• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob написа:
Всичи в сръбския форум слагат тоя теипътен винтил http://www.shop.eec-bg.com/porachka/тер ... вентил-15/
Някой ползвал ли е тая марка? Моя инсталатор ме навива за хертц
Трети сезон с 511, с вътрешните резби и на 60 градуса. Перфектен е.
bmahob - майстор
Днес разчистих плочата на тавана от багажа който имам върху фибрана който почнах ... разполагам с руло и половина урсса и др седмица застилям, само моля ви дайте акъл дали да сложа найлон под ватата като паропреграда.... викам да взема още едно руло за да направя двоен пласт на кръст.....дано има ефект
lebendi - специалист
bmahob написа:
само моля ви дайте акъл дали да сложа найлон под ватата като паропреграда.... викам да взема още едно руло за да направя двоен пласт на кръст.....дано има ефект
За найлона аз пробвах и със, и без него и до момента няма проблем и по двата начина,ако пък тази вата е временно решение направо го пропускай.
Не знам обаче как стои въпроса ако редиш вата над мокро помещение. :?
lebendi написа:
bmahob написа:
само моля ви дайте акъл дали да сложа найлон под ватата като паропреграда.... викам да взема още едно руло за да направя двоен пласт на кръст.....дано има ефект
За найлона аз пробвах и със, и без него и до момента няма проблем и по двата начина,ако пък тази вата е временно решение направо го пропускай.
Не знам обаче как стои въпроса ако редиш вата над мокро помещение. :?
Даже и временно да е, цяла зима ще пести парички ватата, пък нали всяка вечер се завива временно с юргана.
За мокро помещение май е подходяща щото е най паропропусклива от експандираните и екструдирани матряли....ама ши са разбере през Май. При мене няма проблем.
bmahob - майстор
Демек може само над банята, в кухнята съм с абсорбатор. А проблем ли ще е ако стъпвам понякога, деформации и намаляване на ефективността
andy_forresite - майстор
Раздели я на два пласта по 5 см и ги нареди перпендикулярно един на друг. После очаквам да кажеш дали се чувства, защото мисля да правя същото в скоро време.
Не е добре да ходиш по ватата. За ходене (там където действително ще вървиш) мисля че е по-добре с "фибран". Или пък вата, но под дървена конструкция, а ти стъпваш по конструкцията без да мачкаш ватата.
Човеко, имаш вата, разстилай като килим навсякъде, че да ти е топло зимата. Сега, за някоя скрита дамаджана да я поотъпчеш, нищо и няма. Другото лято си прайш дървена скара, както рече Анди, редиш ватенката, намятваш плоскости, ама ши тропащ по тях и жината ща усеща, кога баласиш по тавана. Само с вата ще си тих шумкарин.
Нареждай нааааааавсякъде!
bmahob - майстор
:partyman: Шъ ъ почвам тия дни че с новото време се прибирам по тъмницааа :-D
4799inpl64 - специалист
bmahob написа:
Колкото имаш,слагай смело!А дамажданата-до котела ,да е близо до туршията.
шоп - майстор
bmahob написа:
Два слоя минерална вата на кръст се полагат за минути, хайде за час. Премахвате опаковачният найлон на рулото и с ритници разстилате рулото. С ножица или нож е ръка изрязвате всички пречки, попове, ъгли и т.н. по тавана. Всеки пропуснат ден е загуба на топлина. Ако нямате осветление на тавана можете да ползвате подвижна лампа или да ползвате помошник да свети с фенер :-)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Подобрения по отоплителна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: