• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mariqn830 - напреднал
нед яну 27, 2019 12:03 pmphantom_ написа:
Ще пиша в темата ако има изменение на решетките и на колко тона колеги. Все пак за това я тествам. Не е проблем и да е със неръждавейка решетки,просто ще е малко по скъпа.
Колко горе долу ще струва пълния комплект колега 20киловатовата горелка?
phantom_ - специалист
Няма да има 20кв.Ще бъде от 5 до 35кв.За да може да покрива по голям диапазон от мощности. Отначало я тествах на 38кв. мощност 3 дни гори без проблем.Обаче тази мощност на мен ми идва много голяма и котела ми понеже е виадрус 30кв.на (кутия и огънят бие вътре) не можеше да я усвоява(КПД-то му пада) го намалих на 16кв. както беше с грейкото. Гори вече няколко седмици без абсолютно никаква намеса от моя страна и няма никакв проблем със задръстване или не виждане на пламъка. Това ми е целта да може и много да може и малко, да става за всеки :wink:
phantom_ - специалист
Сега като се постопли още ще и намаля мощноста на минимум и ще я оставя така да работи за да видя дали и с 10кв ще направи някакъв проблем. По принцип няма защо да го направи при условие че има самопочистваща се скара, но все пак аз трябва да разбера и отстраня проблема ако го има :wink:
Mariqn830 - напреднал
нед яну 27, 2019 1:18 pmphantom_ написа:
Еййй изяде ме 1450 :wink:
Извинявай ако съм бил много настоятелен :drinkers:
andy_forresite - майстор
Тествай на ниска мощност. Тези дни ще има такава възможност. Съдейки от начина по който си я направил не очаквам да има проблем.
5-35 kw е огромен диапазон. Дори да беше 20 kw пак не е малко. На много хора се струват малко 20 киловата, а всъщност тази топлинна мощност покрива потребностите на 80% от жилищата. Не говоря за големи административни сгради, киносалони, театри, училища, болници, жилищни блокове и т.н., а къщи с 1-2 семейства или 1-4 домакинства. Понеже занапред доста хора ще се запознаят с разработката ти нека им кажем какво означава 20 киловата получена от изгаряне на пелети топлинна енергия - едни 100 кг на ден. За който 20 kw са малко нека си зададе още веднъж въпроса малко ли е, или мога ли да си позволя 3 тона на месец. Една 20-киловатова горелка може да ги опраска.
Цената е конкурентна.
Mariqn830 - напреднал
нед яну 27, 2019 1:53 pmandy_forresite написа:
Тествай на ниска мощност. Тези дни ще има такава възможност. Съдейки от начина по който си я направил не очаквам да има проблем.
5-35 kw е огромен диапазон. Дори да беше 20 kw пак не е малко. На много хора се струват малко 20 киловата, а всъщност тази топлинна мощност покрива потребностите на 80% от жилищата. Не говоря за големи административни сгради, киносалони, театри, училища, болници, жилищни блокове и т.н., а къщи с 1-2 семейства или 1-4 домакинства. Понеже занапред доста хора ще се запознаят с разработката ти нека им кажем какво означава 20 киловата получена от изгаряне на пелети топлинна енергия - едни 100 кг на ден. За който 20 kw са малко нека си зададе още веднъж въпроса малко ли е, или мога ли да си позволя 3 тона на месец. Една 20-киловатова горелка може да ги опраска.
Цената е конкурентна.
Е как ще опраска 3 тона това означава да работи постоянно на 3та горе долу по 5 кила на час малко ме самнява все пак няма да сме на отворени прозорци :-D
phantom_ - специалист
Анди е много прав в случая, 20кв найстина не са малка мощност и найстина за 24ч х 4кг/ч =96кг. това ако гори на макс разбира се. Аз просто искам да е универсална,и затова да предлага и по голяма мощност за тези който имат претенций,защото '' българинът Имал 30 кв котел и нямало как да му се сложи по малка горелка'' като котела бил повече :lol:
шоп - майстор
нед яну 27, 2019 2:22 pmMariqn830 написа:

Е как ще опраска 3 тона това означава да работи постоянно на 3та горе долу по 5 кила на час малко ме самнява все пак няма да сме на отворени прозорци :-D
Точно това е идеята на всяка горелка на твърдо, газо и течно гориво.

Да работи на номинална мощност.
Тази номинлна мощност е най- икономчн. Обикновенно е около 75-80 % от максималната

Кой разбрал разбрал... не рзбралите питат за подържане, модулация, гаснене, пелене, шлаки, демек все горене много извън номиналния режим и съответно преразход.

Една подходящо избрана горелка + буфер може да работи почти през цялото време в номинал и да прави икономия на гориво.
Успехи!
Mariqn830 - напреднал
нед яну 27, 2019 2:56 pmшоп написа:
нед яну 27, 2019 2:22 pmMariqn830 написа:

Точно това е идеята на всяка горелка на твърдо, газо и течно гориво.

Да работи на номинална мощност.
Тази номинлна мощност е най- икономчн. Обикновенно е около 75-80 % от максималната

Кой разбрал разбрал... не рзбралите питат за подържане, модулация, гаснене, пелене, шлаки, демек все горене много извън номиналния режим и съответно преразход.

Една подходящо избрана горелка + буфер може да работи почти през цялото време в номинал и да прави икономия на гориво.
Успехи!
Тука по нагоре писахме за средностатистически дом не за обществени сгради както писа Анди. Тя може и да ги опука както се изрази Анди но за някоя в пъти по голяма сграда. Иначе разбрах Шоп за какво ми говориш. Поздрави :-D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: