• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bilici - специалист
Пробвах , стигнах и до издухване - тлеене и пак се образува.
В разумни параметри по-тънко е образуването но пак води до задръстване след 3-4 запалвания. Не е приемливо, като се има в предвид, че още не е зима и изобщо няма да го спирам. Има възрастни и малко дете. Сега работи час и почива час и 30мин.
LazarGanev - "Велик майстор"
Що толкова мощна горелка? Колко киловата е инсталацията и колко е горелката?
bilici - специалист
Проблема със мощностите е наследен от старата с-ма изграждана през 84г.Правени котли и чугунени радиатори. В по ново време първо радиаторите са сменени с панелни и частична подмяна на тръби при ремонти на стаите. И вече преди две години е сложен котел 32KW имайки в предвид съществуващите образувани мощности. Реално сметнато ми върши работа и 18-24KW котел и с-ма.
Горелката е модулираща от 14-34KW. Сега е на ръчен режим 14KW. Зимата вероятно ще иска повишаване , а като включа бойлера задължително.
filmatoplo - майстор
Котела точно какъв е , горелката Фероли ли е .
bilici - специалист
Дакон дор 32 на твърдо гориво , стоманен . Една врата от долу и голям по цялата дължина от горе , чупещ се на две .
Горелката е Фероли сун п7.

Имам добра цена и за слънчогледови пелети. Някой пробвал ли е с италианска горелка ? Да ми спести пробите .
При силен вентилатор огъня се издухва извън горелката и се получава лошо изгаряне. Тогава се образува повече шлака. Горелката наистина е голяма за тази инсталация. При постоянна работа на по-ниска мощност ще се получава по-малко шлака, отколкото при често палене. Ама качеството на пелетите от най-голямо значение
Bobivan - специалист
Пробвал съм пелети от "Сокола"-Пещера и от гр. Костандово!!И 2-та типа горят чудесно в "Да Винчи" камини и "Кozlusan" котли...
Пещерските са къси-8мм,а Костандовските-по дълги-ф6 мм!!
lordvlad - напреднал
Аз тази година взех пелети от Разлог на Technowood, горят добре и имат добра калоричност. Пушат малко повече но са добре пресовани. А до пелетите на Танита, пълна скръб, поне тези които ги купих миналата година. В момента се опитвам да ги изхабя докато е топло, че трябва да се чисти камината на половин чувал. За 1 чувал прави по 2 шепи шлака и странното е, че от 10 чувала 1 не прави никаква шлака. Опитвал съм всякакви настройки на въздуха, няма никаква полза. Калоричността им е по-малкаи като изсипвам чувала в камината се вдига облак в цялата стая :). На 2-3 чувала на дъното на резервоара се получава по 3 пръста стърготини....
Румънските пелети които ги продаваха Баумакс миналата година ги продава фирма Буллес и от отзиви на други хора, казват че са добри и са вървяли около 380 лв тона.
Ето дългоочакваните резултати от 8-те проби, които изпратих за изследване в лабораториите на Ерато (имам 8-те протокола):
Доставчик___________Размер____Пепелно съдържание(%)
1. Баумакс______________ф6___________0,38
2. TechnoWood Разлог____ф6____________0,7
3. Лескомерс 94 Шумен___ф6____________6,34
4. Ерато________________ф8____________0,83
5. Средна Гора АД СТ.З.__ф6____________0,38
6. Айс-Лес Айтос_________ф6____________1,67
7. Костилки череши_______ -____________1,57
8. Костилки сливи_________-____________1,03

Пробите бяха дадени под номера от 1 до 8 без да е посочен производителя, т.е. анонимно. Въпреки, че от Ерато също се интересуваха за имената на производителите, чест им прави, че ми изпратиха протоколите преди да съм изпратил данни за
доставчиците. Нарочно включих и техни пелети, както и втора проба от производителя от Шумен, който сега даде още по-лоши резултати. По-нататък може да дам още една проба от този производител, стига да има сгоден случай, защото според първите 2 проби тези пелети не стават за употреба!
PS Пелетите на Ерато са купени за Категория В, но влизат в нормите за категория А, докато шуменските са купени за категория А, а изобщо не влизат в никакви норми
Последна промяна от LazarGanev на вт ное 23, 2010 7:51 am, променено общо 2 пъти.
naskov - майстор
bilici написа:
Някой пробвал ли е с италианска горелка ? Да ми спести пробите .
Аз имам една монтирαна Фероли
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: