• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zaki - помощник
Здравейте, комо 21 водната помпа автоматично ли се регулира или ръчно? Моята е на 2-ра скорост, ако я поставя на 1 по-бавно ли ще върти водата?
chipko - специалист
нед окт 28, 2018 9:27 pmZaki написа:
Здравейте, комо 21 водната помпа автоматично ли се регулира или ръчно? Моята е на 2-ра скорост, ако я поставя на 1 по-бавно ли ще върти водата?
Ръчно се настройва. Първата е най-бавна.
I-ва степен: 0,20 А - 46 W
II-ра степен: 0,30 А - 61 W
III-та степен: 0,40 А - 93 W
Ватовете са консумирана мощност.
Zaki - помощник
пон окт 29, 2018 10:49 amchipko написа:
нед окт 28, 2018 9:27 pmZaki написа:
Ръчно се настройва. Първата е най-бавна.
I-ва степен: 0,20 А - 46 W
II-ра степен: 0,30 А - 61 W
III-та степен: 0,40 А - 93 W
Ватовете са консумирана мощност.
Намалих помпата на 1ва, защото не мога да постигна над 55с на водата. Дали защото нямам термо глави или до настройка не знам. Пробвах вариант да намаля оборотите на вентилатора и подаването на прелети, сега постигнах много по-топла камина, но пак не вдигам зададените 60с а Т в помещението стига 24с при зададени 23 и общо взето на етажа където е камината не се диша от жега. Грея 2 етажа от къща по 70кв санирана и със сменена дограма. А на горния етаж радиатори те са хладки (общо 100 глидера по 60см. Не знам колко кв. са). Моля за съвет какво да направя, настройки термо глави ли да слагам и аз не знам.
bmahob - майстор
като за начало термоглави и малко настройка и си готов :-D
Zaki - помощник
пон окт 29, 2018 5:26 pmbmahob написа:
като за начало термоглави и малко настройка и си готов :-D
Може ли да ми пратиш на л. С. Настройки, които според теб ще ми вършат работа. Благодаря предварително. :partyman:
andy_forresite - майстор
Zaki, притвори радиаторите на долния етаж. Имат кранове, нали?
Радиаторите ти са към 20 киловата. Спрямо камината са около 16 kw при стандартните 20°С в стаите.
Термоглавите ще помогнат много в температурния контрол.
С намаляване на подаването на пелети няма да вдигнеш повече градуси на водата. Камината е 17+4 kw. 17-те киловата към водата могат да я накарат да достигне 80° в рамките на 60 минути стартирайки от 20 градуса.
На първа степен, която стандартно е 7 kw, няма да вдигне над 52-55 с тези глидери. 7 киловата изправени пред тези радиатори ... това е резултатът. Намали радиаторите на долния етаж и едно, че ще вдигне 60°, може би и повече, и второ, на горния етаж ще стане топло като на долния :)
Zaki - помощник
На долния етаж затвори напълно 20 глидера и намали с един оборот 15 глидера. Резултат същата Т на вода като преди да ги затвора, намалих и на горния етаж всички 60 глидера с по един оборот пак без резултат. Камината не е ли 18 на 3?
andy_forresite - майстор
Може и 18+3 да е.
Горните отвори докрай. Долните радиатори намалявай постепенно. Трябва време. Не става на минутата. Ако искаш бърз ефект трябва да я включиш на 3-4 степен. Тя после ще намали сама.
Zaki - помощник
пон окт 29, 2018 8:32 pmandy_forresite написа:
Може и 18+3 да е.
Горните отвори докрай. Долните радиатори намалявай постепенно. Трябва време. Не става на минутата. Ако искаш бърз ефект трябва да я включиш на 3-4 степен. Тя после ще намали сама.
Около 1:30 часа работи и температурата на водата е същата като с радиаторите на долния етаж. Как се включва ръчно от модулация в някоя от степените? :partyman: лека вечер.
bmahob - майстор
Ако имаш възможност сложи термоглави ще стане по лесно, от там я сложи да гони Т на водата е ще си свиркаш, аз настройки няма как да ти дам като не знам , как тие тягата, пелетите и т.н, при ципно заводски е са доста завишени оборотите на вентилатора на всяка степен, мога да ти напиша моите , но аз топля едно , ти друго лато квадратура, имаш ли изолация?
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: