова тема, за да е по-прегледно.
filmatoplo - майстор
Нищо и няма на горелката и аз го казвам ,дадох съвет да се махнат термоглавите ,съмнява ме да не са сходни и когато се монтират дори на 5 - те притискат стержина вече 2 ММ и крана започва затваряне ,камоли поставени на 3 .Пак повтарям ,ако Горелката няма мощност - тя не може да вдигне повече от 50 градуса .

Оня ден на една друга горелка и беше изгоряло бушончето на шнека ,та гледам съм оставил горелката на макс 20 киловата в тези студове ,поли се етаж и полувина без изолация и бойлер ,котела Виадрус 9 секции .Горелката естествено пак голяма 30 киловата .Е може значи да стане на мойта че му е нужно 20 вместо 30 .Ама трябва аз да я преустройвам .
Последна промяна от filmatoplo на съб яну 07, 2017 4:15 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Миро, горелката наистина НЯМА проблеми и е много добра, ТВОЯ проблем е в инсталацията. И вероятно в настройките на горелката, която, докалкото схванах, е RB30? Потвърди, моля те.
Miro4774 - специалист
kalin72 написа:
Миро, горелката наистина НЯМА проблеми и е много добра, ТВОЯ проблем е в инсталацията. И вероятно в настройките на горелката, която, докалкото схванах, е RB30? Потвърди, моля те.
20 ка е
filmatoplo - майстор
Аз разбрах че е 20 май . Съмнение имам само в циркулацията ,ако чуя - котела не може да вдигне повече от 50 градуса ,тогава съм съгласен че не достига мощност , въпреки че и тогава не винаги Горелката е виновна а оразмеряването .

Махна ли термоглавите за проба ,поне това е лесно и не е свързано с теч на вода .
Бат Диди - специалист
lz2skt написа:
Miro4774 написа:
lz2skt написа:
Към колегата Миро ..По добре да създаде отделна тема за проблемите в неговата инсталация да не спамим повече тази за Грейко.Да направи подробни снимки с хубав тел или фотоапарат на цялата инсталация.
няма да спамя повече твоята система е перфектна не е нужно да си даваш мнението.
Пази,Боже..сляпо да прогледа
Здравейте.
Миро не се сърди младежо :goodman: , аз ще ти кажа от моята гледна точка, следя ти мненията защото ми е любопитно и интересно какъв е проблема при теб и ще ми е много по-лесно ако си отвориш твоя тема и там покажеш снимки и дадеш данни за инсталацията ти. Тук има компетентни хора, от които аз и много хора ползващи форума сме научили много :prayer: , сигурен съм че ще ти помогнат, а и за тях ще е по-добре информацията да е систематизирана на едно място.
Тук всеки казва квадратура и разход, обаче няма да е лошо да се уточним: аз обитавам апартамент 105 кв. м. по нотариален акт но реално мога да стъпя на 85 кв. м.
При теб според мен,ако нямаш добра циркулация /с този осемгодишен монтаж на помпите може проблема да е в тях/ защо котела не може да достигне зададената температура? Нека се произнесат специалистите.
Вземи да измериш реално температурата на изгорелите газове, че да могат да ти помогнат хората.

П. П.
Уф що нещо са изписали докато се намотам :shock: извенете.
Последна промяна от Бат Диди на съб яну 07, 2017 5:05 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Няма модератори, това е проблема....аз искам да отделя темата на Миро, за да е прегледна и ясна, обаче...как да стане?
stan4o333 - специалист
Аз съм го го докарал до това положение в днешния ден температура навън е - 13 градуса. Отопляема площ 90 квадрата , за топлообменници използвам радиатори и радиаторни конвектори и бойлер със серпентина. Грейко РБ20 + котел Будерус + PVC дограма + Изолация . Гориво Слънчогледови пелети . Температура вътре 24 - 26 градуса ( заради жената ) .
През работните дни горелката работи в зададени часове защото няма никой в къщи а и с конвекторите много бързо постига желаната температура.
Прикачен файл:
gr1.jpg
gr1.jpg (115.6 KиБ) Видяна 1282 пъти

Прикачен файл

gr2.jpg

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: