• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
Колеги, има ли ефект от турболаторите?
Има....на първа степен температурата на газовете около 70 даже и под 70 на 5та степен около 85.
nelim - специалист
nokoniko написа:
genaid_03 написа:
Има....на първа степен температурата на газовете около 70 даже и под 70 на 5та степен около 85.

Ти и в темата на грейко ми спомена и видях клипа, супер са станали, но може ли малко повече инфо?

От какво ги огъна, обикновенно арматурно желязо? какво фи, около какво я нави за да влезе в димогарните (колко е външния размер на "пружината") и колко са дълги? Стъпката каква е :)

Мисля си и аз да взема да направя такива, явно има голям ефект
nokoniko - специалист
nelim написа:
nokoniko написа:
genaid_03 написа:

Ти и в темата на грейко ми спомена и видях клипа, супер са станали, но може ли малко повече инфо?

От какво ги огъна, обикновенно арматурно желязо? какво фи, около какво я нави за да влезе в димогарните (колко е външния размер на "пружината") и колко са дълги? Стъпката каква е :)

Мисля си и аз да взема да направя такива, явно има голям ефект
На водопроводна тръба половин цол съм навил на ръка арматурно желязо 6 мм. Пръчки дълги по 2 метра след навиването се получава около 80 см турболатор. Външен диаметър 40мм. Стъпката както стане...но стана добре. На клипа се вижда, че съм ги вързал по двойки с тел, без да подпира капака , за да си легне на въжетата.
nelim - специалист
Ей, супер, то всичко от подръчни средства и ги имам налични, само да спре да вали и аз ще навия едни да ги сложа :)

Иначе да, видях че отгоре са вързани с тел за да не повдигат капака и да си уплътни във въжетата, супер е
nokoniko - специалист
nelim написа:
Ей, супер, то всичко от подръчни средства и ги имам налични, само да спре да вали и аз ще навия едни да ги сложа :)

Иначе да, видях че отгоре са вързани с тел за да не повдигат капака и да си уплътни във въжетата, супер е
Когато ги поставиш сподели как е положението. Тръбата трябва да я фиксираш за нещо да не се върти/аз я вързах за оградата/ и в единия край на тръбата направих дупка 7мм, за да застопоря пръчката, слагаш ръкавици и плътно по тръбата навиваш. Накрая като завършиш с навиването турболатора сам се охлабва от тръбата и се вади лесно. Само началото на пръчката, където си мушнал в 7милиметровия отвор го режеш с флекса, за да може да извадиш турболатора от тръбата. УСПЕХ. :partyman:
Su-37 - специалист
Аз сложих подобни в котела на грейко и сега патя от ниска температура в комина. Кондензира на всички мощности. Над 70 гр не съм го виждал. Показва 50-52 градуса на пушека, но считам че има грешка тъй като термометърът (със сонда 100 мм) е до 500 градуса и водата е 60 някъде, така че няма как да издиша с 52 градуса. Мисля че и горенето се бърка поради ниската тяга. Пелетите загасват, пали, гасне, пуши ... но не съм горил слънчоглед без тази добавка. Пробвай като си мераклия.
nokoniko - специалист
От Април съм ги сложил. Тягата на комина е супер. Нямам никакъв конденз нито в кюнците, нито в комина. Явно при всеки е индивидуално.
tosco - специалист
filmatoplo написа:
Който иска да се сърди но тази камина ползва инертно гориво и не може да отсича температурата в диапазона 0,1 гр ,то на газ не може камоли на пелети.Аз го постигам в диапазон 1 градус ,пък който си блъска главата за друго си е за негова сметка.
Добре де, а не може ли като се нагласи например на 22 градуса, да ги достигне и да си изрежда степените на мощност без да гасне и да пали? На родителите ми където сложихме Алба 18, като и туря 21 радуса-работи до 24 и гасне, после се запалва на 18.5 градуса.
Има ли вариант да се направи да си потдържа зададените градуси, без да пали и гаси?
nokoniko - специалист
tosco написа:
filmatoplo написа:
Който иска да се сърди но тази камина ползва инертно гориво и не може да отсича температурата в диапазона 0,1 гр ,то на газ не може камоли на пелети.Аз го постигам в диапазон 1 градус ,пък който си блъска главата за друго си е за негова сметка.
Добре де, а не може ли като се нагласи например на 22 градуса, да ги достигне и да си изрежда степените на мощност без да гасне и да пали? На родителите ми където сложихме Алба 18, като и туря 21 радуса-работи до 24 и гасне, после се запалва на 18.5 градуса.
Има ли вариант да се направи да си потдържа зададените градуси, без да пали и гаси?
Когато достигне желаната температура/21 градуса/ намалява ли огъня. Явно когато мине на най-малка мощност/ 1/ продължава да качва температурата. Параметър 10, 18, 24, 28, 50, 51 и 53 колко са ти? Явно трябва да ги намалиш/10 и 24/ и така ще падне и разхода.
tosco - специалист
Да, намалява си огъня и почти започва да тлее, после пак усилва, намалява и след около 2-2,5 часа загасва.
При зададени 21 градуса, загасва на 23 а пали на 18,5. Искам ми се да си направи зададените градуси и да си ги потдържа.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: