Evgeniy написа:http://www.ebay.com/itm/1-2-Copper-Corr ... Sw9N1VzhtwМдааам, моето е същото. Това само ме кара да спра да купувам каквото и да е от БГ "търговци". Нищо че го взех от ОЛЕЛЕ, практиката е същата. Сделка година храни...ако мине.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо
- майстор
107 мнения в "Помощ за изработка на соларна система за топла вода"
шоп
- майстор
Фитилчо написа:Шоп-а играеше някаква евтина, мисля, че от олеле сайта
Ако види темата ще каже, и мен ме интересува.
Така и така сме в тема, с тая тръба може ли да се направи подово ?Поне да не го мисля, че ще се спука
, че тия пластмаски винаги ми оставят ретровкус, като говоря за тях
Така е, от ОЛХ се свързах с фирмата и цената бе 2,7 на промоция. Аз взех няколко км тръба и цената бе съвсем друга

Сега не я виждам обявата активна и не знам какви са цените. Ако някой има интерес ще му пратя телефона на лично съобщение. Да се пазари ако иска количества.
Относно хидравличното съпротивление на гофрето, аз също предполагах, че тази тръба с прешлени ще има огромно съпротивление. Но не се оказа така на практика поне при мен. Който е чел темата ми : направа на бюджетен вакумен слънчев колектор за 2-3 дни, знае че 100 метра гофре не са проблем дори за най-слабата циркулационна помпа.
Моята преса за накрайници е фабрична-Турска и съм много доволен. Дойде заедно с 10 фитинга 1/2 и 10 бр 3/4.
Ако някой от София се нуждае от нея да пише. Докато изпием по бира ще запресоваме накрайниците безплатно:-)
Поздрави!
sofeto88
- напреднал
Фитилчо написа:http://www.ebay.com/itm/Flaring-Flare-F ... Jr8As4GhXQsofeto88 написа:Аз на 55 с 15 шипинг. Я метни линка.БлагодаряФитилчо написа:В Ибей разбира се.аз го намерих на 38$ ама са няколко модела искаш ли линк
нали за това говорим, лошото е че са няколко размера
sofeto88
- напреднал
Така, днес макар че беше лошо времето успях да кача колектора до покрива (голяма мъка с въжета от терасата няколко етажа по долу) , да закрепя рамката с анкери за плочата и да монтирам солара, в момента е на 46градуса наклон посока юг лек югозапад. В това облачно време веднага след монтажа тръбите на изхода горе станаха топли около 28-30 градуса, макар че не е зареден.
Ето и една питанка , стига с хваленето - тези отвори на снимката ми се струва че може да проникне вода през тях при силна буря, знам че са за вентилация и евентуално да не се изпотява стъклото ама ми се струва ще се влиза вода вътре. Да ги правя ли нещо или много го мисля?

Ето и една питанка , стига с хваленето - тези отвори на снимката ми се струва че може да проникне вода през тях при силна буря, знам че са за вентилация и евентуално да не се изпотява стъклото ама ми се струва ще се влиза вода вътре. Да ги правя ли нещо или много го мисля?

lov
- майстор
Две забележки до тука.
При този равен покрив долната част на панела трябвало да я повдигнеш по високо защото зимата снега ще го затисне а и този който се свлече от панела няма на къде да отиде. И така над половината ще е покрит със сняг.
Втората е да направиш диагонално спъване на колонките в задната част.

При този равен покрив долната част на панела трябвало да я повдигнеш по високо защото зимата снега ще го затисне а и този който се свлече от панела няма на къде да отиде. И така над половината ще е покрит със сняг.
Втората е да направиш диагонално спъване на колонките в задната част.
Тема "Помощ за изработка на соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература