• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BARD - специалист
vladilen написа:
http://www.mr-bricolage.bg/kamini/Kameri_suhi/25/
А да празна чугунена кутия зглобена от най нисък клас чугун артикул произведен за балъците от източна Европа и предназначен за вграждане във съществуваща камина със традиционно отворено огнище. =D>
vladilen - специалист
какво се случва като е от най нисък клас чугуна?
а какъв е чугуна на камерите за балъците от франция (за които стана въпрос малко по горе!)... явно от още по нисък клас... :rolleyes:
BARD - специалист
vladilen написа:
а какъв е чугуна на камерите за балъците от франция (за които стана въпрос малко по горе!)... явно от още по нисък клас... :rolleyes:
Колко години гаранция даваш на тази горивна камера и къде става подръжката в случай че се спука например страничният чугунен панел, от къде може да се намери нов за да се подмени ?
Бе ли отговорил на тези въпроси г-н Бриколаж.
lux_e_on - специалист
vladilen написа:

Пич,във Франция се намира най старата чугунолеарна в Европа(немска е но след репарациите при войните е останала на френска територия). Балъци във Франция има ,но са малко,щото над 300 години леене на метали предполагат опит.Хората даже леят еластичен чугун,ако не вярваш мога да те пратя да видиш мострата-чугунена пружина със всичките му там сертификати и прочее.
Transporterr - специалист
никой "не иска" да каже каква е причината едни камери които наглед изглеждат еднакви, да са с големи разлики в цените :)
дори другаря Бард "не смее" да се изкаже.. :lol:
ето какво съм чувал от познати, които са го чули от двама които си говорели в рейса и били роднини, на такива които са пили и яли с цпециалисти в областта :-D
Основните разлики могат да бъдат :
1. в качеството и формата на отливките и детайлите. всеки е виждал ефтини Гръцки и някои Български камини какъв вид имат на детайлите.
Не точни размери, криви части, не припаснати или изшлайфани детайли. Това обаче в повечето случаи НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА ФУНКЦИОНИРАТ. разбира се на предела на конструктивните си възможности !
2.детайлите на болшинството камини и печки са изработени от сив чугун . без да се навлиза в материята е ясно, че чугун за изработването на който технологията не е 'съвсем' спазена, не би имал добри експлотационни качества. възможно е да има шупли, възможно е чистота на изходния продукт за чугуна да не висока, 'рецептата' да не точно спазена, вследствие на което някои детайли без предупреждение да се чупят или спукат и какво ли още не.
3. конструкцията на самата камина. дали и какви плочи, дефлектори, клапи и регулатори има.

и всичко това заради намаляване себестойнстта на изходният продукт което както знаем, не е нещо невиждано 'дори', или по скоро особено у нас :)
един пряк показател за качеството на чугунена камера е теглото и, спрямо размерите. колкото и да звучи лаишки.
Последна промяна от Transporterr на пон фев 06, 2012 4:52 pm, променено общо 5 пъти.
Мунчо - специалист
Нямам думи! :rolleyes: При толкова "специалисти" на едно място, просто оставам безмълвен ... [-( Наистина не бих желал да съм на мястото на човек, който се нуждае от помощ тук! :shock:
lux_e_on - специалист
Мунчо написа:
Нямам думи! :rolleyes: При толкова "специалисти" на едно място, просто оставам безмълвен ... [-( Наистина не бих желал да съм на мястото на човек, който се нуждае от помощ тук! :shock:

Ми що си в тоя форум? :toimonster:
Мунчо - специалист
lux_e_on написа:
Мунчо написа:
Ми що си в тоя форум? :toimonster:
Ми честно казано, интересно ми е, а ако успея да съм полезен на някой се чувствам вътрешно удовлетворен :yawinkle: Не си мисли, че съм тук за да се заяждам с когото и да е, просто мога да съм полезен на много хора, в качеството си на професионалист точно по обсъжданите теми :yawinkle:
Друг е въпроса, че обсъждането не се развива в правилната посока, не мислиш ли? :yawinkle:
BARD - специалист
Ми честно казано, интересно ми е, а ако успея да съм полезен на някой се чувствам вътрешно удовлетворен :yawinkle: Не си мисли, че съм тук за да се заяждам с когото и да е, просто мога да съм полезен на много хора, в качеството си на професионалист точно по обсъжданите теми

:yawinkle:

:2thumbs: Можем да го направим със общи усилия . :)
Стефко - специалист
BARD написа:
Колко години гаранция даваш на тази горивна камера и къде става подръжката в случай че се спука например страничният чугунен панел, от къде може да се намери нов за да се подмени ?
Бе ли отговорил на тези въпроси г-н Бриколаж.

За мен е интересен друг момент. Идва майстора, предлага някакъв модел камина, клиента се съгласява. Камината се изгражда, клиента плаща. Кой дава гаранция за камината/не за изграждането и/ - производителя, или майстора? Колко време е гаранцията? И какви са условията за нормална експлоатация, за да не стане беля? Защото предполагам, че майстора винаги ще намери ненормални условия на експлоатация. В какво се състои гаранцията при повреда? Едва ли майстора ще монтира нова камина за негова сметка. Или гаранцията важи само до плащането по изграждането?

Задавам тия въпроси, защото съм сърбал попарата на прехвалени майстори. Плочките му паднаха 10 дни след плащането. Има снимки във форума на тоя майстор. И повече не мога да го открия, за да си отстрани гаранционно проблема.

Извинявам се, ако някой се засяга предварително. Нека бъдещето ме опровергае.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Камина, но каква ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: