quote]
Лазар Ганев, по принцип си адски прав , че е трудно с управлението на нагревателя да се решат проблемите за преходните сезони, но като цяло на режима не би допуснал подгряване с нагревател ако колектора загрее и има потенциал да загрява бойлера. Тоест ако панела се загрее до 40 градуса нагревателя ще се изключи. Но това не е решение, разбирам те напълно.
В тази връзка продавам 150 литров бойлер на 2 седмици
fox_vt написа:Абе да попитам къде е датчика на диференциалния термостат на бойлера в тая система нещо мн инертна ми се струва защо помпата трябва да върти постоянно?Или има свръх мощен колектор или серпентината няма добър топлообмен при постоянно движение не би трябвало да се достигат максимални температури ама може и да греша нещоДатчика на управлението е точно над горния край на серпентината където според мен му е мястото. Помпата върти постоянно ,защото управлението се стреми до има постоянно температурна разлика между колектора и бойлера, а по този начин топлообмен. Ако види,че темп. разлика пада, веднага намалява дебита и оборотите на помпата и обратното. Така през целият ден серпентината загрява. Така си го обяснявам аз, но не съм специалист.
Лазар Ганев, по принцип си адски прав , че е трудно с управлението на нагревателя да се решат проблемите за преходните сезони, но като цяло на режима не би допуснал подгряване с нагревател ако колектора загрее и има потенциал да загрява бойлера. Тоест ако панела се загрее до 40 градуса нагревателя ще се изключи. Но това не е решение, разбирам те напълно.
В тази връзка продавам 150 литров бойлер на 2 седмици