• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
Кутията се прави по размера на котела,така че тавичката от котела влиза нормално.Ако не те устройва размера,можеш да си направиш по-висока,има място.Но трябва да има вратичка,как ше изолираш пепелника добре,да не тегли въздух от него?
П.С. Сега прочетох-кутията доста се нагрява,всеки за себе си решава,но е по-добре някоя тухла да сложиш,защо да губиш енергия.
milenskior - специалист
Както съм писал по-горе мисля да направя кутията с двойна стена и по средата да сложа вата за изолация.
Пепелника мисля да затваря плътно с по-голяма периферия директно на стената на която е монтиран. Дори и да дърпа малко въздух мисля че за пелетната горелка няма да е никакъв проблем, тъй като при нея горенето се определя от вентилатора основно, а не от тягата на котела.
n.ganev - майстор
Ruseff написа:
Предкамерата и тя е стотинки-около триста искат за нея,мисля.
Ко речи? Баси - за тия стотинки ще ти направя най-малко три предкамери на съществуващата врата. Скоро ще пусна снимки на такъв котел с горелка,която монтирах преди няколко месеца в Троян ама в друга тема / горелката е друга и не е тук мястото / и ще има и други показатели. не, че нещо а е на 90 км. и скоро ще ходя там.
Ruseff написа:
За 26-цата Виадрус това май е най-добрия вариант.Директно на вратичката не става,трябва предкамера,и май Грейко не става,да ме поправите,ако греша.Ама кеф цена няма.
Единствено грешиш, че " Грейко не става ". На човека му бяха казали, че този котел въобще ама въобще не става за пелети - Да ама не както обича да казва Петко Бучаров. Стана и още как, дори при Тк = 65гр вади Тд.г. = 110.
Ruseff - специалист
n.ganev написа:
Ruseff написа:
Предкамерата и тя е стотинки-около триста искат за нея,мисля.
Ко речи? Баси - за тия стотинки ще ти направя най-малко три предкамери на съществуващата врата. Скоро ще пусна снимки на такъв котел с горелка,която монтирах преди няколко месеца в Троян ама в друга тема / горелката е друга и не е тук мястото / и ще има и други показатели. не, че нещо а е на 90 км. и скоро ще ходя там.
Ruseff написа:
За 26-цата Виадрус това май е най-добрия вариант.Директно на вратичката не става,трябва предкамера,и май Грейко не става,да ме поправите,ако греша.Ама кеф цена няма.
Единствено грешиш, че " Грейко не става ". На човека му бяха казали, че този котел въобще ама въобще не става за пелети - Да ама не както обича да казва Петко Бучаров. Стана и още как, дори при Тк = 65гр вади Тд.г. = 110.
Ми не го рекох аз-286 лева искат за предкамера,не всеки може да си я направи.Кутията под котела си я правих аз и знам какво излиза,и колко искат,ако я купувам.В интерес на истината Грейко още не е популярна в нашия регион,Ерато доминира.Надявам се да разчупим табуто.На Виадрус слагат GP,предимно.Верно-доста по-заигравка си е да се прави с кутия отдолу,но моето мнение е,че така е по-ефикасна системата.
filmatoplo - майстор
Колко сантиметра има от горивната камера на горелката до глидерите на котела , интересува ме пламъка от горелката развива ли се добре или още веднага се блъска в глидера .
Ruseff - специалист
filmatoplo написа:
Колко сантиметра има от горивната камера на горелката до глидерите на котела , интересува ме пламъка от горелката развива ли се добре или още веднага се блъска в глидера .
36 санти има разстояние до глидерите,можех да сваля горелката още малко,но счетох,че е достатъчно. Мястото за пепел отдолу е 26 см.Остане ли ми време,ше сложа скара 10-на сантиметра над долните глидери,на тях огнеупорни тухли,да стане още един ход.Да видим какъв ше е ефекта.
Брехххх минала 1 година откакто не съм влизал тук и вече 29 страници тема....
да споделя от опита ми
горелката си работи безпроблемно вече един сезон и един месец от сегашния сезон...
отказах се от слънчогледовите пелети защото са ми далеч и са в неудобни опаковки(по 1т бикбакове)...иначе ги гореше без грешка и са най евтиното отопление на света.....
веднъж ми изгоря едно от двете бушончета и добре беше да има сигнализация за това....добре че бързо се оправих....
за оптимизиране на горивния процес според горивото сложих температурен логер на изходната тръба (горещата вода)на котела
Данните мога да даунлодвам в компютър и по скоростта на нарастване на температурата при различни стойности на въздуха (при неизменно гориво) са намира оптималното горене
оказа се че комина ми е имал твърде голяма тяга....това подпомага вентилатора вкарващ въздух и се наложи доста да намаля процентите на вентилатора и във трите мощностни режима......
по котела си направих усъвършенстване...сложих решетка над горелката и там мога да пусна по някое дръвце като искам особено голяма мощност.....само дето е неудобно че за времето през което има дърва трябва ръчно в 3та мощност да увеличавам вентилатора...за да има остатъчен кислород и за дървата да горят пълноценно
alex_serviz - специалист
Ако ви е интересен т.н. "безкраен" Suspend - при мен съм го пуснал от 7-8 дни. Режимът на Suspend Mode е "High Power". Пуснал съм вентилатор 5% и на 7 мин. да подава порция пелети ( Suspend, Fan 5% и Suspend Time 7 ). При това положение в котела поддържа около 40 градуса ( като застудее, сигурно ще падне тази t ), това с пелети от слънчогл. люспа.
Практически котела не се гаси никога и съответно не ползва запалката ( не, че е толкова важно да не я ползва).
Последна промяна от alex_serviz(стар) на пон ное 03, 2014 6:33 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Ало монтажниците на Грейко по региони -бива ли така , монтирате горелки и оставате хората да се мъчат , постоянно ми звънят хора с горелки Грейко на които майсторите в кавички не разбирали как да свържат стаен термостат , как да нагласят температура , мощност , режими тем подобни .Защо взимате парите на хората , пък те хората защо ви търсят вас не мога да разбера , че после звънят на мен :x .Моите клиенти имат само задължението да слагат пелети в бункера , без ядове за горелката .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Ало монтажниците на Грейко по региони -бива ли така , монтирате горелки и оставате хората да се мъчат , постоянно ми звънят хора с горелки Грейко на които майсторите в кавички не разбирали как да свържат стаен термостат , как да нагласят температура , мощност , режими тем подобни .Защо взимате парите на хората , пък те хората защо ви търсят вас не мога да разбера , че после звънят на мен :x .Моите клиенти имат само задължението да слагат пелети в бункера , без ядове за горелката .
+1
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: