• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Не исках да те шашкам с това че -като се монтира термовентил се монтира и байпас под вентила с поставена клапа без пружина :wink: .Кой ви каза че монтажа е само вентил (и други тук правят тая грешка :wink: ) .Я виж схемите в Атмос.чз. :wink: схема номер три -байпаса и клапата са обозначени с 18 .Не е фатално но трябва да има юпиес и помпата на радиаторите да се вкючва над 65 градуса , с буфер тази температура не важи . :wink:
minca - специалист
Амчи ,що не си казал по-рано ,бе човек. :? :? Правило ми е впечатление тая клапа,ама ... Ей,мама му стара,заради тези стресови ситуации си бутнах половината къща , да направя що-годе хубав комин и да махна камината ,която прегряваше.Че колко пъти и комина ми запалваше,и комшиите плашех ,а сега пак не е направено като хората.Ааа..,ще я развалям пак.Обяснявай отново,че ми писна. Аз съм като гърмян заек и искам сигурност-да ти не споменавам за двете жени ,които имам в къщи....... и те ще я управляват:prayer: :prayer: :prayer:
kalin72 - майстор
И аз съм фен на безопасната система...засега съм без буфер, но мисля, че той ще е най-ефективен...
filmatoplo - майстор
:) Моята жена ме шашка 2 пъти така , като чисти с прахосмукачката без да иска натиска копчето на юпиеса и го изключва , естествено помпата спира и печката вдига 120 градуса -ами само до толкова показва термометъра :lol: .Добре че е бърза -залива огъня с бутилка оцет и готово .Имам монтиран термовентил без байпаса и без буфер , номера е само помпите да не спират .
filmatoplo - майстор
:? Нещо ми се губи по твойта схема , една тръба зад термовентила се вдига нагоре и отива при клапана по температура -този с изнесения сензор :? , каква връзка осъществява :? .
minca - специалист
Не разбрах какво не си видял.Има една преграда от гипскартон ,коята дели инсталацията на 2
Прикачен файл:
Прикаченият файл 135 010.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
135 011.jpg

Прикачен файл

DSCN5285.JPG

Прикачен файл

135 010.jpg
Последна промяна от minca на пон окт 29, 2012 2:16 pm, променено общо 2 пъти.
minca - специалист
kalin72 написа:
И аз съм фен на безопасната система...засега съм без буфер, но мисля, че той ще е най-ефективен...
Калине, и аз така мисля,но не мога да реша какъв буфер да взема.Мястото ми позволява за елдомски или на Теси.
minca - специалист
Кажете, кое от двете свързвания е правилното,че май пак съм сбъркал.
Благодаря!
Прикачен файл:
swarzwane.jpg
swarzwane.jpg (15.59 KиБ) Видяна 3618 пъти
m.lukanov1951 - специалист
minca написа:
Кажете, кое от двете свързвания е правилното,че май пак съм сбъркал.
Благодаря!
Прикачен файл:
swarzwane.jpg
minka,моля те снимай тоя котел от вътре да му видиме устройството;скара,топлообмен,път на газовете и т.н.
filmatoplo - майстор
Ползвай дясната схема . :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Котел,камина..-какво да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: