• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 67
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
svetliopi44 - Чирак...
:lol: :lol: :lol: В предишната тема ..аха аха да го докарат до АЕЦ ама Зурлата се отказа ,ама тук май някой лазер накрая ще се сътвори... :lol: :lol: :lol: :? :roll:
Iliev Labs - специалист
2v6 написа:
На сайта от другия форум има формулите за изчисляване на положението на слънцето.

Другия форум, го изчетох и аз, от край до край.
Там се споменаваха цени на вакумните тръби около десетина лева. На нас на колко ли ще ни ги продадът? Кво има друго в един панел, че е толкова скъп?

svetliopi44 - казват че, дори преследването на призрак е крачка напред.
Последна промяна от Iliev Labs на пон мар 02, 2009 11:53 am, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
Iliev Labs написа:
Другия форум, го изчетох и аз, от край до край.
Там се споменаваха цени на вакумните тръби около десетина лева. На нас на колко ли ще ни ги продадът? Кво има друго в един панел, че е толкова скъп?
Кой панел е скъп?
Ако говорим само за вакуумните тръби в Китай ф58, дълги 1800 мм са около долар.
Дайте да си поръчаме един контейнер - да станат 2 долара на тръба най-много :idea:
2v6 - майстор
Zurlata написа:
... Неска обсъждахме със жената, и баджото ме подкрепяше морално , да сваля покрива на къщата да стане равна, и много обсъждане и обяснения ама засега има зелена светлина убедих я(златна жена бе ееей :-D ) , та за бетоонната плоча да хващам колектора и механеките, мисля да го права около 6 х 6 метра, тряя права и някви разсейватели на вятъра около него че га задуха силно да не ми отнесе тавана , да спя под звездите
Е що така лъжете жената?
Що трябва да се мъчиш да движиш 4 колектора, като с 5 резултата ще е същия?
ralev - специалист
канадците са го измислили
и системата работи от 2006 година
http://www.dlsc.ca/animation.htm
отопляват се със слънчеви колектори като цяло лято акумулират топлината в земята до 85гр. и зимата я черпят обратно
Takezo Sensey - модератор
Iliev Labs написа:

Там се споменаваха цени на вакумните тръби около десетина лева. На нас на колко ли ще ни ги продадът? Кво има друго в един панел, че е толкова скъп? .
Tам някъде са на мен последно есента ми ги предлагаха за 15 лв бройката.Като резервна част за панела в случай на евентуално счупване.

В най хубавите панелни колектори горното стъкло е покрито със соларни лакове и повърхноста ми е от множество изпълнали лещи :idea: , нали се досещаш за какво иде реч и що тъй :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Iliev Labs..... :? много се стягаш бе пич ...освободи напрежението... :lol:
по темата: Върти ми се една идея ...на времето имаше едно кафе в Надежда ...балона му викаха щот беше направен от някаква конструкция за оранжерии... та това нещо беше остъклено от някакви стъкла (с лек кафяв отенък ) които усилваха слънчевите лъчи много кратно :? не знам как се казват ...та ако сътворите някакъв панел и сложите такива стъкла мисля че ефекта ще е далеч по-голям... :?
ronik - специалист
takezo написа:
В най хубавите панелни колектори горното стъкло е покрито със соларни лакове и повърхноста ми е от множество изпълнали лещи :idea: , нали се досещаш за какво иде реч и що тъй :wink:
Това го мислих, но всъщност в този случай нагряваната повърхост е по-малка- светлината се фокусира на определени места, и там се нагрява до повече градуси. А без тия лещи - по-голяма площ с по-ниска температура... май е едно и също, танто за кукуригу :?

Струва ми се, че предложението на ralev изглежда най-ефективно. (Това е кахлената печка от сънищата на n_a :lol: )

п.п. Зурла, бъзикаме се, за да е по-свежа темата, не го приемай като подигравка. Харесва ми ентусиазмът ти :respekt:
Последна промяна от ronik на пон мар 02, 2009 3:34 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
Petyr написа:
Зурлата, а мислил ли си да въртиш нещо по-леко в което не циркулира вода. Например един огромен светлоотражател, приличащ на сателитна чиния, който следи слънцето, а във фокуса му да сложиш топлообменник?
Виж това вече е добра идея може и пара да се произвежда , а всякакви други лупички и стъкалца просто са преграда за "Черната дупка" какъвто трябва да е панела по принцип - да поглъща и преубразува в топлина всякаква енергия :)
svetliopi44 - Чирак...
Цитат:

Основните загуби в слънчевите батерии са свързани с отразяването на част от слънчевото излъчване от повърхността, преминаване на друга част през преобразувателя без да бъде използвана, вътрешното съпротивление на преобразувателя и други физически процеси. В силициевата батерия, създадена в Делауерския университет, за намаляне на загубите, слънчевата светлина се разделя от специална оптична система на три части с различни нива на енергия. Когато слънчевата светлина попадне в тази система тя се отправя към три различни блока със висока, средна и ниска чувствителност.

:2thumbs:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 67

Тема "Отопление от слънцето, слънчеви системи ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: