• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
galivar - специалист
съб яну 12, 2019 12:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб яну 12, 2019 7:44 am4799inpl64 написа:
съб яну 12, 2019 3:27 amТрифон П.Трифонов написа:

Ако не си от Габрово, пъпът ти е хвърлен там, да знаеш.
Баща ми е Елинпелински шоп,майка ми от Врачанско,а аз музовир с дървена глава,по зле от македонец,така че Габровско не важи.
Както и да е, нека е гордост, за теб, на мен не ми пречиш.

galivar, лекичко ме подразни с нехайството по повод обратната връзка.
Искаш, получаваш, нищо не даваш.
Не, че някой те задължава, ама е коректно да се отчетеш.

Отвори си горните кранчета докрай! С долните си регулирай така нещата, че температурата навсякъде да е еднаква. Навсякъде, разбра ли?!!!
Няма да стане бързо. След като ти харесат нещата или ти омръзне, забравяш ги долните кранчета.
Забраняваш на всички, в къщата, да ги пипат. Стават "секретни" кранове. Истинските се въртят с ключ и има тапа, срещу неоторизиран достъп.
С горните си прайте кот си искате.
На лято сменяш поне горните с вентили и термоглави.
Ако продължаваш да си нехаен с отчетите, автоматично та прехвърлям в отдел "мазмантии".
Да колега прав си че не съм се отчел още но все още правя тестове тези кранчета са много чувствителни врътна го 1 мм затвори изцяло върна го 1 мм отвори много та точно затова и питах за секретните кранове явно те не се толкова чувствителни но мисля напролет да ги сменя.За сега може да се каже че вече всички радиатора са топли както трябва но продължавам с донастройките все още.Сега съм взел едни лекарски слушалки и с тях долепям на радиатора и слушам потока и настройвам но много бавно става :-D .След няколко дни като свърша с донастройките ще пиша за крайния резултат.Благодаря още веднъж на всички!
andy_forresite - майстор
Имам проблем с един радиатор. Не може да се каже че е студен. Първо проверих за въздух - няма. После водния филтър - абсолютно чист. Помпата на втора скорост, затворих всички останали радиатори от термоглавите, отидох при този радиатор 500/2200 тип 22 и му свалих термоглавата. Изчаках 10-ина минути и установих, че не се загрява повече. В стаята е 23°, но това е защото готвихме. Утре сутрин ще е 20 сигурно. На изхода си е като заглавието - студен радиатор. Допреди дни термоглавата му беше на почти 4 и в стаята 23-24 градуса. Така си стоеше денем и нощем. От два дни е на максимума - 5 (за 28°).
В това положение повече от 30 кг пелети за 24 часа постоянно горене не може да се изгорят. Горелката съм я намалил на подаване 1 секунда през 45 секунди, стига да "поддържане" и после с това зареждане от цяла секунда е на ръба да изгасне - новите пелети идват бавно, а тези в поддържане изгарят много бързо. Разгаря се някак, пак поддържане и т.н. ОжаЗ!
Когато включа помпата на трета степен се чува шумолене на водата, но не и през този радиатор. Къде може да се е задръстило? Тръбата е ппр ф20, както и на другите. Всичко е в експлоатация от 2 години и 4 месеца, а котелът е с 1 година по-нов.
andy_forresite - майстор
И на изхода.
Раздвижих стержена в радиаторния вентил и започна да загрява. Понеже съм с една помпа знам че не му стига гореща вода. Тази стая при студен старт се затопля по-бавно. Все отлагах да добавя още една щото ще трябва да местя и сегашната. преди дни беше много студено и той беше горещ денонощно. Постигаше заданието от 24 гр. Сега пак е студено, но не толкова и не може да догони 24 гр. Напролет ще добавя помпа за големия кръг. Дали да не сменя радиаторния вентил? Не виждам какво друго може да е.
съб яну 12, 2019 9:22 pmandy_forresite написа:
И на изхода.
Раздвижих стержена в радиаторния вентил и започна да загрява. Понеже съм с една помпа знам че не му стига гореща вода. Тази стая при студен старт се затопля по-бавно. Все отлагах да добавя още една щото ще трябва да местя и сегашната. преди дни беше много студено и той беше горещ денонощно. Постигаше заданието от 24 гр. Сега пак е студено, но не толкова и не може да догони 24 гр. Напролет ще добавя помпа за големия кръг. Дали да не сменя радиаторния вентил? Не виждам какво друго може да е.
Нали наблюдаваш някаква разлика, след като си го сръчкал?
Явно е постоянна температурата и е "калцирал" уекинко.
Не бих си го причинил със смяна. Купи му една евтина електронна глава!
Всяка събота, в 12.00 му прави гимнастика.
Или пък ти му я прави, както сега!
Ако не сменяш водата всяка година, след време няма да има проблем с котлен камък.
Поне така казват майсторите.
Втора помпа си сложи! Направи си и хидравличен .............както и да го казват!
Ако ти изпадне някоя здрава по голяма съдинка, още по добре.
igt - специалист
Да използвам темата и да задам моя въпрос.
Става въпрос за осем етажна административна сграда. Радиатора е на 7 етаж и е последна точка в инсталацията. Щранга е горещ до средата, но не идва топло в радиатора, респ. не идва топлина от разклонението до радиатора. Термоглавата е свалена и игличката е раздвижена, няма въздух в него и е вързан на кръст. Нагоре тръгва само една тръба.
Опитвам се да кача снимки, но ми дава, че файла е голям размер.

Прикачен файл

20190114_091958.jpg
20190114_091958.jpg (15.43 KиБ) Видяна 1352 пъти

Прикачен файл

20190114_092011 pза форум.jpg
20190114_092011 pза форум.jpg (15.01 KиБ) Видяна 1352 пъти

Прикачен файл

20190114_091951.jpg
20190114_091951.jpg (16.05 KиБ) Видяна 1352 пъти
Последна промяна от igt на ср яну 16, 2019 4:49 am, променено общо 1 път.
galivar - специалист
И така здравейте след 1 седмица тестове въртене на кранчета и т.н постигнах желания резултат даже в момента помпата ми върви на 1-ва степен и интересно защо но така е по- добре отколкото на 3-та степен.Отново благодаря на всички за мненията!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "студен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: