• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mgbagera - специалист
Да но има опасност и за някои дрехи ако се изперат на 60С+

Не бих рискувал да ме линчуват :mrgreen:
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
:) Н Ганев е с такива ,да сподели работят ли добре главите :wink: .
:razz:
Пия ракия и съм по къс ръкав. Сутрин при нас е около и под нулата, сега е +5 - тези пущини се справят както и Салусите дето им искат 90 пари. :drinkers:
alex_serviz - специалист
У нас обикновено за пералнята се грижи жената. Та съответно си преценява кога да и пуска студена и кога топла вода. И понеже до сега не е изразявала претенции към температурата на входящата вода ( а по-добре и да не знае, че може да се ограничи/регулира ), не съм го предвидил. Поне за сега, де! До като не ми вдигне скандал... :axe:
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
И понеже до сега не е изразявала претенции към температурата на входящата вода ( а по-добре и да не знае, че може да се ограничи/регулира ), не съм го предвидил. Поне за сега, де! До като не ми вдигне скандал...
:lol:
+10 и по тихо!
filmatoplo - майстор
Брата топли вода за туристите с котел и 500 литров бойлер , прави го на 80 градуса -и като влезе една Софийска кокона с тец у тях го изразходва до степен да и почервенеят от сауната очите :lol: . Така ли -веднага трипътен смесителен вентил на изхода на топлата вода , щрак на 42 :-D на ти сега сауна :-D .Стига си вече топлата вода :wink: .
Стоян Петришки - специалист
Здравеите моята инсталация е изградена със две помпи, едната за радиаторите другата за боилера помпите са ми на топлата вода. Въпросът ми е възможно ли е във конкретния слъчаи да се монтира трипътен вентил и има ли смисъл от него? Забравих да уточна че котела е грейко със горелка грейко.
Извинявам се за закъснението, трипътен винтил на херц конкретно е закупен от офиса в пазарджик(работят и куриер)
http://herz.bg-->Контакти
Evgeniy - майстор
Дали ще има голяма промяна в хидравличното съпротивление, ако обърна вентила - вместо като разпределителен да се ползва като смесителен:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (54.5 KиБ) Видяна 2676 пъти
Съответно ще има по-голяма турболентност около клапите, защото водата ще ги натиска за да мине по периферията, но те така или иначе имат твърда връзка двете.
DimitarD - специалист
Утре ще монтирам това. Смятам да сложа и трета помпа на малкият кръг и се чудя дали да свържа и бойлера към него?

Прикачен файл

IMG_3698.JPG
IMG_3698.JPG (112.74 KиБ) Видяна 2578 пъти
filmatoplo - майстор
Такива има при моя приятел в Термоикономик Бургас.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: