• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Моя бойлер е 80 литра.Наобяд се къпах.Сега е 56 градуса.Панела аз го правих.Оворена система.Лятото съм виждал 85 градуса.Без помпа.Всичко това постигнах с помощ от този форум.Е и доста работа от мен.
filmatoplo - майстор
Такива хубави бронзови пресфитинги има за медна тръба , щеше да мине без тия поцинковани части по помпата - мембранния съд колко литра е .
stevebradata - специалист
ти за разширителя ли ме питаш мисля че е около 15 литра но ще погледна за по сигурно след малко да не те излъжа е значи това че съм го свил сега дебита няма лошо така ли ? и е правилно да бачка с по малък дебит
kuuuuuul - майстор
Аз нямам дебитомер,слушай какво ти казва filmatoplo не ти трябва голям дебит.
да и аз като се замисля така трябва да е :) намалих дебита до под 2 литра на минута :) и ако и утре е сланчево ще направя съпоставка как е положението и ще пиша
filmatoplo - майстор
Дано да са прави за дебит през този вид панели 40 литра на час на квадрат ефективна площ-ами аз ще се радвам на добри резултати и успех .Не случайно има и дебитомери със скала 0,5-5 литра на минута за малки системи с 2-3 панела .
мммм да интересното е че вчера настроих дебитомера на под 2 литра на мин а днес гледам беше паднало почти на 1 литър дали това се дължи на теча който имам в системата ?????//
filmatoplo - майстор
От теча не е , понякога се случва при определена настройка да даде промяна с времето ако филтъра се натрупа с частици - ама при тебе не е работила 1 ден на 2 литра в минута .Виж го пак утре и ако трябва го отвори малко , инак температурата има ли разлика .
ми покачи с 7 или 8 градуса някъде :)
filmatoplo - майстор
Това е добре , като се спре теча , като видиш филтъра - си готов за пролетното -лятно слънце :) тогава разлика ще има дори с 10 гр.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: