• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Jacket - специалист
Ясно, разбрах, ама ми е малко трудно да те посъветвам какво да направиш, понеже не съм се занимавал точно с тоя модел. Между двете устройства по wireless-а изобщо успявал ли да подкараш някакъв сигнал? Примерно с лаптопа през двете устройства (по wireless) да имаш интернет?
Между другото пуснах още един ъпдейт, оправя едно бъгче дето отдавна му се каня и все ме мързи - не се показваха описанията на ключовите датчици като застанеш с мишката върху systray иконката.
mityom - специалист
интернет имам само от главното yстройство, от устройството на пикото нямам само то си излиза там(пикото)
ъпа ще го сваля довечера
mityom - специалист
свалих новата версия работи добре, ама още се пъча с рутерите, а
въпросите от вчера ми бяха дали може да се следят и напреженията на акумулатора на юпса и 220волтовата мрежа примерно
Jacket - специалист
Принципно може, но ще трябва да намериш начин да свалиш напреженията до максимум 3.3V DC максимум и за предпочитане да са галванично разделени от източника (за 220V задължително). След това вече може да се сверят референтните стойности и чрез една проста формулка да се получават оригиналните напрежения през pico-то. За съжаление не съм си правил такива експерименти още.
mityom - специалист
за 220 не е толкова важно, може и с релето, има-няма но за 12в от акумулатора ще помисля :?
chefooff - помощник
Привет Jacket,

Идеята е много хубава и ти свалям шапка :gott: . Искам да те питам няколко неща и се надявам да ми отговориш. Искам да си направя мониторинг на стаята и да следя температурата. Купих си LM35DZ и го свързах. С твойта програмка нямам проблем, но ми се иска да го правя под линукс. Не можах да се оправя с snmpто и сега не знам какво му е oidto, за да му взимам стойността. Би ли ми го казал, а и как да смятам целзии от получените стойности?
den70 - напреднал
Здравей Jacket,

Днес успях да сглобя твоята система. С последната ти версия всичко тръгна без проблеми. Найстина много добра програма. Благодаря ти че я сподели с нас. Тъй като искам да използвам системата за следенето на парното на вилата как мога да задам реален IP адрес и пренасочен порт на pico IP тъй като ще бъде зад рутер?
Jacket - специалист
Това, което трябва да направиш е да сложиш на Pico-то IP адрес от вътрешната мрежа зад рутера чрез WinTic, виж по-нагоре в темата, има линк към тази програма. Другия начин е чрез web интерфейса на Pico-то, юзъра и паролата са admin. След това на рутера трябва да пренасочиш порт 161 към IP адреса на Pico-то и после отдалечено настройваш на Fire Monitor да се връзва към реалния IP адрес на рутера. Това е накратко, ако нещо не ти е ясно, питай.

Ще се радвам да видя някой екран от програмата в действие, както и ако имате някакви идеи може да се добавят още функционалности.
den70 - напреднал
Благодоря ти за бързия отговор. Това с пренасочването на портовете след рутера го направих. Въведах IP адреса на рутера и успях да се свържа. Проблема при мен се оказа че съм с динамичен IP и почти след всяко рестартиране на рутера IP се променя и затова ползувам DDNS а програмата не ми позволява да въвеждам текст в мястото на IP адреса например vila.dyndns.org
Ако може да добавиш възможноста да се ползуват и DDNS текстови адреси мисля че ще се получи. Относно предложения за подобряване възможностите на програмата за сега нямам достатъчно наблюдения, но мисля че е добре да може да прави някакав log file който да може след това да се използува от Exel за статистическа обработка по дни и месеци. Не ми са много ясни имената които слага програмата на графиките - graph_1267967975_1267975175.png. Струва ми се че варианта ден, месец, година, начален час - краен част ще е по ясна. Също си мисля и за вариянт за 24 часов монторинг - тогава само ден, месец и година ще са достатъчни (07032010). За температурни датчици аз смятам да използувам само LM335. Това ми се струва че е най-евтиния и универсалем вариант. В Комет струват 80ст. и могат да мерят и отрицателна температура. За целта както беше писал един колега ще е необходим входен делител 1:3 и съответно в програмата трябва да се предвиди корекцията за делителя. За следене на 12V DC входен делител 1:5, за 220V галванично разделяне с трансформатор 220 на 12V и делител 1:5 със съответните корекции за делителите. Опитвам се да ти изпратя двe снимки от екрана. Дано да успея да ги кача.

Прикачен файл

2010-03-07_175318.jpg
2010-03-07_175318.jpg (38.02 KиБ) Видяна 5747 пъти

Прикачен файл

2010-03-07_175437.jpg
2010-03-07_175437.jpg (68.09 KиБ) Видяна 5747 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9