Царевицата, овесът, ечемикът, пшеницата са скъпи. Горил съм стари третирани семена царевица в смес със слънчогледови 80:20. Евтино, но трудно, би могло да се намерят костилки от череша, вишна, не виждам защо от джанка да не горят. Сигурно от сливи. Черупки от орехи. Също "оронени" шишарки, само че как
Може би натрошени жълъди
Много неща горят, но въпросът е как да се калибрира горивото така че да си заслужава заниманието. Кочанът на царевицата също дава доста топлина, но трябва да се натроши на кубчета с големината на бобови зърна или грахови. Имам фуражомелка със сменяеми сита. Слагам кочан царевица със зърната 20 см дълъг и след секунди е превърнат във фураж (на брашно). Ако намеря по-едра цедка може да си смеля шишарки, жълъди, може би кестените горят. Но като сложа времето да тичам да ги събирам, да ги докарам, да бръмча и харча ток ... не знам дали ще си заслужава. Сухите клончета с диаметър до 10 мм и дължина до 30 мм също са гориво, ама обикновено са доста по-дълги от 30 мм
Някаква дробилка за клони с този размер ...


