• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 136
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mgbagera - специалист
Ок :partyman:
kuuuuuul - майстор
В тази жега се наложи да покрия единия колектор (от 3) че бойлера(200л) вдигаше над 80гр, а кол. над 90гр.Температурите спаднаха с 10-12гр.
lov - майстор
Мен ме нямаше 5 дена и вечерта ми показваше 96 градуса та сутринта от хорски срам :) на бързо направих ревизия на нивото на антифриза. Никакви проблеми и няма да я закачам. Щом до сега не е кипнала явно се справя щото загубите при тази висока температура се изравняват с добива. Ей това предимство харесвам на системата с турски панелчета. :lol:
kuuuuuul - майстор
За експеримента покрих още един колектор и тем. в бойлера достигна 64гр. ( с един турски колектор) :lol:
lz2skt - специалист
Тихо...че ще фалират фирмите дето произвеждат селективни с призматични стъкла....
Christo - майстор
И аз питах тук преди няколко страници какви колектори да си купя но за съжаление получих мъгляви отговори....Като чета последните мнения, май трябва да се направи сметка колко енергия се добива от 1 лев инвестиция в колектори. Подозирам, че ще се окаже, че е по-изгодно три евтинджоса вместо един супер, мега, макси, про...Особенно, ако не е проблем мястото на покрива....
kuuuuuul - майстор
Christo написа:
И аз питах тук преди няколко страници какви колектори да си купя но за съжаление получих мъгляви отговори....Като чета последните мнения, май трябва да се направи сметка колко енергия се добива от 1 лев инвестиция в колектори. Подозирам, че ще се окаже, че е по-изгодно три евтинджоса вместо един супер, мега, макси, про...Особенно, ако не е проблем мястото на покрива....
Не подозирай,ами бъди напълно сигурен.Ако не беше само питал ами беше и прочел повече(пидписа ти) отдавна да си на ясно с нещата.В момента изход кол.63гр бойлер 56гр при доста консумация.(продължавам само с един колектор) :partyman:
Andri01 - майстор
"Не подозирай,ами бъди напълно сигурен.Ако не беше само питал ами беше и прочел повече(пидписа ти) отдавна да си на ясно с нещата.В момента изход кол.63гр бойлер 56гр при доста консумация.(продължавам само с един колектор) :partyman:[/quote]

Изключи нагревателя,че ще се попариш! :-D :partyman:
П.С.: Да не ми отговориш с: :axe:
kuuuuuul - майстор
Май и ти беше с един кол. :? :partyman:

Прикачен файл

26.7.2015 кол. 3-2-1 тем.92-79-68гр.jpg
26.7.2015 кол. 3-2-1 тем.92-79-68гр.jpg (107.41 KиБ) Видяна 1397 пъти
Andri01 - майстор
Да, с 1бр. на "сънсистем". Сега е към 68гр.,но почти нямаме консумация в момента ,а и слънчо е доста работлив от няколко дена!?
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 136

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: