• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Новата играчка за пораснали деца -пелетна горелка :) .
borkata99 - специалист
:lol:
Наааааали !
Няма майтап така си е, а и ако сложа "Натурела-та"..................жена ми ще ми сложи хапчето :axe:
rosso666 - специалист
valqk написа:
filmatoplo написа:
:) Има тема по назад за преработка на горелка ГП 20+ , обяснява се точно за това .
Турболаторите не са ли на котела?
Или ти говориш за чистенето и прахосмукачката?
Снимките с духалката и чистачката на гп-20ката ги видях и затова ще си играя.
Питах за турболаторите...
Колега май говориш за моята гп горелка.системата работи перфектно.никакъв проблем със слънчогледовите пелети. :roll: бъркалката е неръждавейка.а прахосмукачка защото тя ми бешв по ръка иначе с някой як ввнтилатор също става.но е добре да направиш и кла,да не се получи обратен пламък.
borkata99 - специалист
снощните ми писания в клип-че както обещах :)
https://youtu.be/rftWv-ecyZE
valqk, сега ОК ли са нещата ?
valqk - специалист
rosso666 написа:
Колега май говориш за моята гп горелка.системата работи перфектно.никакъв проблем със слънчогледовите пелети. :roll: бъркалката е неръждавейка.а прахосмукачка защото тя ми бешв по ръка иначе с някой як ввнтилатор също става.но е добре да направиш и кла,да не се получи обратен пламък.
За нея, колега. За сега, ще се огранича, само с ламарината за 5те хода, че не ми се смъква горелката, че трябва да я паля.
Аз точно това се замислих, дали да не сложа по-мощна турбина просто и натурела. Ще го мисля на пролет, явно.
borkata99 написа:
снощните ми писания в клип-че както обещах :)
https://youtu.be/rftWv-ecyZE
valqk, сега ОК ли са нещата ?
Много благодаря за клипчето и че се поизцапа, заради мен!

Всичко се вижда и правилно съм го разчел, но така е по-ясно.
При мен май също ще трябват от по-дългите пера. Ще измеря и ще видя.
Ще гледам да пиша тук, дали съвпада чертежа.
Моя котел е без тухлички (купих го без тях) и даже може и да влезе още надолу, малкия.

п.п. Малееее, че чисто котелно! Засрамих се. Моят котел е много мръсен (така го взех) и имам доста повече прах наоколо.
Много готин, черният разбойник :partyman:
borkata99 - специалист
Благодаря. :)
valqk написа:
Ще измеря и ще видя.
Да. Ама мери и за двата прехода. При мене по-високоия съм го направил 1:1 с Bosh - такава мостра имах, но ми идва малко "по-свободен".
Стилиян е прав - перата е хубаво да опират поне от едната страна, да са по-плътни. Вече 2 вечери работи много добре и след като почне да модулира тем. на изходящите газове се заковава на 75 г. Но е на 7 kW. и с затворена клапа на комина докрай. Ако вдигна на 15 kW тази клапа трябва да я поотворя малко към 45 градуса и тем. на газ. :lol: отиват на 90.
rosso666 - специалист
Кондензните пелетни котли не работеха ли така.... Температурата на водата равна на температурата на изходящите газове.с други думи не е ли много ниска тази температура от 75*С.при мен темперарура от 70градуса се постига само при съспенда(пилотен пламък).иначе в работен режим от 15 до 8 киловата температурата е 90 100*С и то при напълно отворена клапа на изхода на котела..
borkata99 - специалист
Ами в момента котела не работи, топло е и ако падне под 19 може и да палне и ще има филмче /клапа на комина+горелката+термометъра на кюнеца/.
Ако не палне, чак след понеделник.
Но при мен
rosso666 написа:
Температурата на водата равна на температурата на изходящите газове
няма.
Като тем. на изходящите газове е 75, тем. на водата при 7 кW си държи 51-55 градуса /след като е тръгнало на 15 kW, модулирало е на 9 kW. и аз ръчно съм минал на 7 kW., иначе на 9 горелката гасне/
Говорим за времето в момента навън около 5-10 градуса късно вечер.
На терасата работят 2 радиатора по 4 kW с термоглави на 4 и 2 или 3 и в още 3 стаи на 3 + 2 бани пак на 3. Но, знаеш всичко е много относително и зависи от много фактори. Като стане по-студено всичко отива към max. и тогава ще видя кое как ще е.
Вече 2 сутрини поред при нас има страшна, дебела слана - цветовете на розите са на камък. :) През деня слънце - на терасата става 30-31 градуса и държи до вечерта, през ноща отива на 17, ама термостата се прибира на топло и в 23 ч. си гасне :roll:
Абе кеф !!! Чак ми липсват въглищата от време на време....пу-пу. :?
borkata99 - специалист
rosso666, ето това което описах по-горе :wink:
https://youtu.be/KyPK1jYsOPU
Аз съм много доволен. За сега толкова, няма смисъл за предположения, като стане по-студено и почне да бачка на 15 или 20 кW. съм сигурен че ще се дигне и тем. на изходящите газове и няма да показва това което се вижда в клипчето и тогава ще е времето за нови проби - за в бункера :?:
Ако има още нещо, питай :cool:
А и ако сложиш и ти някое клипче показващо писанията ти ще е супер.
Успехи !!!
rosso666 - специалист
Колеги вчера си поиграх още малко с изместването на посоката на газовете.
ОТ чертежа се вижда че съм затворил оригиналния първи ход на димните газове.Огъня бие в шамотна плоча и след това ,,топлите газове се издигат в "бункдера" от там минават надолу през вече разделения първи ход.
ефекта от тази заигравка е огромен!!!! температурата на газовете в комина падна до 80 90 градуса... мощностите са ...17/10/8киловата.
На съспенд температурата пада до 60 градуса.температурата на водата я държа на 70 градуса.
И това го постигнах без никакви турболатори,и клапата на комина е отворена до край.
Даже се притеснявам дали е добре да работи на толкова ниски градуси в комина.

Прикачен файл

kotel 013.jpg
kotel 013.jpg (36.54 KиБ) Видяна 2859 пъти

Прикачен файл

kotel 011.jpg
kotel 011.jpg (80.36 KиБ) Видяна 2859 пъти

Прикачен файл

kotel 004.png
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7