• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
fox_vt написа:
Като извадите модулираща горелка (по модулираща от 3 степени) и интернет свързаност обади се.
Ще се намеся тъй като беше писал, че LazarGanev ми е идол : Фероли, Марели и др. имат по 5 степени на модулация , а що се отнася за интернет свързаност - при всеки един продукт се предлага като допълнителна екстра по желание.
n.ganev - майстор
Ruseff написа:
А бе и мене ме интересува Торча,ама ниг,де не мога да намеря информация,схема,вътрешен разрез на горелката...Да не е няква космическа технология? +1 за коментара на Лазар...Имала вътрешен шнек-покажете го.Кой тегли грамовете порции-да не би да има и вътрешна електронна везна?Покажете я,иначе оставаме с впечатлението за "партенката",нали така?
Явно при този продукт въобще няма обратна врезка с производителя. Все пак трябва да има някакво инфо за да се търси продукта а не само да гадаем аджаба какъв е принципа на работа.
n.ganev - майстор
plastkomfort написа:
Аз мога да кажа че системата TORCH може да се настрой без да се ходи до котела.
Само с едно замерване на шнека от собственика и оттам всичко през интернет се донастройва.
Лично аз съм го правил.
Винаги се дразня когато някой използва израза " замерване " когато ИЗМЕРВА величина или количество защото се замерва или заммеря например с камъни нещо или някой.
Дори и да е така все пак собственика трябва да ходи до котела?
Radoslaw - специалист
. Сега започвам да се питам дали няма нещо свръхестествено, някоя извънземна сила и какви са тези сложни сметки дето не може да ги прави обикновен контролер?

Няма нищо свръхестествено.Просто това са последното поколение контролери с функцията FUZZY LOGIC.Задава се само температурата ,която трябва да се поддържа и контролера сам избира всички параметри необходими за това.Естествено има и ръчен режим, в който стойностите се променят ръчно както е при останалите контролери.Едва ли примера е много удачен ,но все едно сам да избираш ,как да си караш колата с автоматична или ръчна скоростна кутия.Нещата не са все пак толкова свръхестествени.Трябва да се избере модела на котела.В паметта са вкарани най известните марки котли естествено със съответните мощности.Мисля ,че в сервизните настройки необходимите параметри за тази функция могат да се променят към вашия котел.Но там това го правят сервизните специалисти защото наистина ,може да се блокира работата на контролера.Ако в Торч са се опитали да направят нещо подобно,моите поздравления.
Не ,че се съмнявам във възможностите на българските специалисти,но все пак разработката мисля ,че е американска .А там ,не знам дали знаете първите ретортни горелки са от 1923 год.
Мисля ,че в най скоро време подобни контролери,ще навлязат и на нашия пазар,макар и доста по солената им цена в сравнение с традиционните.Но ако наистина успяват да се справят сами с настройте при смяна на различни видове пелети,контролерите са уникални.
filmatoplo - майстор
Весели празници ,хайде де кой ще покаже лични снимки на торча и ще обясни по подробно устройството и.
krasen1 - специалист
LazarGanev написа:
Точно затова казах, че поканията на дисплея за модулация през половин киловат са анимация и прах в очите :)

След като контройлерът сметне точното количество гориво,шнека дозира точно пелетите и количеството въздух,модулацията през 500вата става реална.Дали са 480вата или 510вата производителят не прави часовници.Моите наблюдения примерно средна мощност на графиката от 5кВт и падане на външните темп. със 3 градуса средната мощност се покачва с 500 вата при падане на темп. с още 3 гр. средната мощност се покачва с още 500вата и т.н.Мисля,че не трябва да ти обяснявам,как се прави такъв шнек и какъв мотор редуктор трябва да има за да го върти.

Забелязвам ,че правиш разлика вече между степенна и модулираща горелка :partyman: По назад в темата се опитваше да ни заблудиш с Фокси ,че няма разлика в това.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Весели празници ,хайде де кой ще покаже лични снимки на торча и ще обясни по подробно устройството и.
Преди да съм започнал да се дразня за каквото ми падне, моля по моя въпрос даден отгоре.
krasen1 - специалист
Кое искаш да снимам.
fox_vt - майстор
Весели празници на всички,пълнете бункерите със пелети че голям сняг иде :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
krasen1 написа:
Забелязвам ,че правиш разлика вече между степенна и модулираща горелка :partyman: По назад в темата се опитваше да ни заблудиш с Фокси ,че няма разлика в това.
Грешно си забелязал - аз такова понятие "степенна горелка" не съм ползвал, чувам го от тебе, но да речем, че го ползваме. Една горелка може да е степенна и да не е модулираща, а може да е модулираща, а да не е степенна, а безстепенна. Такива са горелките на газовите котли. За пелетна не съм чувал, но да речем че има. За сетен пън повтарям, че това не е важно, има много по-важни характеристики и възможности, по които да се избира една горелка. Някой даде пример с автоматичната скоростна кутия на автомобилите - да, примерът е добър и тя може да се сравни с модулиращата горелка. Само че ако си забелязал, обикновено тя е с 3, а напоследък има и с 4 скорости. Може да се направи с 10, може с 50 предавки, може и да е безстепенна, но не се ползват такива, защо? Защото е по-скъпо, по-сложно, а в същото време е безсмислено. Същото е и с горелките. Това, че една горелка има 40 степени на мощност не е предимство, ама никакво. Ако някой има друго мнение, съгласен съм да чуя доводи, даже очаквам с нетърпение :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: