• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
Това защо по дяволите е закривено(станичния стопер), на другата кошница ясно се вижда,че е право,нали и лягат върху права плоскост на скарата.Много ясно че от там ще бяга въздух и няма да има добро обдухване вътре в кошницата.
Виж как една снимка ме провокира да се замисля,че преди време след почистване на горивната камера,явно не съм поставил точно пепелника и беше леко на криво.След 6 часа работа ми направи впечатление,че нещо пламъка не екакто трябва и зацапа бързо стълкото.Отворих я видях,че кошницата беше пълна с тлеещи пелети почти до горе.Не знаех защо и щях да изваждам кошницата когато да я чистя, кагато реших да я хвана и да я изкарам,явно се е държала и опирала някъде на косъм,чу се хлопване и заставане в нормална позиция(хорозонтално).Повече не ми се е случвало да събира пелети в кошницата където горят.
Лошото в случая на grants e,че няма как да разбере дали е от кошницата защото в новите модели до колкото виждам са с още един ред дупки в задния край,и няма база за сравнение.
ivo_steel - специалист
grants написа:
Колеги нека споделя резултата от смяната на кошничките на стария и новия модел на камината. Ефект има , но проблема с препълването не мисля че е на 100% от кошничката.
Новата камина със старата кошничка за 1 ден вече не се препълва , но имала пак 2-3 пръста пепел.
Моята старата камина като я изгасих снощи и погледнах имаше около 2 пръста пепел , някъде до дупката за запалката. Такова задръстване се получава при мен с моита си кошничка след 2-3 дни работа :lol:
Незнам пък каква такава голяма разлика има в конструкцията , че да се задръства толкова. Ето тук съм снимал къде са разликите между 2те кошнички
Изображение
Изображение
Изображение
Тея кривини ме съмняват , че не могат да спират въздуха отстрани и количеството което влиза от 2те страни е твърде малко , повечето си излиза нагоре през тая кривка на стойката.
Има и някаква разлика в обема на горивната камера , където ляга кошничката и идва въздуха но по задълбочени сравнения ще правя през уикенда , че вечер няма как да изключвам камините и да сравнявам. Според мен има някакъв проблем с въздуха , който постъпва към камерата или начина по който постъпва , защото съм пробвал и с високи обороти на вентилатора и резултата пак е същия.
Някой ако има нещо на ум да казва , ще пробвам каквото мога :lol:
Колега , гледам че има разлики в дупките на гърба , на едната са един ред по-широки ,а на другата са два реда по-тесни дупки , дали няма разлика в размера и на другите дупки ?
ПС: Моята е бърнит 25+ от 2016г. изглежда като кошничката отдясно ,но пък тези кривини ги няма.... , така че няма да е проблема от тях !
Barbutko82 - специалист
Довечера ще снимам и моята кошница,колко се е напълнила не съм я чистил от неделя на обяд.
grants - специалист
Колеги имайте едно на ум , че може да купите 2016г камини от 2015 просто като залежали стари бройки.Също и може да има някаква разлика межди 13 и 25кв модел. Новата камина от 2016 има правоъгълна форма на капака на бункера , както и вече има уплътнения на ревизионните отвори , пък и знам ли ги в производството там какви врътки правят :lol:
До кошничките разликата е единствено в страничните рамена , където ляга самата кошничка и в задните дупки - едната е с един ред по-големи , другата е с 2 реда по-тесни , страничните са еднакви. Както казах има и разлика в самата горивна камера (там където пада кошничката) , но вече сравнения по нататък в седмицата.
startx - специалист
ivo_steel написа:
startx написа:
Ето и моето наблюдение от последните часове, отоплявам 68 м2 с BURNit PM Comfort plus 13 kw
........................................
Поздрави !
Колега , вземи една шпакла и остържи този нагар , като гледам колко сериозно се е натрупал ,то направо се явява изолация на водната ти риза :)
Учистих я просто снимката е от по задна дата когато рязах ушите на кошницата ;)
burner - специалист
Няма ли начин да зададем всички тези въпроси към фирмата, която произвежда и продава тези камини?
Освен тези, защо вчера и днес ми гасне, поради липса на транспорт на пелети.
Вчера си направих експеримент. Външна Т през нощта -16, сутринта около -10 около обяд -7. Напълних камината догоре с пелети и я запалих в 06.30 часа. В 11.30 допълних отново. 5,63 кг. Което е разход 1.12 кг/ч. Зададена Т на водата 54 гр. - достига 52 на А, после пада до 50 и пак качва. За 45 минути ги качи. Редува втора и трета степен. Сутринта тръгнах от поддържани от климатици стаи с Т на стената 19 гр.
В 11.30 допълних отново и я угасих в 21.30. За това време - 9,800 кг.
Общо от сутринта от 06.30 до вечерта в 21.30 - пада се 1 кг/час. Без да съм променял инст. настройки. Не знам заводските за вентилатора. Няма откъде да ги взема.
Настройките за степените ми са 1, 1.4, 1.9,2.4, 3. Вентилатор - 1150,1250,1300, 1400, 1500. Гори добре, има тяга.
Пепелта при мен за тези 15 часа е само в десния ъгъл на кошничката, на една трета от височината и достига до нула около големия отвор. Никога не ми е пълнена дори един пръст навсякъде. С квадратен капак е, 13квт, вероятно е от тази година. В един пост няма да мога да споделя всичко. Докато пишех, пак ръчках с една клечка, защото пелетите явно не се стичат към шнека. Май ще има изненада - утре ще снимам кошничката с пепелта - да видите колко е набрала за около 8 часа и доколкото си спомням, на нея няма никакви отвори отзад и отстрани. Пак ще проверя, де.
Още нещо. При по-голям дебит на вентилатора- почистване, гасене и т.н. от кюнците хвърчи бял прах и цапа всичко в стаята. Не е прекомерно, но не е за пренебрегване. Явно ще трябва лепене с алуминиево тиксо.
Моля някой знаещ да обясни как става прочистването. Напр. ...въздуха идва оттам, минава през тази дупка, после пътят е такъв, пепелта отива през тези отвори едикъдеси.. Такива работи, както учител обяснява на ученици, защото аз това не го знам.
ivo_steel - специалист
burner написа:
Няма ли начин да зададем всички тези въпроси към фирмата, която произвежда и продава тези камини?
Освен тези, защо вчера и днес ми гасне, поради липса на транспорт на пелети.
Вчера си направих експеримент. Външна Т през нощта -16, сутринта около -10 около обяд -7. Напълних камината догоре с пелети и я запалих в 06.30 часа. В 11.30 допълних отново. 5,63 кг. Което е разход 1.12 кг/ч. Зададена Т на водата 54 гр. - достига 52 на А, после пада до 50 и пак качва. За 45 минути ги качи. Редува втора и трета степен. Сутринта тръгнах от поддържани от климатици стаи с Т на стената 19 гр.
В 11.30 допълних отново и я угасих в 21.30. За това време - 9,800 кг.
Общо от сутринта от 06.30 до вечерта в 21.30 - пада се 1 кг/час. Без да съм променял инст. настройки. Не знам заводските за вентилатора. Няма откъде да ги взема.
Настройките за степените ми са 1, 1.4, 1.9,2.4, 3. Вентилатор - 1150,1250,1300, 1400, 1500. Гори добре, има тяга.
Пепелта при мен за тези 15 часа е само в десния ъгъл на кошничката, на една трета от височината и достига до нула около големия отвор. Никога не ми е пълнена дори един пръст навсякъде. С квадратен капак е, 13квт, вероятно е от тази година. В един пост няма да мога да споделя всичко. Докато пишех, пак ръчках с една клечка, защото пелетите явно не се стичат към шнека. Май ще има изненада - утре ще снимам кошничката с пепелта - да видите колко е набрала за около 8 часа и доколкото си спомням, на нея няма никакви отвори отзад и отстрани. Пак ще проверя, де.
Още нещо. При по-голям дебит на вентилатора- почистване, гасене и т.н. от кюнците хвърчи бял прах и цапа всичко в стаята. Не е прекомерно, но не е за пренебрегване. Явно ще трябва лепене с алуминиево тиксо.
Моля някой знаещ да обясни как става прочистването. Напр. ...въздуха идва оттам, минава през тази дупка, после пътят е такъв, пепелта отива през тези отвори едикъдеси.. Такива работи, както учител обяснява на ученици, защото аз това не го знам.
За съжаление е трудна кореспонденцията със СЪНСИСТЕМ ... А и според мен, и те не са много наясно в детайли с цялостната конструкция на камината ...
grants - специалист
Звънял съм им на Сънсистем като резултата беше нулев , на всеки въпрос служителя ме отправяше към инсталатора който ми бил пуснал камината и гаранцията :lol: Така политика не се прави , смисъл правят се бързи пари за 2-3 години и с подобно отношение и като извадим факта , че на пазара се пускат постоянно нови модели с пъти по-добра поддръжка от инсталатори , фирми и т.н. работата отива към зян.
Според мен човек не трябва и не е длъжен да разбира от всичко , за тая работа си има инсталатори , гаранции и т.н. щом нещо не е в ред започваш да си търсиш правата. Като ги осъдят няколко човека за пълна мърливост и безхаберие да видите как ще си стегнат каминките и "хората" дето ги пускат :lol:
Малко се отплеснах , но наистина ме избива като чета неволите на хората с такива камини :rolleyes:
startx - специалист
grants написа:
Звънял съм им на Сънсистем като резултата беше нулев , на всеки въпрос служителя ме отправяше към инсталатора който ми бил пуснал камината и гаранцията :lol: Така политика не се прави , смисъл правят се бързи пари за 2-3 години и с подобно отношение и като извадим факта , че на пазара се пускат постоянно нови модели с пъти по-добра поддръжка от инсталатори , фирми и т.н. работата отива към зян.
Според мен човек не трябва и не е длъжен да разбира от всичко , за тая работа си има инсталатори , гаранции и т.н. щом нещо не е в ред започваш да си търсиш правата. Като ги осъдят няколко човека за пълна мърливост и безхаберие да видите как ще си стегнат каминките и "хората" дето ги пускат :lol:
Малко се отплеснах , но наистина ме избива като чета неволите на хората с такива камини :rolleyes:

Както всяко нещо мрънкаш, мрънкаш пък свикнеш или намериш друг вариант.. ;)
benimm8808 - специалист
startx написа:
Както всяко нещо мрънкаш, мрънкаш пък свикнеш или намериш друг вариант.. ;)
Ооо не са попаднали на някой да се заеме,да направи колективен икс,да си внесе дело,да го спечели,и да им светне,че това не е правилната им политика.
Чета доста и се интересувам от такъв тип дела.
Близу,Мтел имат такива загубени дела-лошото е,че сумите който им налагат да платят са малки и не ги касае особенно, а и са големи компаний.Лично аз спирам да работя с въпросните камини.
Но се отплеснахме,спирам да не спамя темата.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: