• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pojarnikara - специалист
Здравейте, решил съм и аз да си сложа термоглави. Ползвам пелетна камина и панелни радиатори в двустаен апартамент и искам в две от стаите да сложа термоглави защото в тях става много топло, а в кухнята например е най студено. В момента съм с обикновенни кранове на радиаторите.
1. Какви глави и термовентили да си взема?
2. Механични или електронни (не разбрах какви са + и - между двете)
3. В хола радиатора е под прозореца и термоглавата ще е към вратата, като се отвори терасата ще "бърка" ли нещо?

Изображение
pojarnikara написа:
Здравейте, решил съм и аз да си сложа термоглави. Ползвам пелетна камина и панелни радиатори в двустаен апартамент и искам в две от стаите да сложа термоглави защото в тях става много топло, а в кухнята например е най студено. В момента съм с обикновенни кранове на радиаторите.
1. Какви глави и термовентили да си взема?
2. Механични или електронни (не разбрах какви са + и - между двете)
3. В хола радиатора е под прозореца и термоглавата ще е към вратата, като се отвори терасата ще "бърка" ли нещо?

Изображение
Електронната може да я програмираш по часове и по дни какви температури да държи. Повечето и имат корекция на температурата -3+3 гр. Имат функция отворен прозорец- спира подаването на топлина при проветряване.
Шумни са.
Скъпи са, с някои изключения.
За хол, кухня, дневна са перфектни.
В банята и спалнята механични.
pojarnikara - специалист
Значи по-добре механични. А каква марка ще препоръчате...
Гледам някакви хъниуел 40 лв комплекта.
При тях чува ли се някакъв дразнещ звук когато отварят и затварят?

Изображение
pojarnikara написа:
Значи по-добре механични. А каква марка ще препоръчате...
Гледам някакви хъниуел 40 лв комплекта.
При тях чува ли се някакъв дразнещ звук когато отварят и затварят?

Изображение
Медеца не ми е познат, но предполагам, че е абсолютно безшумен. Ползвам друга марка.
n.ganev написа:
Безшумни са :yawinkle:
Еееех, веднъж накой да ма подкрепи.
Анди ни ма обича, другити си мислят, чи им са карам, пък аз съм толкос МНД......
ЧНГ, гус'ин Ганев!
andy_forresite - майстор
Е какво да те подкрепям, Трифонов? Не виждам никой срещу теб. Нямаш нужда, но разчитай :yawinkle:

Аз съм с хъниуел. Имам 5 броя с аксиални вентили. Държат се еднакво, втора година съм с тях, поддържат температурата в стаите като с пирон. Няма какво да шуми в тях, все едно не са там. Може да се намерят на по-добра цена, тъй като лятото на 2016-та бяха 34 лв с вентили. Не вярвам сега да са 40 с вентил към тях, няма начин. Потърси пак, ако държиш на такива де. Има и други производители, които също го могат.
Evgeniy - майстор
Когато сложих термоглави бях доволен. Като ги замених с програмируеми бях впечатлен и доволен. Сега като съм с такива, на които мога да управлявам седмичния график във всяка стая през телефона се чудя как е било без тях.

Разни хора, разни идеали, както е казал класика.
drastar - специалист
А ние се чудим какви са ти последните :-D , молко повече инфо ?

Поздрави
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Термоглави, електронни регулируеми термоглави или стаен термостат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: