• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Нямаш връзка с главната квартира. Ем съм написал- не правя ток, харча го. Нямам панели за ток, понеже няма икономическа обосновка, щом има жица, до мен. Поне не и за собствена консумация.
Нека аз да съм Льольо! Поне съм се научил да чета внимателно.
Не разбирам само, при такава топлоизолация, за къф чеп ти е нужно отопление.

Само за теб и само сега- през лятото имам излишък от топла вода, с която мога да къпя статистиките на Пентхаус.
Ако и сега не ти връзва пипето как я ползвам тая вода...... аз се предавам.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср сеп 28, 2022 6:52 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
ср сеп 28, 2022 6:44 pmdedal написа:
Хубавата българска дума е РАЗМРАЗЯВАНЕ и не прилича на ДЕФРОСТ.
То и на английски не се чете ДЕФРОСТ.
И ти го обясних на чист български.
Разликата между Входна и Изходна вода е 1 градус, като много често е в обратна посока (с две думи буфера и размразява)
Ако искаш да ти го напиша на английски за да е по ясно.
Каквито думи и термини искаш може да използваш:-) Факта е един използваш топлина, която изкарваш навън и я губиш.
Ако искаш от бойлеря я взимай, ако искаш от фреона, ако искаш с ток, нагревател топъл въздух РАЗМРАЗЯВАЙ, но тази топлина я губиш.
Затова колко ток харчи твоята ТП при външна 15-16 гр никой не го интересува освен ако не топли басейн :!:
dedal - специалист
ср сеп 28, 2022 6:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нямаш връзка с главната квартира. Ем съм написал- не правя ток, харча го. Нямам панели за ток, понеже няма икономическа обосновка, щом има жица, до мен. Поне не и за собствена консумация.
Нека аз да съм Льольо! Поне съм се научил да чета внимателно.
Не разбирам само, при такава топлоизолация, за къф чеп ти е нужно отопление.

Само за теб и само сега- през лятото имам излишък от топла вода, с която мога да къпя статистиките на Пентхаус.
Ако и сега не ти връзва пипето как я ползвам тая вода...... аз се предавам.
Боже това било четене. Ми върни се малко назад за да прочетеш за изолация.
Има огромна разлика да вземеш вода от радиатора и да размразяваш с нея като ще изстине самата стая (конденза няма да го говорим), и друго е да я вземеш от буфер и стаята да не мръдне нито градус.
Комфорта е друг по мои сметки.
Последна промяна от dedal на ср сеп 28, 2022 7:01 pm, променено общо 1 път.
Спомням си, някой беше споделил Т на газовете, по ниска от Т на водата, за плетен котел.
Нещо подобно се случва и тук, ако правилно съм разбрал.
Деди, продавам (да се чете предавам!- писах от телефона) са, моля за снизхождение и милост!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср сеп 28, 2022 8:38 pm, променено общо 1 път.
dedal - специалист
ср сеп 28, 2022 7:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Спомням си, някой беше споделил Т на газовете, по ниска от Т на водата, за плетен котел.
Нещо подобно се случва и тук, ако правилно съм разбрал.
Деди, продавам са, моля за снизхождение и милост!
Какви газове, какво Т, какви 5 лева.
Климатика работи така:
1. взима топло от въздуха и го вкарва в стаята.
2. Взима топло от стаята и го изкарва.

Размразяването означава да вземе топло от стаята и да го извади навън за да размрази компресора.
Вярвам съм ясен на чист български без термини на английски.

Обаче стая няма, има буфер.
Процеса се обръща за да размрази и не бара стаята, там си е 25 градуса нонстоп.
Просто малко ще изстине буфера и помпата ще го навакса за нула време, защото вкарва вода с 1 и 1/4 цола и вади на цол.
Стаите няма даже да разберат, че нещото се размразява.

Това с размразяването е или Въздух-Въздух или грешно направена система за Въздух-Вода

И забележка за не прочелите. Моето работи и на Вода-Вода, кладенеца ми е винаги на 15 градуса, просто е хибрид.
Някак не ми се струва редно хората да нямат питейна вода, а аз да лея по 1.2 кубика в час. Затова е хибрид, може и на земя вода обаче много копане се иска из двора
radius - майстор
Хора, имайте малко достойнство!
Спрете да пишете в темата на тоя смешник, не виждате ли, че сам си е достатъчен.
Търси си поле да покаже колко е велик, ама тук няма да го траем !
Ай бегай.
dedal - специалист
ср сеп 28, 2022 8:32 pmradius написа:
Хора, имайте малко достойнство!
Спрете да пишете в темата на тоя смешник, не виждате ли, че сам си е достатъчен.
Търси си поле да покаже колко е велик, ама тук няма да го траем !
Ай бегай.
Те смешниците ги разбраха който може да чете.
Иначе лично ви предложих на всички да си ги мерим с линия вместо на думи, защото на думи сте с по 22 санта, а линията показва 13 без значение как ще го дърпате.
Няма който да е приел. Единия ми обяснява как харчел ток защото му е кеф, другия не прочел, третия не видял, четвъртия като хвърлил боб грешно му паднали бобчетата, защото по физика са му казали как е редно да паднат на напреки.
Относно манията за величие:
Трифон П.Трифонов: Мнения: 12534
radius: Мнения: 5096
шоп: Мнения: 9321
dedal: Мнения: 65

Честито на спечелилите с най-много точки, с уговорка че сайта чисто софтуерно не брои правилно и игнорира коментираните редове като брои само отговорите, ама това е тема за програмист което не е за вас, че е сложно. То се вижда и така манията за величие.
radius - майстор
Честито, печелиш да си ми втори в игнорлиста(т.е. писаниците ти са една . за мен), след едно варненско леке.
ср сеп 28, 2022 9:42 pmdedal написа:
ср сеп 28, 2022 8:24 pmLazarGanev написа:
На втория чертеж е буфер
Брат буфер и бойлер е едно и също. В елдом единствената разлика, буфера не са му сложили нагревател и трябва да затапиш дупката
Айде, да сереш само в темата която си създал!
dedal - специалист
ср сеп 28, 2022 9:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср сеп 28, 2022 9:42 pmdedal написа:
ср сеп 28, 2022 8:24 pmLazarGanev написа:
На втория чертеж е буфер
Брат буфер и бойлер е едно и също. В елдом единствената разлика, буфера не са му сложили нагревател и трябва да затапиш дупката
Айде, да сереш само в темата която си създал!
Що нещо се притесняваш ли?
Докажи, че бойлер и буфер са различно нещо и ще ти се извиня, иначе ще ти сера в устата когато имам време (а при мен време бол)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Отопление и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: