• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
пет яну 07, 2022 9:42 amLazarGanev написа:
Този котел иска 3 неща:
- качествени пелети (иглолистни)
- наклон на шнека 45*
- калибрация на шнека, т.е. производителността да бъде вкарана в контролера
Оттам нататък той си изчислява сам. Но ако пелетите не са добри или са широколистни (които може да са калорични, но с високо пепелно съдържание и искат повече въздух), нещата няма да се получат. Вместо да се занимаваш с глупости, просто си купувай хубави пелети. Това е добра горелка, но си иска своето, не е за експерименти
Здравейте, как се прави калибрация на шнека. Че скоро ще монтирам в къщи един маратон 20кв.
LazarGanev - "Велик майстор"
В ръководството е описано, аз не съм пускал такава горелка от 12 години. Включва се шнека в контакта за 6 минути, засича се количеството пелети за 6 минути, умножава се по 10 и числото се вкарва чрез меднюто в контролера
nokoniko - специалист
чет фев 27, 2025 12:22 pmLazarGanev написа:
В ръководството е описано, аз не съм пускал такава горелка от 12 години. Включва се шнека в контакта за 6 минути, засича се количеството пелети за 6 минути, умножава се по 10 и числото се вкарва чрез меднюто в контролера
Благодаря, видях в менюто в точка 3 /модулация по мощност/ има "количество гориво от теста". В момента в описанието е 1350 грама. Може би това трябва да се промени. Също в менюто има и "Производ. шнек 13,5 kg/h". Никъде не пише в описанието с какъв код се влиза. :? По-назад видях 2002...
LazarGanev - "Велик майстор"
Забравил съм кода. Значи за 10 минути трябва да се засече, не за 6
nokoniko - специалист
Здравейте, котела е монтиран и бачка но.....изникна проблем. При палене в самото начало на горенето се получава голям конденз. направо тече яко. Чат джи пи ти ме съветва да намаля мощността при запалване, за да загрява с по-ниска температура на димните газове, та конденза да е по-малък. :? Дайте акъл малко. Помпата включва на 55градуса, но конденза се получава веднага след палене.
Винаги ще се получава при палене когато котела и комина са студени. Дори с антикондензен вентил е така, но в по-малка степен. Самият котел загрява много по-бързо с такъв, но коминът продължава да "кондензира" докато не се затопли. А това кога ще стане?
На този "чат" колко котловодители са му сипали кюмюр, че да знае?

"Ако дъската ми хлопа ще ми цъфнат ли налъмите?
ChatGPT
Хлопането на дъската не влияе директно върху цъфтежа на налъма.
Налъмите обикновено цъфтят в собствено време и сезон, независимо от звуци, произлизащи от околната среда.
За успешен цъфтеж на налъма е по-важно да се осигури подходяща грижа за растението, правилно местоположение, подходящи условия на влажност и температура. Ако възникнат проблеми с растението, причинени от хлопане на дъската или други фактори, е добре да се обърнете към градинар или специалист пс↓ динарство за подходящи съвети и решения."
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "PELLETHERM MARATHON" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: