Bavarcho написа:От тази година и аз съм с горелка на Ерато (преди пет шест години купих от там перолизен котел Атмос Комби и тогава шефа, който ми го монтира, ме навиваше да взема такъв за пелети, но тогава не бяха толкова навлезнали и реших да е по стария метод с дтрватаПреди месец монтирах горелка Фероли на една пекарна за хляб. Извадих фабричната нафтова горелка и сложих пелетната. Имах опасения относно работата, защото за този тип горелки комина трябва да създава определено подналягане, за да работи, но нямаше никакви проблеми. Вчера ме извикаха, защото имаше пробем, но от друго естестество. Между другото извадих металното коляно на корелката и останах впечатен от това което видях-никаква сгурия при никакво почистване. Пелетите на Техноуд Разлог, предназначени за Гърция, 270лв тон)
Обаче това лято реши че с дърва повече не може! Трябват си пелети![]()
Като бях в Ерато и шефа ми каза да взема пелети от Разлог, за пелетите на фирма technowood става въпрос нали?
И знае ли някой каква е разликата в цената (ако има де) дали ще взеа пелетите от София или направо от завода в Разлог?
п.с. Каза ми да си взема и малко от румънските пелети били най-хубави (когато ме няма за повече време не образували толкова шлака)
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
buritoo
- напреднал
Незнам как да кача снимка, на едно виадрусче с "калпавата" ератовска горелка не чистено един сезон. Писал съм го много пъти, проблема е не горелката, а настройката към съответните пелети. Най-добър вариант е да се вземе количество, което да стигне до края на сезона и с това гориво да се направи настройката, а не да се настрои с 2 чувала от тези и после каквито се намерят
LazarGanev
- "Велик майстор"
buritoo, просто сте улучили качествени. Ако пелетите са клас А, макар и от различни производители не е нужна никаква пренастройка - все едно редуваш бензин А98 от различни производители. Ако сменяш клас А с клас С, все едно сменяш бензин А98 с А91 - ще работи, но не така добре. Ако пелетите са клас F, каквито и настройки да правиш, ефекта е същия. Все едно да караш бензинова кола с нафта.
buritoo
- напреднал
Не съм съгласен с теб, просто защото и най-малката разлика в материала, размера или влага почти винаги има негативен резултат. Най-малкото върху КПД на горивния процес. От опит пелети на един производител, различни партиди едните по-къси другите по дълги и резултата беше на лице, фото сондата беше стопена, а горивния процес беше ужасен.
filmatoplo
- майстор
Какво точно променяш в настройките .
LazarGanev
- "Велик майстор"
buritoo написа: От опит пелети на един производител, различни партиди едните по-къси другите по дълги и резултата беше на лице, фото сондата беше стопена, а горивния процес беше ужасен.А дадохте ли за проба двете партиди? Като са от един производител това не значи че са с еднакво качество. Ако не си отговарят на качеството можеш да си търсиш правата.
buritoo
- напреднал
Разликата беше само в дължината, което от своя страна води до подаване на по-голямо количество подавани пелети, което води до по-голяма мощност и нужда от повече кислород. А тази горелка няма по какво да я сравняваш с автомобила. При автомобила разликата в горивата се компенсира от ламбда сонда(и), детонационни датчици и куп други такива, като горивната карта не се състои от една колона с 7-9 стойности за подаване на гориво. 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Едно време бензиновите двигатели бяха с карбуратори, нямаха ламбда сонди и при смяна на вида на бензина трябваше да се пипат настройките (аванса на запалване) 

filmatoplo
- майстор
Някой скоро да е монтирал пелетен котел Пелетерм , питат ме клиенти да знам как се държи от първа ръка . 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Сега сме на студените проби, другата седмица трябва да го възпламеним. Клиента вече купи 4 тона пелети, шуменски, на 260лв. За пелетната горелка бяха проблемни, че правеха много пепел и шлака, ама Пелетерма се надявам да ги мачка без проблем:) . Иначе пък са калорични.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература