• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="milenskior"]Ето ги въпросните турболатори, които монтирах в моя котел:
[img]http://media.snimka.bg/s1/4015/034273443.jpg?r=0[/img]
[img]http://media.snimka.bg/s1/4015/034273438.jpg?r=0[/img]
Пак уточнявам, че това бяха първоначалните ламаринки, след това увеличих ширината и.
Котела е доста мръсен, но така става като се горят слънчогледови пелети.
Искам пак да попитам при каква максимална температура на изходящите газове мога да считам, че съм постигнал добро КПД на котела?[/quote]

Котела е Виадрус нали?Колко секции е?Може ли да дадеш размерите на ламаринките.
milenskior - специалист
ico_3 написа:
milenskior написа:
Ето ги въпросните турболатори, които монтирах в моя котел:
Изображение
Изображение
Пак уточнявам, че това бяха първоначалните ламаринки, след това увеличих ширината и.
Котела е доста мръсен, но така става като се горят слънчогледови пелети.
Искам пак да попитам при каква максимална температура на изходящите газове мога да считам, че съм постигнал добро КПД на котела?
Котела е Виадрус нали?Колко секции е?Може ли да дадеш размерите на ламаринките.
Котела е Виадрус 5 секции.
Размерите съм ги написал в моя пост от който е цитата.
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Ало монтажниците на Грейко по региони -бива ли така , монтирате горелки и оставате хората да се мъчат , постоянно ми звънят хора с горелки Грейко на които майсторите в кавички не разбирали как да свържат стаен термостат , как да нагласят температура , мощност , режими тем подобни ...
Те и на мен звънят, но грешката си е само моя - писал съм си телефона... :axe:
И така им е по-лесно: защо да безспокоят този, който е взел някакви пари и си е бил камшика?
n.ganev - майстор
Кажи /пиши / от кой регион си, защото в Троян икат да оправям натройки на Грейко монтирано от предтавител на фирмата, а Управителят на Грейко дори не знае, че там имат предтавител.
filmatoplo написа:
Ало монтажниците на Грейко по региони -бива ли така , монтирате горелки и оставате хората да се мъчат , постоянно ми звънят хора с горелки Грейко на които майсторите в кавички не разбирали как да свържат стаен термостат , как да нагласят температура , мощност , режими тем подобни .Защо взимате парите на хората , пък те хората защо ви търсят вас не мога да разбера , че после звънят на мен :x .Моите клиенти имат само задължението да слагат пелети в бункера , без ядове за горелката .
n.ganev - майстор
Ruseff написа:
n.ganev написа:
Ruseff написа:
Предкамерата и тя е стотинки-около триста искат за нея,мисля.
Ко речи? Баси - за тия стотинки ще ти направя най-малко три предкамери на съществуващата врата. Скоро ще пусна снимки на такъв котел с горелка,която монтирах преди няколко месеца в Троян ама в друга тема / горелката е друга и не е тук мястото / и ще има и други показатели. не, че нещо а е на 90 км. и скоро ще ходя там.
Ruseff написа:
За 26-цата Виадрус това май е най-добрия вариант.Директно на вратичката не става,трябва предкамера,и май Грейко не става,да ме поправите,ако греша.Ама кеф цена няма.
Единствено грешиш, че " Грейко не става ". На човека му бяха казали, че този котел въобще ама въобще не става за пелети - Да ама не както обича да казва Петко Бучаров. Стана и още как, дори при Тк = 65гр вади Тд.г. = 110.
Ми не го рекох аз-286 лева искат за предкамера,не всеки може да си я направи.Кутията под котела си я правих аз и знам какво излиза,и колко искат,ако я купувам.В интерес на истината Грейко още не е популярна в нашия регион,Ерато доминира.Надявам се да разчупим табуто.На Виадрус слагат GP,предимно.Верно-доста по-заигравка си е да се прави с кутия отдолу,но моето мнение е,че така е по-ефикасна системата.
Кажи /пиши / от кой регион си, защото в Троян искат да оправям натройки на Грейко монтирано от предтавител на фирмата, а Управителят на Грейко дори не знае, че там имат предтавител.
filmatoplo написа:
Ало монтажниците на Грейко по региони -бива ли така , монтирате горелки и оставате хората да се мъчат , постоянно ми звънят хора с горелки Грейко на които майсторите в кавички не разбирали как да свържат стаен термостат , как да нагласят температура , мощност , режими тем подобни .Защо взимате парите на хората , пък те хората защо ви търсят вас не мога да разбера , че после звънят на мен :x .Моите клиенти имат само задължението да слагат пелети в бункера , без ядове за горелката .
Ruseff - специалист
Кажи /пиши / от кой регион си, защото в Троян искат да оправям натройки на Грейко монтирано от предтавител на фирмата, а Управителят на Грейко дори не знае, че там имат предтавител.

Хасковския регион,от Свиленград съм.Има представител на Грейко в Хасково,но трудно би смогнал за цяла област при повишен интерес към горелката.Фирмите например в Харманли,Свиленград,занимаващи се с отопление,предлагат горелки и котли на Ерато,предимно,такава е политиката на фирмата-производител.Като охладителите на Кока Кола например.Аз проблеми с монтажа и настройките на Грейко нямам,но при нови клиенти после може да стане трудно.Навярно това също може да е причина да няма повечко монтирани Грейко тук.
filmatoplo - майстор
Какъв модел софтуер е при вашата горелка , днешната ми бе с цифри накрая 1.3/1.2 , колко е при вас цикъла на степените 45 или 20 , a Suplier Duty koлko % е .
filmatoplo - майстор
Днес монтирах 1 Грейко 20 на котел Солитех , котела е пълен кютюк , подобрих му показателите с ламарина отражател и шина зиг заг над нея , стана супер , показа температура на газовете 65-68 , при температура на водата 58-60 гр , няма малък кръг , но скоро ще направя -понеже е заварено положение .На дърва без ламарината -димоотвода пареше над 180-200 градуса :wink: сега външно мога да си държа ръката цял ден -усеща се като 40 гр , чаша с бензин спокойно може да седи там нищо няма да и стане .
filmatoplo - майстор
Утре ще погледна настройките на Ф Лоата вече с малко пепел в камерата , и да видя колко пелети е разхода .Има стаен термостат :wink: , пелетите малко калпави имат сигурно кора вътре , леко правят захаросани шлаки :) .
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: