Evgeniy написа:Нещо май не се разбирате за кои тръби става въпросДа и аз така мисля.тръбопроводните или вакуумните...
Едните могат да се защитят с противозамръзващ шнур, а другите просто няма как да замръзнат.

Evgeniy написа:Нещо май не се разбирате за кои тръби става въпросДа и аз така мисля.тръбопроводните или вакуумните...
Едните могат да се защитят с противозамръзващ шнур, а другите просто няма как да замръзнат.
vesoel написа:А като спре тока?Evgeniy написа:Нещо май не се разбирате за кои тръби става въпросДа и аз така мисля.тръбопроводните или вакуумните...
Evgeniy написа:Аз затова моята я направих на принципа на дрейн-бек - като спре помпата и в тръбите няма вода. Останалата горе в системата и да замръзне не прави проблем, а и вакуумните тръби (мокра тръба) си оцеляват. Тази зима се доказа.Toва, което си направил е най-опасното за система с мокри тръби, ако се прецака нещо с помпата да започне циркулация, когато тръбите вече са напечени, ще ги загубиш всичките, е може би не веднага но доста от тях ще се развакуумират от микропукнатините от топлиния шок.
mir4oto написа: Toва, което си направил е най-опасното за система с мокри тръби, ако се прецака нещо с помпата да започне циркулация, когато тръбите вече са напечени, ще ги загубиш всичките, е може би не веднага но доста от тях ще се развакуумират от микропукнатините от топлиния шок.Няма такова нещо. Във водосъдържателя ми винаги остават 5-6 литра вода и като влезе студената се смесва с тях и никога не отива съвсем студена до тръбите.
Evgeniy написа: Няма такова нещо. Във водосъдържателя ми винаги остават 5-6 литра вода и като влезе студената се смесва с тях и никога не отива съвсем студена до тръбите.Не мислиш ли, че наличието на каквато и да е вода обезсмисля дрейнбека?! Така като оставяш малко вода, вероятността да замръзне е по-голяма.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: