• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
idunno написа:
...много добре знам колко е инвесицията в подово- между 35-50лв/м2 труд и материали, и то без електрониката...
Къде го видя това? Защото аз освен
5 лв за тръба и
5 лв за XPS на кв.м.,
термостатичен вентил за 120 лв и
помпа за още толкова
не виждам по-различно от всяка друга отоплителна инсталация. Но пък нямаш да купуваш радиатори или конвектори. Тъй като плочата още не е лята - тръбите могат да се заложат в нея и да се избегне дебелата замазка. И за каква електроника говориш?
Изображение
Последна промяна от bulhomes2 на нед фев 03, 2013 4:44 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
bulholmes това е много нескопосано наредно подово, което си показал. Да не говорим, че е и доста неефективно да се реди по този начин.
syncho - майстор
Чаро и аз се усъмних да ти кажа. Тези вертикалните ми приличат на заготовки, които са направили долу и просто са ги метнали с кран на етажа. Като гледам ги разполагат като подово после. Не мога да разбера за какво искат да ги ползват.
syncho - майстор
Това е интересно... жалко, че не го видях преди няколко години. Не е лоша идея да се приложи.
bulhomes2 - майстор
syncho написа:
bulholmes това е много нескопосано наредно подово, което си показал. Да не говорим, че е и доста неефективно да се реди по този начин.
Това намерих като картинка за "подово в плоча"
idunno - специалист
Води се темпериране на елементи и в никакъв случай не е нескопосано :-D.Системата на Рехау за подово е много добра, като изключим факта, че е много скъпа.
Е, аз виждам в подовото освен тръба, такер плоча, допълнителна изолация при неотопляеми съседни помещени, ел. задвижки, колектори с дебитомери, дилатационни ленти и разни други дреболии :-D , ама аз го гледам от друга гледна точка.
И накрая, защото виждам,че се дава акъл наширико си позволявам да отбележа, че като се проектира дадена инсталация се взимат предвид особеностите положителни и отрицателни и цената и достъпността на ресурсите и т.н..Така де никой не проектира автомобил на въглища, нали? :)
filmatoplo - майстор
Магазините Шкода са с водно подово Рехау , пъпкова изолация и червени тръби . :wink: Понеже ходих по това време на курс семинар точно за тръбните технологии на Рехау и нагледно се запознах с подовото на магазина в Бургас , още при монтажа и после ходих да го виня как топли в студа -направих се че ще купувам кола :lol: дилъра се чуди :? защо пипам пода :lol: .
syncho - майстор
idunno забелязах, че не е подово, но при първа среща с темпериране на плочите е нормално да се обърка. Ако се разчита на това за подово щеше да е нескопосано :P Rehau са добри, но не са безгрешни и със сигурност нито са измислили тая технология, нито са единствените, които я прилагат. На техен обект съм виждал да правят снадки в замазката и то от тези техните с инструмента им. На втората година текнаха част от тях... и няма да казвам какво следваше.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Отопляване на 240м2 хале? Варианти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: