• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Стефане снега иде :)
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Стефане снега иде :)
Свиркай си приятелю!Нали имам два климатика.Бачкат и при -20гр.
Пък нали хубавите работи бавно стават :lol: Да му мисли домочадието :shock:
filmatoplo - майстор
Като е по студено Жената ще се гуши повече в тебе :-D
stefan4087 - специалист
Филмче,това съм го гледал в Ютуба дето ми го изпрати на ЛС.Ама сякаш
не видях да са сложили сферични кранове на всички нужни места.Така съм го направил и аз.Лошото при мен е,че като питам в Плевен по
магазините на известните ни ,,термални,, фирми за възвратен вентил
с клапа,т.е. без пружина отговарят че за такова животно не са чували.
Казват,че всичките са с пружини.В ТЕРАтерм пък не са и чували за
предпазен по температура с двоен сензор и тестов бутон.М/у другото
поръчах прудпазен по температура на ДАНФОС с тестов бутон да видим пък тая фирма какво ще направи,понеже и те нямали на склад ама до
2-3 дни щели да го доставят.Ебах ти и предпазния вентил няма го никъде.Все очаквали доставки.Дано до май месец да си заредят магазините.
filmatoplo - майстор
Направо ме убиха твоите фирми :) в Бургас има сумати вентили -само за 5 минути събирам компонентите за твоето парно :wink: пък клапи да искаш :wink: Да беше ми дошъл на гости да напазариш и да си идеш спокоен :) .
srusev - специалист
Колегата мога да го посъветвам от личен опит, че това с охлаждащия контур няма да му влезе в употреба. Трябват ти UPS с един акумулатор ама не за кола стартерен, а тягов и си застрахован от инциденти.
Моя атмос съм го тествал вече при стабилно разгаряне докато дигне температурата със спряни всички топлоизлъчватели без 2 радиатора (10ребра) като дигна 80гр. и изключи вентилатора продължи до 86гр. и спадна до 80гр. след бая време, а котела си беше пълен с дърва и горя още часове. За обикновен котел съм съгласен с това охлаждане ама атмоса невиждам как ще го прегрея.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Направо ме убиха твоите фирми :) в Бургас има сумати вентили -само за 5 минути събирам компонентите за твоето парно :wink: пък клапи да искаш :wink: Да беше ми дошъл на гости да напазариш и да си идеш спокоен :) .

Че то сигурно да бях отишъл до Бургас сигурно по евтино щеше да ми излезе. Що телефони навъртях,що път до Плевен не е ти рабата.
Преди малко свърщих с щранговете до бойлера.
filmatoplo - майстор
Контура е по евтин ,пък ако се разцепи котела гаранцита без него не важи :wink: а Юпиес си е хубаво да има .
stefan4087 - специалист
Вчера пристигна предпазния по температера/Данфос-139лв./
Най-после приключих с купуването.
srusev - специалист
stefan4087 написа:
Вчера пристигна предпазния по температера/Данфос-139лв./
Най-после приключих с купуването.
Колега е това те очаква сега:
http://www.youtube.com/watch?v=riKj1qhQAuQ

:)
  • 1
  • 5