• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ton4o_1028_bg - напреднал
пон дек 23, 2019 4:15 pmRightClick написа:
Момци , с управление Унипел съм 24 kw камина. 40% вентилатор да речем,на колко оборота отговаря?
Зависи колко оборота е зададен максимума на вентилатора при по новото управление е 2500 макс но при старото при кумът ми
Мисля че беше1900 и си го изчисляваш аз съм постнал преди време подобни изчисления и проби назад някъде във форума.
Vurbanov 90 - специалист
нед дек 22, 2019 11:21 pmvipdivision написа:
пон дек 09, 2019 8:44 amVurbanov 90 написа:

Стаен термостат
Колега, как си свързал стайния термостат в камината? Аз съм със същата камина, като твоята GFN18. От Термостата има 4 изхода - един L, един N,
един NO и един COM. L и N са ясни, другите No и COM съм ги вързал за камината на позиция стаен термостат (червен и черен вход, ако има значение). Моят термостат е RT300i, но е почти същия, като твоя. :partyman:
Изображение
След 2ри януари ще ти кажа не съм в къщи
miro_800 - специалист
Vurbanov90: И още нещо, видях че някой подавате пелети през 30 секунди! ГРЕШКА ОГРОМНА ГРЕШКА! Аз подавам през 4 секунди малка порция! Защото трябва нещата да се случват плавно тя не е климатик да си цъкне копчето на огъня ! При вашия случай тя се намаля обаче в кошницата има още горяща голяма доза пелети вдига градусите и гаси!

Тези камъни бяха в моята градина :) Подавам през 28 или 30 сек. и въпреки това не гасне. Не съм специалист по камините, в друга област се изявявам, но съм пробвал различни настройки, и за 4 години ползване не мога да дам мнение на другите кой е оптималният режим на работа. Забелязах, че твоята камина започва да намалява степените преди да е достигнала зададената температура на водата. Моята е със старото управление със синия дисплей. При мен достига зададената температура, и чак тогава започва да намалява степените. Знаеш ли, или някой друг, как може да се направи както е при теб?
Един съвет. Много ти е близо камината до стената. Не е огромна грешка, но има една ревизия дето трябва да се чисти отвреме-навреме. Те са две една вляво и една вдясно. Дано си по-гъвкав и успееш да я достигнеш с прахосмукачката. Поздрави и весели празници!
Здравейте,
Имам спорадични проблеми с камина Golden Fire 24 KW.
Когато работи известно време (месец-два основно през деня) в режим на горене нещо се задръства, около нея започва да мирише на газове, затопля водата доста по-бавно от обичайното и след известно време се случва някаква детонация, изхвърля малко пепел през отвора за въздух, след което я спирам и при следващо стартиране вече работи нормално и пак така месец-два. Прави ми впечатление, че преди да направи детонация температурата на изгорелите газове, които се показват на дисплея е доста по ниска от обичайната за съответния режим (да речем от 130 градуса пада на 95).

Камината се почиства и поддържа редовно според инструкциите. Всеки ден преди да я запаля изхвърлям пепелта от потата. Преди началото на сезона правя цялостоно почистване - с шомпул през отворите, почистване на пепелта през ревизионните отвори, нагара по камерата го махам с шпатула и всичко накрая се изсмуква с прахосмукачка за камини. Така че всичко е почистено и не вярвам проблема да е в това. Коминът ми е тръба Ф100, почистена в началото на сезона и има тяга - като запаля парче вестник дърпа пламъка и направо го угася.

Моля за съвет и насока къде може да е проблемът. Гледах, че има подобни оплаквания във форума, но не видях някой да е решил проблема.
miro_800 - специалист
Да не би да ти трупа сажди след вентилатора? Гадая само. И да няма добра проходимост на газовете.Аз съм с гъвкав димоотвод. Чистя го веднъж на сезон и като го сваля излизат доста сажди от него. Малко е веднъж да я чистиш основно. Моята я чистя минимум три пъти. Датчика за температурата на димните газове е монтиран на вентилатора, и предполагам,че щом падат градусите значи не стигат до него. Като отвориш двете ревизии, бръкни с ръка от дясната към лявата.Има един проход малко по-високо от ревизията.Ще го усетиш. Проходът между двете ревизии е тесен и би могло лесно да се натрупат сажди. Трябва с нещо да се бръкне и да се изчисти. Не казвам, че това е проблема, но не пречи да погледнеш. Весели празници!
ton4o_1028_bg - напреднал
И аз я чистя минимум трипъти през сезона като в началото задължително преди да почне и него не го броря, минимум на 1 пале изгорели пелети, а и тя си показва димните газове се покачват.
Според мен е нещо със задръстване някъде по системата, не е нормално.
RightClick - напреднал
пон дек 23, 2019 6:38 pmton4o_1028_bg написа:
пон дек 23, 2019 4:15 pmRightClick написа:
Момци , с управление Унипел съм 24 kw камина. 40% вентилатор да речем,на колко оборота отговаря?
Зависи колко оборота е зададен максимума на вентилатора при по новото управление е 2500 макс но при старото при кумът ми
Мисля че беше1900 и си го изчисляваш аз съм постнал преди време подобни изчисления и проби назад някъде във форума.
Нямам предства колко е максимума. Управлението е UniPelGD2.
Vurbanov 90 - специалист
нед дек 22, 2019 11:21 pmvipdivision написа:
пон дек 09, 2019 8:44 amVurbanov 90 написа:

Стаен термостат
Колега, как си свързал стайния термостат в камината? Аз съм със същата камина, като твоята GFN18. От Термостата има 4 изхода - един L, един N,
един NO и един COM. L и N са ясни, другите No и COM съм ги вързал за камината на позиция стаен термостат (червен и черен вход, ако има значение). Моят термостат е RT300i, но е почти същия, като твоя. :partyman:
Изображение
Значи свързан е така на камината имам червен и черен кабел, червения е на най дясното гнездо на термостата черния в ляво, а най лявото гнездо е празно! Хвърлил съм книжката
Vurbanov 90 - специалист
пет дек 27, 2019 3:08 pmmiro_800 написа:
Vurbanov90: И още нещо, видях че някой подавате пелети през 30 секунди! ГРЕШКА ОГРОМНА ГРЕШКА! Аз подавам през 4 секунди малка порция! Защото трябва нещата да се случват плавно тя не е климатик да си цъкне копчето на огъня ! При вашия случай тя се намаля обаче в кошницата има още горяща голяма доза пелети вдига градусите и гаси!

Тези камъни бяха в моята градина :) Подавам през 28 или 30 сек. и въпреки това не гасне. Не съм специалист по камините, в друга област се изявявам, но съм пробвал различни настройки, и за 4 години ползване не мога да дам мнение на другите кой е оптималният режим на работа. Забелязах, че твоята камина започва да намалява степените преди да е достигнала зададената температура на водата. Моята е със старото управление със синия дисплей. При мен достига зададената температура, и чак тогава започва да намалява степените. Знаеш ли, или някой друг, как може да се направи както е при теб?
Един съвет. Много ти е близо камината до стената. Не е огромна грешка, но има една ревизия дето трябва да се чисти отвреме-навреме. Те са две една вляво и една вдясно. Дано си по-гъвкав и успееш да я достигнеш с прахосмукачката. Поздрави и весели празници!
Днес чистих камината основно и видях че няма никаква ревизия отстрани на камината! Дръпнах я разглобих обаче няма! Имам ГОРЕ до пелетите един капак развива се има дупки към 10 на брой с едни спираловидни железа вътре които се вадят. Имам и една ревизия долу под пепелника едно каначе с болченца беше се напълнила пада се точно под пепелника! Това са ревизиите 2 на брой други няма! Това с степените трябва да си смениш управлението друг начин няма.
RightClick - напреднал
чет яну 02, 2020 9:35 amVurbanov 90 написа:
пет дек 27, 2019 3:08 pmmiro_800 написа:

Днес чистих камината основно и видях че няма никаква ревизия отстрани на камината! Дръпнах я разглобих обаче няма! Имам ГОРЕ до пелетите един капак развива се има дупки към 10 на брой с едни спираловидни железа вътре които се вадят. Имам и една ревизия долу под пепелника едно каначе с болченца беше се напълнила пада се точно под пепелника! Това са ревизиите 2 на брой други няма! Това с степените трябва да си смениш управлението друг начин няма.
Трябва да имаш капаци под димогарните тръби, говорим за задния ред( мисля че са общо 6 дупки поне при мен за 24 Kw камина), а за предните два реда димогарни тръби, след като минеш с металната четка, пепелта и чернилката изпада отпред в горивната камера(там ще изчистиш най-накрая като отвориш вратата)
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: