• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Топленето на бойлера с фреона , по приоритет ли го прави , или ще неще той си циркулира през серпентината му . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Доколкото знам от Ванко бойлера е с приоритет - фреона първо минава през бойлера и тогава отива в топлообменника.
naughty - специалист
LazarGanev написа:
Доколкото знам от Ванко бойлера е с приоритет - фреона първо минава през бойлера и тогава отива в топлообменника.
точно така.
по този начин бойлера може и да помага на климатика ако температурите са много ниски. аз имам и 2кв ек нагревател в бойлера и при нужа мога да го пусна. ще подгрява фреона поне до 70 градуса и ще подпомага систмата като цяло ако има нужда
stivemaster - майстор
Бойлера го включва на изхода на компресора и преди четирипътника , така че той винаги се нагрява паралелно с другия нагреваем контур в момента , докато не се нагрее и кондензацията се измести в по хладния.
Zoro5 - специалист
Бойлера трябва да е с приоритет защото ако е хладно в стаите ,човек може да се облече или завие с одеало, обаче не може да се къпе с балтон под душа. :lol: Освен това бойлера поема под 10% от топлинната енергия за жилището, а включването му преди ЧПВ даже облекчава работата на компресора.
filmatoplo - майстор
Добре де тъпи ли са че като си купиш климатик да не може вкъщи да ти топли и бойлера :? защо не ги продават готови , ами Ванко и други да ги преработват :? :)
filmatoplo - майстор
Алтермата колко е мощна че топли успешно. :?
stivemaster - майстор
Ами тъпи са Филма тъпи . В Китай всички вече правят термопомпени бойлери а у нас отивам да питам в Елдоминвест за стоящ бойлер 150 л. и ми отговориха с ехидна усмивка "ооо такива не прайме" , все едно питах "бойлер на твърдо гориво имате ли".
naughty - специалист
от няколко седмици зе занимавам с едно микроконтролерче и успях да сглобя една джаджа за следене консумацията на термопомпата на живо

Графиката се обновява автоматично:

Изображение

как е направено е подробно обяснено тук:

http://openenergymonitor.org/emon/node/58
Последна промяна от naughty на ср дек 15, 2010 6:47 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
:) Тия работи ако ги разбирах , в Наса щеше да работя :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: