• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
feikot написа:
LazarGanev,моля за мнение при сравнение на фероли и ватерланд,като експлоатация и амортизация
С риск отново да бъда обвинен ще си повторя или потретя мнението - като експлоатация и двете горелки са еднакво неподходящи за отопление на 120м2 (прекалено големи и лакоми са), а като амортизация - чувал съм че Фероли по-бързо изкривява ламарините, ама знае ли човек :wink:
filmatoplo - майстор
Аз залагам на Ерато 4 поколение , и котел който е с добро кпд 2-3 хода -стомана , добра хермитизация , монтаж задължително на термовентил .В случая говорим за котел с присадена горелка .
tokbatak - специалист
Лазаре ти постоянно изказваш това мнение но защо поне един път не го подкрепи с факти. Пишеш една изцепка и ако някой я оспори пълно мълчание. Мисля че не е коректно така.

P.S. Филме, кажи си и котела - ДаконЕра. Не е лош котела, мой познат е с такъв + ГП20. Мотажника/на Ерато/ му е познат и когато му го слага вече беше излязла ГП 4 ген., но той като приятел му предложи 3 генерация, понеже 4-тата имала проблеми. Не е казвал нещо конкретно, но! Аз от тоя факт малко се притеснявам за ГП 4 ген.
filmatoplo - майстор
За Ерато -стараят се постоянно защото разбират че продукта им трябва да бъде качествен и се вижда развитието в поколенията . Фероли също беше отначало с по лошо качество -сега са отстранили някой недостатъци ,Ватерланда ИВГ е като Ладата -променят уж някой неща .
tokbatak - специалист
А нещо да кажеш и за Биотеч - не за друго но може да се обидят че не ги споменаваме.
filmatoplo - майстор
Нямам наблюдение и информация за тях , моя район е пелетизиран 1% :) .
tokbatak - специалист
По нашия край най много ги хвалят тях. Казват че не били претенциозни. Настроени веднъж работят с всякакви пелети. И аз за тях нямам информация от първо лице. Основно от непознати ми е информацията.
filmatoplo - майстор
Искам да ме разберете правилно , не лобирам за никоя горелка , не съм търговец на такива специално , нямам договорни отношения с никой , не се влияя от отстъпки -само от качеството и безпроблемността , сервиз и коректност .Както давам за пример Ератовската горелка , ако се издъни -ще я ритна и ще я уплюя , след това ще заложа на тази която е доказала своите предимства .Пазара тоест разработките се менят с дни и часове -така че би трябвало да излизат по добри продукти.Ако някой колега (име няма да казвам ) говори за еди кой си модел , сигурен съм че е бил в производствения процес и е видял изработката,контрол за качество и тем подобни и е монтирал такива ,и затова говори за модела .Поразгледах Биотех горелката-доста близка до Ератовските , но пак вратичка да барникаш вътре -това води до оплескване при не до там компетентност .
LazarGanev - "Велик майстор"
tokbatak написа:
Лазаре ти постоянно изказваш това мнение но защо поне един път не го подкрепи с факти. Пишеш една изцепка и ако някой я оспори пълно мълчание. Мисля че не е коректно така.
tokbatak, отговарям на конкретен въпрос на автора на темата, на тебе ти казах, че не искам да споря нито с тебе, нито с някой друг коя горелка е по-, по-, най-! Това не е предмет на тази тема. Ако искаш да бъдат сравнявани различните горелки - пробвай да отвориш специална тема, може да се получи :) .
А по темата - с какви факти искаш да подкрепя една очевадна истина за всеки, който поне малко си има понятие, дори и да не е специалист, а ползвател с поне едногодишен опит? Твърдя, че тези 2 горелки не са подходящи за жилище от 120м2, защото това жилище има нужда от не-повече от 10кВт - ами че това е под минималната мощност на тези горелки. В практиката си съм се натъкнал на безброй случаи на монтирани газови котли 9-24кВт в апартаменти, които знаем че са основно под 100м2. Знам какъв е резултата - големи сметки, писане по форумите и създаване на грешно впечатление за скъпо гориво. Човек ако е умен трябва да се учи от грешките на другите, а не да ги повтаря с някаква надежда.
Както каза Филма, това важи и за мене, важи и за всеки, който си изкарва хляба с това - ние нямаме интерес да предлагаме нещо, което не е добро. Ние не сме производители, за да се мъчим да си продаваме продукцията. Ние искаме да предлагаме най-доброто, най-безпроблемното. След като монтирам и подпиша гаранцията аз не искам клиента да има проблеми и оплаквания и да ме търси. Като се наложи съм ходил и по 10-15-20 пъти, безплатно разбира се. В 90% от монтажите не съм ходил повече, само се чуваме по телефона за да имам обратна информация, знам всеки един от клиентите си какъв му е разхода на пелети или газ - може да звучи невероятно, но е факт :) .
Казах си мнението за подходящ котел, не искам да го налагам, всеки сам си е господар на джоба и акъла.
feikot - специалист
Имам един въпрос,като работи на минимална (6 кв) и поддържа,не е ли достатъчно това ?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: