Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифон П.Трифонов написа:
Прав си, Лазаре. В повечето случаи е така. Моята работи само на пълна мощност, но съм с буфер. Филма си е нагласил първа и втора на някакви малки и близки стойности и си крета. Той има нужда от постоянно горене, аз не. Той топли малка квадратура, при мен е повече...... Но при повечето инсталации, логиката на управление е точно както си обяснил.
Да, да, съгласен съм, че има изключения, но в повечето случаи има нужда от модулация в целия възможен диапазон, и дори и повече. Винаги е добре да има възможност от голяма модулация. Старите котли и горелки (на нафта, газ) бяха с модулация до 50%, после почнаха до 30%, до 25%. Сега вече има газови котли с модулация до 12% от номинала и това много добре за проектанти, инсталатори и ползватели.
Грейко РБ-20. Каква е максималната и каква е номиналната мощност?
Кога горенето е най ефективно, най високо КПД на горелката?
LazarGanev - "Велик майстор"
Изненадан съм от въпроса, но ще отговоря - по каталог е 5-20кВт, но всеки знае, че това зависи от пелетите - калоричност, скорост на горене и т.н. С някои пелети може да падне на 2-3 кВт минимума, с други може да стигне над 25кВт максимума.
Evgeniy - майстор
judas написа:
Вчера смених пелетите и се наложи да сваля подаването НАПОЛОВИНА!? На Р3 от 8 на 4, на Р2 от 4 на 2… Баси разликата в пелетите!
И аз попаднах на няколко чувала такива в моите. Горят много бавно и за да горят правилно трябва да падат отпред... не точно недоизгорели като черни въглени, а правят купчинка дето си тлее, иначе сума време на най висока степен за да се стопли...
n.ganev - майстор
Миналият сезон - 35,6кг/ч, този - 19кг/ч при един и същи бункер и наклон и пелети от един и същи производител :cool: Ха сега?
judas - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
А ако са калпави и горят по бавно?
Мисля, че напротив, по-добри са. Досегашните бяха ситни и шнекът качваше по-малко пелети за секунда.
batkotony - специалист
gnt69 написа:
... Ако някой знае откъде да купя правилния кабел RS232 женски към RS232 мъжки да казва ще черпя много. :partyman:
Аз съм с преход RS232 към USB и тръгна от раз.Купих един за 8лв,но се оказа,че диска,на който трябва да са драйверите е абсолютно празен.След благополучна смяна и закупуване на кабел от 17лв всичко си дойде на мястото.Моят съвет-взимай такъв кабел,но се опазари да можеш да го върнеш ако не работи.Най-напред инсталираш драйверите,после програмата за мониторинг и след това синхронизираш портовете за да се "видят" горелката и компа.
http://www.electronics.bg/product_info. ... d=21005125
judas - специалист
batkotony написа:
gnt69 написа:
... Ако някой знае откъде да купя правилния кабел RS232 женски към RS232 мъжки да казва ще черпя много. :partyman:
Аз съм с преход RS232 към USB и тръгна от раз. Най-напред инсталираш драйверите, после програмата за мониторинг и след това синхронизираш портовете за да се "видят" горелката и компа.
Мисля. че RS232 женски към RS232 мъжки ще стане всякакъв кабел (заводски). RS232 към USB препоръчвам ''HAMA'' (изпробвано).
Evgeniy - майстор
Имайте предвид, че RS232 --> RS232 кабела трябва да е прав. 2 --> 2 и 3-->3
chavdata - напреднал
https://www.comelsoft.com/product/16935 ... IUNvaDF7qB Адаптер за достъп до RS-232 серийни устройства през Ethernet мрежа.
Потребителят може да добави един сериен порт към своята система през мрежата, което позволява ползването на серийни устройства далеч от компютъра, без да е необходим локален сериен интерфейс.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: