• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
barborino - специалист
Системата е Heat Pipe.Монтирана е и работи от една година.На колко време трябва да се сменя котактната паста? :shock:
x1pokrat - специалист
barborino написа:
Системата е Heat Pipe.Монтирана е и работи от една година.На колко време трябва да се сменя котактната паста? :shock:
При мен паста въобще не беше останала, колектора беше вдигнал над 150гр. Вадене на тръбите, почистване, мазане с нова паста и монтиране обратно. При мен разлика с паста и без e около 15гр. Явно зависи какъв е колектора. Ама 7-9гр. наистина не е нормално. В тия дни на никакво слънце колектора дига до 35гр. и прави в бойлера до към 22-23гр.(поне при мен де, при други може и да е повече...ама китайска му работа) . Отвори някоя тръба да видиш как е хавата, може и да не е от пастата. За една година , ако си нямал прегряване не би трябвало да е здала багажа.
barborino - специалист
Колектора вдига 41гр.на плътни облаци и тръгва помпата. Ще погледна да видя има ли паста :-D Откъде мога да си взема немска паста(сива)?
syncho - майстор
Тези градуси след прегледа или без да си пипал нищо?
barborino - специалист
syncho написа:
Тези градуси след прегледа или без да си пипал нищо?
Не съм пипал нищо. Да ги проверявам ли!? :?
syncho - майстор
Принципно е добре да ги провериш при възможност.
filmatoplo - майстор
Виждал съм монтирани китайски вакуумни тръби -без контактна паста .
barborino - специалист
Контактна паста има със сигурност,при монтажа присъствах лично.Сега дали има вече е друг въпрос :? Някой да каже от къде да си взема немска контактна паста.
п.п. Днес при слънце от 10,30ч. до 11,30ч. от 20гр. в бойлера вдигна до 30гр. :-D
filmatoplo - майстор
За Вакумни май слабо :? .
barborino - специалист
Тръбния път е 18м. в едната посока.Въпреки изолацията си има загуби.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да свържем два бойлера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: