• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
пон яну 16, 2023 1:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Анди, биещи се помпи по никой начин няма да попречат на котел да си вдигне температурата,
Голямо вдигане е падало, 18 тона пелети на сезон да опукаш не е шега работа.
пон яну 16, 2023 2:04 pmfbr написа:
пон яну 16, 2023 1:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Анди, биещи се помпи по никой начин няма да попречат на котел да си вдигне температурата,
Голямо вдигане е падало, 18 тона пелети на сезон да опукаш не е шега работа.
Като се карат, не карат топлото където трябва, предполагам. Гори си на халост.
Комина да каже!
ddchipev - напреднал
Като забравих да кажа,че с тези настройки където ви снимах ми избиха влажни петна по кумина и то само на 3-ят етаж и мирише на мокър бетон,а на мезонета и на ет 1 и 2 няма никакви проблеми

Прикачен файл

56C04F2D-E1FE-4B50-888F-84ECA505AD6F.jpeg
Отново е ред на феберееца да обясни.
До "тук" не е имало проблем, а сега......
Що бе, разследващияТ?
ddchipev - напреднал
пон яну 16, 2023 8:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е отгивори ти ако разбираш и знаеш проблема :-D
Не разбирам имате взимане даване с andy ли ?
пон яну 16, 2023 8:42 pmddchipev написа:
Да ве, мерим си пишките от 6ти клас.
Ако се зачетеш малко по надълбоко в историята на всеки от нас, вероятно ще ти стане ясно кой кой е.
Всъщност, ако повече би наблягал на четенето, питането щеше да ти е по малко.
Избиването на петна, на последният етаж, означава че не само си подобрил нещата, а си ги предобрил.

пп. Още нещо неясно?
Въпроси за последващ тунинг?
ddchipev - напреднал
пон яну 16, 2023 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон яну 16, 2023 8:42 pmddchipev написа:
Да ве, мерим си пишките от 6ти клас.
Ако се зачетеш малко по надълбоко в историята на всеки от нас, вероятно ще ти стане ясно кой кой е.
Всъщност, ако повече би наблягал на четенето, питането щеше да ти е по малко.
Избиването на петна, на последният етаж, означава че не само си подобрил нещата, а си ги предобрил.

пп. Още нещо неясно?
Въпроси за последващ тунинг?

Пич ако можеш да помогнеш помогни ако ли не остани си с Здраве ама с отговор “ не само си подобрил нещата, а си ги предобрил” и да ми се правиш на интересен айде…. :wink:
пон яну 16, 2023 9:29 pmddchipev написа:
Пич ако можеш да помогнеш помогни ако ли не остани си с Здраве ама с отговор “ не само си подобрил нещата, а си ги предобрил” и да ми се правиш на интересен айде…. :wink:
Благодаря за повишението! Колко да погагам, при ограничени възможности за поемане?!
.................
Ако мислиш, че не съм помогнал, просто погледни нещата отстрани! Всеки друг, който не чете на 72 оборота, би извлякъл полза.
Приеми факта, че горивният процес ти е оптимален!
Трябва да се погрижиш за отделителният, който сега ти е на дневен ред, с новите проблеми.

Баси, чак аз са харесах!!!

пп. Сори! Омешах малко темите, та оставих каквото сметнах за необходимо.
Ако не си се светнал още, върни темата за комина!
viewtopic.php?f=10&t=67433&start=60#p1123968
Питам, съвсем малко преди да споделиш за проблем. С предните "настройки", на помпите, не си имал такъв. Нещо за вдигането на температура идеше реч.
А разследващият мълчи тактично.
andy_forresite - майстор
Най-доброто е да се купи глава за горелка 30 киловата. Сваля се сегашната алузина и се поставя 30-ката на нейно място.
Подозирам че ще има съмнения дали 30 киловата ще са достатъчни. Ами ще са. Това е много топлинна мощност. Производителят на горелката е дал максимални 6 кг/час за горелка с 30 киловата глава. Ако гори 12 часа на максимална мощност ще изяде 72 кг пелети. Съответно за 24 часа ще са 144 кг. Закръглям ги на 140 на ден.
30 дни х 140 кг = 4200 кг на месец.
5 месеца отоплителен сезон по 4200 кг прави 21 000 кг пелети.
Понеже системата е доста голяма добре ще се отрази намаляване на границите на модулация от стандартните 0; 5; 10 градуса на 0°; 4°; 8°.

За комина не знам защо се получава това. Вероятно по тръбите на котела са правени опити за оползотворяване на топлото от огъня с някакви турболатори. Може да има поставена клапа за тягата или пък направо цял топлообменник на кюнците. Това по принцип работи, но не винаги. Димните газове или както аз им казвам температурата на пушека, не е добре да падат под 100 градуса на края на ауспуха на котела (фукса). Даже оптимално е 120-130 градуса при горене на максимална мощност. Така огънят има възможност да се развие, а такъв интензивен огън отделя повече горещина от някакъв изкуствено надут с вентилатора на горелката.
Също така зададената температура на водата е добре да е 70 градуса че и повече. Антикондензен вентил за защита на входа на котела на 55 градуса. Може и 60 за сметка на по-високо задание за t° на водата - вместо 70 да са 75 градуса. Котлите на грейко са податливи на корозия по долната част на тръбите и според мен наближава времето първите да протекат от там. Дано да греша за последното.
вт яну 17, 2023 7:56 pmandy_forresite написа:
...Производителят на горелката е дал максимални 6 кг/час за горелка с 30 киловата глава. Ако гори 12 часа на максимална мощност ще изяде 72 кг пелети. Съответно за 24 часа ще са 144 кг. Закръглям ги на 140 на ден.
30 дни х 140 кг = 4200 кг на месец.
5 месеца отоплителен сезон по 4200 кг прави 21 000 кг пелети.
......

За комина не знам защо се получава това. Вероятно по тръбите на котела са правени опити за оползотворяване на топлото от огъня с някакви турболатори. Може да има поставена клапа за тягата или пък направо цял топлообменник на кюнците. Това по принцип работи, но не винаги. ...........Дано да греша......
нед яну 15, 2023 6:40 pmddchipev написа:
... е обърнал помпите да се бият една в друга и за това 18 тона не ми стигаха за сезон за 3 етажна къща и сменяне на няколко помпи. Сега парното заработи доста добре топлината е коренно различна както и разходът....... :)
Благодаря предварително
Някой пак е в приказен свят.
Анди, излизаш ли понякога?! Барем да разбереш що комина е подгизнал.
Поне чети показанията, че го меташ в тъча!

Верваш ли, че и 20ска ше му стига? Веднага му нося моята. Изкарва сезона и ако един ден е мръзнал, подарявам му я. Ако му хареса, плаща ми я като девица.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Настройки Грейко РБ 50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: