• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
king82 - специалист
Ами и аз така го намислих на топлата с врътка, на студената секретен. Днес напазарувах почти всичко(на 99,9999 %), че да може почивните дни да посвършим пабота. Лошото е че заплатката ми почти свърши.
За сега нчма нещо интересно за снимане ама всичко ще бъде документирано и споделено във форума, както и цялостнич ремонт на апартамента след неговото приключване
filmatoplo - майстор
Сега като гледам разположението ти , по добре сложи съда вързан директно на изхода от камината , него го сложи в банята , също от изхода на камината вържи и помпата на топлата вода да праща към топлия разпределител .Така ще избегнеш проблеми със обезвъздушаване на камината . :wink:
king82 - специалист
Еми направих няколко снимчици и ще ги споделя с вас
king82 - специалист
пак нещо зор със снимките

Прикачен файл

DSCN5965.JPG
DSCN5965.JPG (105.67 KиБ) Видяна 6041 пъти

Прикачен файл

DSCN5969.JPG
DSCN5969.JPG (105.7 KиБ) Видяна 6041 пъти

Прикачен файл

DSCN5972.JPG
DSCN5972.JPG (109.03 KиБ) Видяна 6041 пъти

Прикачен файл

DSCN5973.JPG
DSCN5973.JPG (109.19 KиБ) Видяна 6041 пъти

Прикачен файл

DSCN5975.JPG
DSCN5975.JPG (90.23 KиБ) Видяна 6041 пъти
minca - специалист
На третата снимка, както виждам ,крайната тръба на колектора я примести на свободния изход, а на нейно място едно обезвъздушителче
filmatoplo - майстор
:) От къде го извади този интересен фитинг -филтър кран .Браво бе -пружина и калибратор :wink:
maxuel82 - специалист
На топлата или на студената вода е монтирана помпата че нещо немога да видя :? и крана с филтъра е много "тарикатски" браво !Яд ме е че не потърсих и аз такъв ! :wink:
montoya - майстор
Кран с филтър 1 цол тук в магазина 17,50. Няма обаче отделно филтър :-D
king82 - специалист
Първо честита нова година на всички!
За хубаво или за лошо вече е късно за обезвъздушители на колекторите, щото "свободните" изводи са за кухнята.Трябваше да взема колектори с по още една дупка.
Кранът с филтъра струваше 12-13 лева, а ако трябваше да се сглоби поотделно и нипели отсам и оттам излизаше 25-6 лева. Пружината я дават под наем за 2 лева на ден(чудесно)
Помпата е на студената вода, а разширителния съд ще идва от тетка на топлия вход на серпентината на бойлера(така го измислихме).
Тръбите преди да ги циментирам в пода ги увих с 4мм подловка за ламиниран паркет с алуминиево фолио от едната страна(4м подложка я сцепих на ивици по10-15 см и ги увих,преди това имаше проба на работещо вече парно при тъст ми и ефекта беше задоволителен).
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е късно - можеш да добавиш колектор с 2 извода, завива се директно на този, като единия ще го затапиш.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: