• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ror - специалист
2v6 написа:
Хайде да сметнем! Газифицирането е около 2000 лв - за отопление и топла вода на средно жилище.

Колко са инвестициите за останалите видове отопление?
Така както питаш, на ток е по-евтино, защото електрофицирането е няколко стотин лв. :lol: Включи вътре и уредите и инсталацията, пък да видим. Според мен, за средно жилище, инвестицийте с газ или качествени клими е 1:1. Отделен въпрос е след това колко струва 1кВ.
denuchi - специалист
даи някакъв тел. да го дам на един колега че на него му поискаха около 7000 за всичко. на право ще е щастлив ако му излезе 2000.
Master_Kenobi - V.I.P.
Тези 2000 лв. не са ли само "такса присъединяване". Има такава, доколкото ми е известно. Не знам, питам просто.

А наистина ще е интересно да сравним инвестициите в различните съоръжения, защото това е въпросът: "изгодно ли е на..." Защото ако си инвестирал сериозна сума, какво от това, че после ти е малко по-евтино.

Но нека уточним за какво жилище ще сравняваме - среден апартамент, етаж, къща?
LazarGanev - "Велик майстор"
Такса присъединяване е около 400лв и още средно толкова е газовата инсталация от таблото до котела (много относително, защото зависи колко метра са). Периодично газовите дружества правят промоции - включване на половин такса, без такса или други - това става в ненатоварените сезони, за да си преразпределят работата. Ако си имаш локално парно (да речем с камина) ти трябва само един котел и ето, че за 2000-2500лв си готов с газификацията (с някой по-бюджетен котел). Ама ако почваш от нулата отиват поне 4000лв, което е съизмеримо с 2-3 маркови климатика.
bibiqn - специалист
При нас в Кубрат такса за включване е 600лв до колкото знам.
2v6 - майстор
ror написа:
2v6 написа:
Хайде да сметнем! Газифицирането е около 2000 лв - за отопление и топла вода на средно жилище.

Колко са инвестициите за останалите видове отопление?
Така както питаш, на ток е по-евтино, защото електрофицирането е няколко стотин лв. :lol: Включи вътре и уредите и инсталацията, пък да видим. Според мен, за средно жилище, инвестицийте с газ или качествени клими е 1:1. Отделен въпрос е след това колко струва 1кВ.
Инвестицията за електрифициране практически е 0 лв, защото всеки си има ток, а между другото за газовите котли също е необходимо електрозахранване...

За мен въпроса за отопление само с климатици е ясен - не стават. Просто не понасям шума. А и топла вода не дават.
EDI - майстор
Какъв шум от свестен климатик, явно си чувал машини, които не си струват.Иначе е вярно, че радиаторите не издават шум.
ronik - специалист
2v6 написа:
... А и топла вода не дават.
Това също трябва да се вземе предвид при сравненията.
2v6 - майстор
EDI написа:
Какъв шум от свестен климатик, явно си чувал машини, които не си струват.Иначе е вярно, че радиаторите не издават шум.
Купих си климатик 7-ца, защото беше с най-нисък шум поне по данни в магазина. Издържах точно 1 нощ. За през деня иначе е добре.
filmatoplo - майстор
И аз се напавих на културист и бях почти първия който мина на климатик ,първата зима беше топла добре, втората зима свирепа умрях от студ - сега го имам за красота и лятото не го пускам - истивам от него . оная зима само замръзваше и бръмчеше ужас , сега с Притито съм ок :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: