Няма нужда да се задълбочаваме в самата технология. Едната печка свети, пари и гори много ток, както всяко отопление използващо топлината от протеклия през проводник ток. Това за което е дал линк Тани, е съвсем друго нещо. Не ме интересува как работи. Искам мнение на потребител.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krass
- майстор
100 мнения в "инфрачервено отопление"
fu4ko
- специалист
Каква полза от мнение на потребител!?Дадох мнение и се почва,че това не е инфрачервена печка и после искате мнения.Еми няма да има.Мненията са супер само,че май трябваше да взема по мощен инфраред ама мина вече.Не знам дали инфрачервения отоплител трябва да излъчва светлина ама инфра фолиото не излъчва светлина пък тоя отоплител излъчва.Къде е истината не знам.На кутията си пише с инфрачервени нагреватели
Krass
- майстор
Каква полза от мнение на потребителКаква е ползата ли? Ами за теб може и да няма, защото ти вече си мислиш, че си излъгал дявола, като не си дал 400-500 лева за половин киловат, а десетина пъти по-малко за 1800W. Мен обаче ма интересува дали 500W наистина успяват да те накарат да се чувстваш комфортно, дали наистина при температура 21-22 градуса в помещението се чувстваш добре И дали изобщо си струва инвестицията. А това какво пише на кутията на елдомските, ще ти кажа, че всяко отопление е инфрачервено. Дори и обикновената крушка с нажежаема спирала.
fu4ko
- специалист
Въобще не мисля че съм излъгал дявола.Бях си писал с човек,който каза,че се отоплява с 1500 вата Алмак около 20 квадрата и мислех че ще стигнат 1800 вата,да ама не.500 вата може да се чувстваш добре може би.3ависи от уреда.Елдомския не на нужното ниво.Инфра фолиото е в пъти по добро от елдомския.То за това му е и такава цената.Всичко е относително-дали има изолация,големина на стая и колко е качествен уреда.Ако имах възможност щях да си направя панел от инфра фолио.Хем по голям отоплител ще стане хем по ефективно.Може би елдомския става за баня.Може би като е на пода се губи ефекта.Не знам
orlie
- напреднал
Krass написа: Искам мнение на потребител.

Защо пък темата да е осрана? Доколкото виждам в заглавието, темата е за инфрачервено отопление. И радиаторите за които се пита в първия пост и печката от елдом са си инфрачервени уреди. Пак ще повторя, че основната разлика между двете е площта от която се излъчва и мощностите.
Между другото, комина минаващ между две от стаите ми, също излъчва много сериозно понякога инфрачервени лъчи и е наистина много приятно. По подобен начин излъчват големите инфрачервени уреди.
fu4ko
- специалист
Мощности...на мен ми се струва,че е и до технология.Имам база за сравнение.Инфра фолиото излъчва по добре,а мощността му е 200 вата,2 парчета на метър на 50см едно върху друго и отзад фолио за готвене.Вярно не вдига градусите но когато го тествах в кухнята 12 кв.като отворех вратата се усещаше доста добре.Така че който иска инфра отопление да бяга от елдом и по възможност да тества уреда преди да купува.Аз нямам възможност да видя и пробвам преди да купя.
hidrazin
- майстор
Фучко, май трябва да изровя старата тема за нанофолиото дето rumeniak се опитваше да рекламира и продава във форума и го излових по смъкнати гащи.
До толкова се беше престарал, че го рекламираше така: "от както си го сложихме няма болни вкъщи"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 80#p475836
И май нещо и ти много го рекламираше покрай него, ама тогава не ми се ровеше повече.
Та още тогава ти обясних че какъвто и отоплителен уред с нагреватели да си купиш "далавера" няма. И пак тогава ти казах следното:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 80#p475836
И май нещо и ти много го рекламираше покрай него, ама тогава не ми се ровеше повече.

За всеки електрически отоплителен уред, дето не е на принципа на термопомпата има две новини - лоша и добра:Кое не разбра? Всичките печки, отоплители, фолия и подобни да изкупиш из търговската мрежа, няма да откриеш вълшебния икономичен уред. Като гледам продължаваш с покупките и пробите? Успех!
Лошата е, че си плащаш всеки всеки киловатчас произведена топлина по текущите цени на ДКЕВР.
Добрата е, че КПД-то на нагревателите е 100%.

Тема "инфрачервено отопление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература