• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Щом изписва почистване ,значи си спира без аварийно ,след това ще запали сама - поне веднъж изчакай да си сигурен , така или иначе трябва да се махне това спиране . Прочети инструкцията ,аз я четох преди малко ,но нямам горелката пред мен веднага ще я оправя ,тъй по спомен не мога ,пък и други неща има да гледам .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Щом изписва почистване ,значи си спира без аварийно ,след това ще запали сама - поне веднъж изчакай да си сигурен , така или иначе трябва да се махне това спиране . Прочети инструкцията ,аз я четох преди малко ,но нямам горелката пред мен веднага ще я оправя ,тъй по спомен не мога ,пък и други неща има да гледам .
Ок мерси
nandrolon - специалист
Не са ли ти я сложили на температура на водата да се включва, ако нямаш стаен термостат?

т.е. когато падне жегата да тръгва сама?
filmatoplo - майстор
Ами колегата не знае или не ни казва горелката дали спира заради достигане на зададената температура на водата в котела .или е само по автоматичен рестарт ,ако обърне внимание в дясно има брояч който намаля ,да се види свързано ли е с него периода по спиране .Пък и други колеги ползващи тези горелки да се включат и да дадът съвет ,поне ги имат горелките в тях .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Ами колегата не знае или не ни казва горелката дали спира заради достигане на зададената температура на водата в котела .или е само по автоматичен рестарт ,ако обърне внимание в дясно има брояч който намаля ,да се види свързано ли е с него периода по спиране .Пък и други колеги ползващи тези горелки да се включат и да дадът съвет ,поне ги имат горелките в тях .
Значи спирането на горелката е от автоматичното почистване. Направено е на 20мин да почиства 10 мин, а аз го направих на 12 часа. И сега горелката рабори и спира чак след 12 часа. Поиграх си малко с настройките за да сваля разхода защото както казах преди за 24ч. 50 кг пелети. Сега го смъкнах на 30-35кг пелети със стайна темп 23 гр като навън при нас през ноща пада до -2гр. Всичко си беше ок до като не минаха 12-те часа и не се включи автом. поч. нали почисти си без проблеми и аз и цъкнах старт след 2-3ч. че, бях излезнал навън но неискаше да работи вече на тези настройки който бях задал..... Предположих че, това е заради настройките и и ги свалих още по-вече до като загреее, защото за 2-3ч водата беше изстинала. Свалих още настройките но пак неискаше, работеше 20-25мин. и гасне и аз изпаднах в нервна криза......... Отворих вратата на котела да видя какво става и видях пепелника пълен с пелети, извадих ги пак го пуснах и след 30 мин. пак същата работа и до като се усетя че, когато монтирах горелката не съм я стягал с ключ мина още време но видях че, горелката е провиснала назад, стегнах я запалих я и всичко си заработи добре. Само че с следващите настройки който и направих смъкна още разхода, но виждам че едва водата на котела достига 53гр. и в стайте е 17гр. Довечера ще си върна предпоследните настройки дето са 30 кг пел за 24часа и съм готов :) Филме благодаря ти за помощта и да от автомат. почиств е гаснела горелката на всеки 20 мин я е почиствало по 10 мин сега и зададох на 12ч по 3 мин :mrgreen: нз дали е правилно така но, пък неставам през ноща да и цъкам да запали след като е почистила. Прав беше, че трябва да поседя пред нея :) е поседях онази сутрин пред нея като ме избиха балансите и жената се размармори и поседях пред нея на една кофа от латекс от 6:30 сутринта до 10:20 и вечерта още 2-3 часа :mrgreen: Но сега вече мога да кажа че се разбираме с горелката е не на 100% но на 60% г/д :mrgreen: А и един въпрос, не трябва ли сама да си запали след автомат. почистване ? или не :)
filmatoplo - майстор
След автоматично почистване - трябва да пали .Там където има Рестарт трябва да е активиран тоест да си пали .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
След автоматично почистване - трябва да пали .Там където има Рестарт трябва да е активиран тоест да си пали .
Да но не е активиран, чак когато натисна бутона с покритието започва едно мн бързо отброяване от 40 до 0 и тогава изпиства запалване. а за активиране на този рестарт, нява от каде имам само автомат рестарт който мога да го направя на колко време аз искам дефакто както съм направил автомат.поч на 12ч за 3 мин да направя ли авромат. рестарт на 12ч и 5 мин. това ще помогне ли ?
miro_800 - специалист
Значи последно от температура на водата ли се ръководи или от стаен термостат?Аз съм с камина гф18 и при достигане на 70гр гасне и изписва рестарт.Малко преди да ги стигне прави почистване но без да изгасва напълно.Като падне на 50 и няколко градуса-пали.Това са фабричните настройки не съм пипал нищо.
gergo91 - специалист
miro_800 написа:
Значи последно от температура на водата ли се ръководи или от стаен термостат?Аз съм с камина гф18 и при достигане на 70гр гасне и изписва рестарт.Малко преди да ги стигне прави почистване но без да изгасва напълно.Като падне на 50 и няколко градуса-пали.Това са фабричните настройки не съм пипал нищо.
от темп. на водата най-често и дава почистване почиства и след това изписва рест. но не се рестартира до като не натисна бутона с емблема на гсм покритие. Дайте съвет как да го подкарам, за да тръгва сама като стигне до рестарт, а не секи път да натискам бутона за покритие( за вентилатора). Някой някакви идеи ?
Този бутон дето е като GSM покритие е за степените на модулация на горелката.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пелетна горелка Голден Файер "Мерели"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: