• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте! От известно време чета вашия форум с изследователска цел =) В тази тема най-много ми хареса, а и от участниците тук мисля че мога да получа задоволяващи отговори =)
Мисля да се изнасяме в къща, която до сега е използвана само за лятна вила и да се ползва целогодишно. Намира се в Банкя и газопроводът минава точно пред нея. Уви, не сме газифицирани- отоплението е с електрическо котле и за три дни по коледа платихме над 100 лева, та за зимата не е вариант... =) ТА! Четох ви много и си харесах газифицирането. Регистрирах се специално, за да пиша на няколко потребителя, но още не мога да пращам лични съобщения- явно новите не могат =) Ето и въпросите ми:
1/ Къщата е близнак, така че няма как да изолираме цялата, но нашата половина с какво е най-добре да я изолираме външно, за да има по-малко топлинни загуби зимата.
2/ Подходяща дограма- каква (пвц, алуминиева, дървена...)
3/ Инвестиция откъм газифицирането- гледах всякакви суми от 2-3000 имаше и по 7000 към днешна дата кое е актуално. =)
Сигурно ще трябва да доуточнивам нещо, ама не знам кое е от значение в случая =)
Благодаря предварително :supz:
VLADO66 - майстор
За изолацията колкото повече по-добре-мин. 10см./дела на изолационния материял спрямо цялата стойност на ТИ е неголям/.За нашия климат се е наложила PVC дограмата/не че няма по-скъпи варианти/.смятам че един 5-камерен хубав профил/Рхау,Саламандър и др./ с хубав обков и троен стъклопакет ще ви свършат добра работа.За отоплението аз също бях пред тази дилема ,но като виждам газифицираните ми комшии как се щурат нагоре-надолу позеленели се кръстя че не си вкарах газ/а иначе е голямо удобство/.Освен стените е много важно да се изолира покрива и приземните помещения отдолу.
1/ А с какво да е изолирано отвън (като материал) понеже чета оферти и има много материали... =)
2/ Ти на какво се топлиш
3/ Каква е последователността на ремонтните дейности- да речем дограма, газ, външна ТИ или някаква друга е =)
VLADO66 - майстор
1.Изолацията ми е от EPS/стиропор/,2.Минах през въглища,сега съм на дърва и мисля да мина на пелети.3.Последователността е дограма,изолация/цялостна/ и отопление/то не е свързано с другите дейности и може да се прави независимо/.
Благодаря! =) :drinkers: Ще се включвам с още въпроси =)
LazarGanev - "Велик майстор"
freehearted, каква жилищна площ ще отопляваш?
vesel - специалист
Преди година бях питал тук за мнение относно седмичен стаен термостат. Тогава не получих отговор, та сега да споделя, ако на някой друг му е нужно.

Началото на миналата зима купих COMPUTHERM Q7 (Програмируем дигитален стаен термостат). Тук има инфо - http://www.toplomax.com/pdfs/Staen_termostat_Q7.pdf
Термостатът е on-off, не управлява модулация. Хубаво е, че може да се настройват шест различни температури в рамките на деня ( за разлика от други програматори, при които се задават само две температури - комфортна и икономична). Програмата за всеки ден от седмицата си е независима. Като недостатък мога да посоча невъзможността да се калибрира уреда.
Монтирал съм термостата в помещението, където най-трудно се достигат желаните градуси (и е най-голяма инсталираната мощност). В част от другите помещения има термоглави на радиаторите. Увеличил съм температурата на водата на газовия котел до 75 -80 градуса. В резултат почти изчезна ефекта "цък-цък" от прегряване на котела.
marinmnm - специалист
Здравейте,
Не забравяйте ,че зимата чука на вратите ,газззта се вдига ли вдига а пък темата е замряла! :tonqe:
Та имам следното питане: Когато газовия котел си завърши съответния режим/отопление/ и спре ,помпата трябва ли да спира и ако не,
то колко време след спирането на котела трябва да продължи работа?
LazarGanev - "Велик майстор"
Има си постциркулация, чието време обикновено се регулира, зависи от марката. Обикновено можеш да настройваш между 3 и 10 минути или постоянна циркулация - според нуждите на системата. Ама това е работа за сервиза
marinmnm - специалист
Значи да разбирам ,че това време не е заложено в процесора на котела и може да се регулира"ръчно"?
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: