Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
civ.gab написа:
https://goo.gl/photos/BLzNrVi273mMeb2W7
Ще обясниш ли по нагледно как подаваш топъл въздух на горелката.
Вижда се на първата снимка. ..., а въздуховода е ф100...[/quote]
Въздуховода твърдо ( постоянно ) ли си захванал за горелката?
Ако е така при всяко отваряне на вратичката ще се огъва?
Аз съм с Дакон, та се замислих да си направя нещо подобно.
bai_bradyra - специалист
Miro4774 написа:
..исега съм задал тези настройки и горелката не мърда от 61 градуса. Вентилатора е на 50% първо ще пробвам в увеличен вентилатор после ще го намаля на 38 %
Не казваш нищо за температурата в стаите, за разхода.. на коя степен работи. При мен темп на водата-68 градуса, степени 8/4/0. Помпа на 60 градуса. Водата загрява до 63-65 градуса и върти 2 и 1 степен.Темп в стаите 22-23 гр.(вечер намалям разбира се :lol: ) При теб ако в стаите темп е добре и разхода също, какво ти дреме,че водата е на 61 градуса. Може там системата да си е намерила равновесието. По добре отколкото да вдига бързо градуси и да отива в суспенд или да гаси. Ако не те удовлетворява може да изпозваш тези данни като изходни и да експериментираш. Според мен екпериментирай първо с дозите при заводски цикъл и вентилатор и чак след това, ако не си доволен пипай цикъл и вентилатор
Последна промяна от bai_bradyra на нед яну 22, 2017 11:18 pm, променено общо 2 пъти.
МИРАЖ - специалист
Днес най накрая ми остана време да си направя пепелочистачка :) че чистя основно котела Дакон на всеки 10 - 12 дни (горя слънчогледови пелети ) надявах се да е по рядко . При вас така ли е или при мен нещо не е наред ?
Ако сменя пелетите по рядко ли ще чистя целия котел ?

Прикачен файл

image-0-02-05-2b9a20a9f6ad592859e45e913173d31a6c410351f13987b056d9bb7d66f0bddd-V.jpg
image-0-02-05-2b9a20a9f6ad592859e45e913173d31a6c410351f13987b056d9bb7d66f0bddd-V.jpg (98.98 KиБ) Видяна 2576 пъти
n.ganev - майстор
Със слънчоглед е така.
alex_serviz написа:
Трифон П.Трифонов написа:
civ.gab написа:
https://goo.gl/photos/BLzNrVi273mMeb2W7
Ще обясниш ли по нагледно как подаваш топъл въздух на горелката.
Вижда се на първата снимка. ..., а въздуховода е ф100...
Въздуховода твърдо ( постоянно ) ли си захванал за горелката?
Ако е така при всяко отваряне на вратичката ще се огъва?
Аз съм с Дакон, та се замислих да си направя нещо подобно.[/quote]
Не е твърдо, само нахлузен. Някой ако знае нещо за предварителното подгряване на въздуха, да споделя познания!
alex_serviz - специалист
МИРАЖ написа:
...чистя основно котела Дакон на всеки 10 - 12 дни (горя слънчогледови пелети ) надявах се да е по рядко . При вас така ли е или при мен нещо не е наред ?
Аз съм с Дакон и слънчогледови пелети.
Горелката чистя всяка седмица, а котела на две седмици. Това през студения период.
През преходния период - съответно разреждам почистванията на двойно по-дълъг период.
P.S. Мерси за термометъра! :)
МИРАЖ - специалист
alex_serviz написа:
МИРАЖ написа:
...чистя основно котела Дакон на всеки 10 - 12 дни (горя слънчогледови пелети ) надявах се да е по рядко . При вас така ли е или при мен нещо не е наред ?
Аз съм с Дакон и слънчогледови пелети.
Горелката чистя всяка седмица, а котела на две седмици. Това през студения период.
През преходния период - съответно разреждам почистванията на двойно по-дълъг период.
P.S. Мерси за термометъра! :)
И аз благодаря :)
filmatoplo - майстор
:wink: Особено котела е строго забранено да се чисти .
andy_forresite - майстор
Я кажете изстиват ли ви бързо котлите като спре горенето (съспенд)? За 30 минути например и помпа на 60° до колко под 60 градуса спада температурата като няма и циркулация чрез помпата.
kalin72 - майстор
andy_forresite написа:
Я кажете изстиват ли ви бързо котлите като спре горенето (съспенд)? За 30 минути например и помпа на 60° до колко под 60 градуса спада температурата като няма и циркулация чрез помпата.
За 30 минути незнам, но за повече време, примерно час-два, температурата на котела спада до около 30-35 градуса. Това е при постоянно минусови темепратури навън и открехнат прозорец на котелното, да влиза котарака да се стопля.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: