• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kotanka - помощник
Вчера след цял ден мислене и търсене, най накрая намерих формулата с която да сметна точно колко ми е температурата :-D .

filmatoplo благодаря ти много. Ти си първия човек, за тези два дни който ми казва нещо вярно =D>
filmatoplo - майстор
Аз лично откакто монтирам вентилконвектори вместо радиатори клиентите са много доволни .
2v6 - майстор
kotanka написа:
Вчера след цял ден мислене и търсене, най накрая намерих формулата с която да сметна точно колко ми е температурата :-D .
...
Е ще ни просветлиш ли и нас :?:
kotanka - помощник
Дам ще ви просветля :-D .

За летен режим:
tвк= tп- (Qохл-mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp

За зимен режим:
tвк= tп+ (Qт.з. +mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp

Охх а не знам в коя тема да питам, та тук ще си зададам въпроса :).
Знаете ли от къде мога да видя някакви примерни ватове за телевизори, хладилници, уредби и т.н.?
denuchi - специалист
че в къщи нямаш ли такива уреди погледни от тях кой колко е.
filmatoplo - майстор
Денучи, я кажи как се държи ТП на шурето сега в летния режим конвекторите събират-отвеждат ли конденза. С колко градусова вода работи и на колко гр е нагласен конвектора в реж охлаждане.
denuchi - специалист
а много са доволни. работи поне на този етап перфектно. конденз има събира се от всички конвектори и се отвежда в канализацията. но когато работят по продължително време конденза почти намалява, а накрая и направо спира отделянето. въздуха в стаите се изсушава. конветорите са настроени на температура 23-24 гр. ТП е настроена да изключва на 12 градуса входяща вода в машината. а в случая изходящата вода е 7-8 гр.
filmatoplo - майстор
Браво радвам се, :) сега съвсем сериозно може ли да се направи да охлажда в изолирана камера примерно бира -безалкохолни нап .
denuchi - специалист
по принцип може. но предполагам че с вода по този начин няма да може да се охлади с температура по ниска от 8 дори 10 гр. с тази температура ще са напитките. но ако е на директно изпарение може и до минус градуси. преди време правехме една камеро за -50 гр. за шоково замръзяване на рапани. една бира за 10 сек. се вледеняваше. невъзможни неща няма. така че........
2v6 - майстор
kotanka написа:
Дам ще ви просветля :-D .

За летен режим:
tвк= tп- (Qохл-mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp

За зимен режим:
tвк= tп+ (Qт.з. +mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp

Охх а не знам в коя тема да питам, та тук ще си зададам въпроса :).
Знаете ли от къде мога да видя някакви примерни ватове за телевизори, хладилници, уредби и т.н.?
И кое какво значи :?:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: