• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
пон юни 15, 2020 4:06 pmfilmatoplo написа:
150-160 -180 гр на 3 степен ,на първа слиза 90-110 гр .вече не ги и меря.То е мн относително .
Вкъщи (друга комбинация горелка/котел, не е фероли) с аналогов със сонда 100 мм и циферблат 70 мм показва 65-75° на малката мощност, която пуска към 1,5 кг. На втора е 2.5 кг и качва с 12-15 градуса. Със същата марка термометър, само че 40 мм циферблат и 50 мм сонда, отчита с 15-20 градуса по-малко. Измервателните сонди се налепват с пепел и започват да показват по-ниски стойности. С датчиците pt100 предполагам не е много по-различно. Затова мерило ми е безконтактния инфрачервен и ако покаже под 70 градуса, пипам с ръка. За целта кюнците трябва да са почистени, понеже налепите се явяват изолатор. В един човек с бош 27 на кутия се изгорих на кюнеца. Подлъга ме температурата на коляното след фукса. А то явно имало пепел там и сложих смело длан на ауспуха - голяма грешка. Така че наистина е относително.

След мнението на стефан33 явно повечето сме писали през главите си. Наистина е добра новина. Само трябва да се вложат същите подобрения и 3800 ще са изхарчени съвсем прилично :)
stefan33 - специалист
Минава през главата да го сменя с екзотика заради чистенето,но не ми се сменя горелката.Дали ще стане феролито на екзотика?
filmatoplo - майстор
С доработка може да стане ,изнасяш горелката навън.
stefan33 - специалист
вт юни 16, 2020 12:27 pmfilmatoplo написа:
С доработка може да стане ,изнасяш горелката навън.
И малко да резна тръбата както беше правил iceheart
https://s292.photobucket.com/user/icehe ... .jpg.html
filmatoplo - майстор
:prayer: Абе престави си ,до сега обърнах 2 теми с по 60-90 страници да търся снимката да я покажа :lol: и тъкмо влизам обратно да я постна -и ти си я качил :lol: .Ти си старо куче с Феролито ясни са ти нещата :wink:

Прикачен файл

20150904_171513_zpscmswweom.jpg
Leonid - помощник
Някой може ли да ми намери турболатори за този котел ?Или поне снимка да видя как изглеждат. [-o< [-o<
пон авг 31, 2020 9:41 pmLeonid написа:
Някой може ли да ми намери турболатори за този котел ?Или поне снимка да видя как изглеждат. [-o< [-o<
Стана ми интересно и потърсих, но.....нищо.
Чети за Виадрус! Предполагам Феролито е чугунен, та нещата са сходни.
Тук има една яка тема "Виадрус на пелети" и доработките с чугунени плочи и още ламарини. Със сигурност ще ти свърши работа.
viewtopic.php?f=10&t=52217&start=810#p896291
Leonid - помощник
Благодаря Ви за помощта хора.Имам още едно питане : :-D Това в упътването вярно ли е ?Трябво ли да бъде отворена клапата изцяло ?
Прикачен файл:
Screenshot_20200915_154835_photo.editor.photoeditor.photoeditorpro.jpg
Leonid - помощник
Бихте ли ми предложили качествен СТ .Трябва да има обхват от 3 -ти етаж до мазето,където е котела.Благодаря предварително :partyman: :partyman:
Leonid - помощник
Здравейте !
Относно разхода, сезона изгорях 3800 кг ! От 24 октомври до 15-20 Април :) Тунинговах го с 3 плочи разхода само в най-студените дни беше 2 чувала и малко. Благодаря Ви !
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комбиниран Котел Ferroli SFL 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: