• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Choch - специалист
и според мен въздуха и пелетите са в повече,а пък времето е малко...не е важно колко силен и ярък е пламъка ,а колко топлина отдава на чугунената водна риза...
feikot - специалист
Моя въздух е 15 на 10% и 45 на 100%,пауза 20 на 14 киловата.
val303 - специалист
feikot написа:
Извинявай колега,с какви пелети си? Аз съм с Велинградски май са 4амови. Как да разбера,колко трябва да е паузата? Незнам къде ми бяга топлината.Освен клапата,която си е на котела, имам и една преди влизането в комина. Преди втората клапа като пипна е много топло,а след нея е по4ти студено,тогава...
plastkomfort - специалист
Какви са тези две клапи :?
val303 - специалист
plastkomfort написа:
Какви са тези две клапи :?
Eдната клапа е на котела,а другата е на кюнеца 4рез които се вклю4вам в комина. Втората клапа автомати4но регулира тягата в комина и я прави 15Мpa,koлkoтo e необходима за работа на горелката.
Може ли снимка на таззи на кюнеца и откъде я взе?
Аз си направих такава но съм я монтирал на ревизията.
val303 - специалист
plastkomfort написа:
Може ли снимка на таззи на кюнеца и откъде я взе?
Аз си направих такава но съм я монтирал на ревизията.
Oт Германия я взех. По касно ще се опитам да я ка4а. Немога да си прехвърля снимките от телефона в компа нещо се багна.
feikot - специалист
val303 написа:
feikot написа:
Извинявай колега,с какви пелети си? Аз съм с Велинградски май са 4амови. Как да разбера,колко трябва да е паузата? Незнам къде ми бяга топлината.Освен клапата,която си е на котела, имам и една преди влизането в комина. Преди втората клапа като пипна е много топло,а след нея е по4ти студено,тогава...
Сега в момента съм с габровски букови.Но преди бях със старозагорски на Средна гора и настройките бяха същите,като проблеми не съм имал. Паузата ще я разбереш по това дали ти остават неизгорели пелети.Пусни я на 20,да поработи 1 час,ако и е голяма,ще загасне,ако е малка и не е загаснала,вдигай с по една секунда докато я загасиш,после свали 1 или 2 секунди по твоя преценка и си ти
От какво да загасне от липса на пелети или от висока температура? :?
feikot - специалист
Липса на пелети,нали ме пита как да разбере колко да си направи паузата,та му казвам :)
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: