• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Koko_t - напреднал
tysonlkr написа:
Нормално ли е да има конденз в кюнеца за изходящи газове :?
Направо капе вода за 3 часа работа на камина с водна риза 25+
Възможно ли е образувания конденз да е от теч в самата камина?

Аз все още съм в процес на настройка на камината и излизат много въпроси.

Днес видях, че пуска повече пелети и кошничката започна да се препълва. Намалих "зареждането на пелети" на -7, но не видях някаква промяна. Продължи си да си пълни и се наложи да я изключа. Как трябва да се действа при такава ситуация? Какво да променям в настройките?

Здравей. Конденз не трябва да имаш. Може би ти е ниска температурата на изходящите газове. Дай e-mail да ти изпратя инструкцията за инсталиране. Оот там може да си намалиш времето за пълнене На пелети.
benimm8808 - специалист
Svetoslav Yossifov написа:
benimm8808 написа:
Svetoslav Yossifov написа:
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
Задай по голям интервал на градусите м/у изключване и включване щом модулира по вода. М-9-4-06(настроена е заводски на 2 гр.),аз я държа на 10гр. разлика.При зададени 65гр. на камината,ще изключи на 75гр. и после ще се включи пак на 55гр. При мен никога не е стигала 10гр. разлика.
Благодаря ти. А казваш че никога не е стигала 10 гр .разлика това означава че не се гаси ли ?
Да,не се гаси-аз я гася вечер към 11.Не обичам да спя на топло,а и стайните градусите в къщи м/у 11 вечерта -6 сутринта падат с 2.От 24 на 22.
benimm8808 - специалист
tysonlkr написа:
Днес видях, че пуска повече пелети и кошничката започна да се препълва. Намалих "зареждането на пелети" на -7, но не видях някаква промяна. Продължи си да си пълни и се наложи да я изключа. Как трябва да се действа при такава ситуация? Какво да променям в настройките?
Колега това "зареждането на пелети" на -7 е за интервала м/у 2 подавания,на теб ти трябва да намалиш първоначалната доза при палене-по спомен карам( ще проверя),но мисля че беше 9-4-04 или 9-4-03.
Поздрави.
Последна промяна от benimm8808 на вт окт 13, 2015 11:30 am, променено общо 2 пъти.
benimm8808 написа:
Изпратил съм ви лични.
Здравей колега използвам 15кв може ли да ми пратиш настройки на sonyman@abv.bg
предварително благодаря
Koko_t - напреднал
benimm8808 написа:
tysonlkr написа:
Колега това "зареждането на пелети" на -7 е за интервала м/у 2 подавания,на теб ти трябва да намалиш първоначалната доза при палене-по спомен карам( ще проверя),но мисля че беше 9-4-04 или 9-4-03.
Поздрави.
Колегата е с 25+ , а тя е с новият по различен контролер. За това съм му предложил да му изпратя инсталаторската инструкция.
naskov написа:
В книжката не пишат как се влиза в сервизното меню. Ако до сега не си се занимавал с настройки на тези камини ще ти е трудно да се справиш. Какво искаш да промениш в горенето на камината?
Може ли да ми пратите настройки за бурнит 15кв използвам стандартните описани на страница 5 в момента
благодаря предварително sonyman@abv.bg
benimm8808 - специалист
evtimov написа:
naskov написа:
В книжката не пишат как се влиза в сервизното меню. Ако до сега не си се занимавал с настройки на тези камини ще ти е трудно да се справиш. Какво искаш да промениш в горенето на камината?
Може ли да ми пратите настройки за бурнит 15кв използвам стандартните описани на страница 5 в момента
благодаря предварително sonyman@abv.bg
Колега ти Е-майла проверяваш ли си изобщо.
Здравейте днес пуснаха камината за пръв път"burnit 15kw" и ми показаха само от къде да регулирам степента на работа .Доста четох в форума и я направих да влиза в модулация при 60 гр на водата но продължава да качва до 70гр . след което спира да се охлажда и запалва отново на 56 гр. И ми прави впечатление , че и в модулация подаването на пелети е същото ,както в работен режим прз 7 секунди а и пламъкът е същия .Дали е нормално това или съм объркал нещо?
plastkomfort - специалист
Намали си дозата на модулация
benimm8808 - специалист
flober9106 написа:
И ми прави впечатление , че и в модулация подаването на пелети е същото ,както в работен режим прз 7 секунди а и пламъкът е същия .Дали е нормално това или съм объркал нещо?
Колега на 1 степен и в режим на модулация подаването е едно и също.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: