• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marinmnm - специалист
Ами аз го смятам между вариант 1 и 3 ,разлика 94лв.Да не се бъркаш нещо?
teodor_xristov_80 - напреднал
marinmnm написа:
Ами аз го смятам между вариант 1 и 3 ,разлика 94лв.Да не се бъркаш нещо?
ld\\

Вариант 2 и 3 с термостат в по топлата стая. Ако е в по студената - може и толкова да е. :wink:
По важното е някои да се изкаже по въпросчетата.
marinmnm - специалист
1. купи си грамотен термостат.
2.Те тия тръби нали ти излъчват топлината в стаят? И те топлят.
marinmnm написа:
1. купи си грамотен термостат.
2.Те тия тръби нали ти излъчват топлината в стаят? И те топлят.
пич от къде знаеш какъв ми е термостата, че даваш такива Велики идеи. А за трабите , че топлят така е, а ти точно какво мнение изрази
marinmnm - специалист
Щом не може програматора да контролира котела,каква е логиката бе ПИЧ?
marinmnm написа:
Щом не може програматора да контролира котела,каква е логиката бе ПИЧ?
Покажи ми терморегулатор за ariston clas 24 ff. Аз не намерих. При тази ситуация всеки един върши едно и също - не е ли така :wink:
marinmnm - специалист
teodor_xristov_80Защо по някога котела прегрява и изключва сам а в други случаи следва командите на терморегулатор, т.е. не прегрява ?[/quote]

Много просто е: Когато терморегулатора достигне температурата ,която си му задал ,подава сигнал на котела и той спира.
Задай на котела по висока температура на водата на мах. за да не изключва.
marinmnm написа:
teodor_xristov_80Защо по някога котела прегрява и изключва сам а в други случаи следва командите на терморегулатор, т.е. не прегрява ?
Много просто е: Когато терморегулатора достигне температурата ,която си му задал ,подава сигнал на котела и той спира.
Задай на котела по висока температура на водата на мах. за да не изключва.[/quote]
Котела ми е до 82 С, а аз в момента съм на 79 С. Не мисля че е от това, но ще пробвам. :wink:
Струва ми се, че някаде може да има нещо в тръбите което да спира циркулирането на водата или пък нещо с мощността на котела, защото тя е намалявана.
2v6 - майстор
teodor_xristov_80 написа:
teodor_xristov_80 написа:
Здравейте - моля за помощ. Няма да пускам тема с проблема ми като цяло, защото ми е неудобно - има я в други два форума. Както и да е. След няколко съвета, комуникация с Лазар Ганев - за което още веднъж му благодаря, поставих регулатор и към момента отоплявам целия апартамент с почти същото потребление на газ, което консумирах за отоплението на две стаи.
Но сега ми възникна друг проблем.
В стаята където сме по цял ден температурата е по ниска с около 1 С от тази в останалите две. Как да направя така, че във всичките стаи да е еднакво топло.
Най топло ми е в трапезарията Примерно: 22С, следвано от спалнята - 21,6С, а в хола 21С. Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Как да пренасоча топлината. Дайте варианти за боравене със секретните кранове - ще стане ли ? :?: [-o< [-o<
Моля дайте съвети . Котела е почти на мах 79 С
Ако държите повече разяснение ще дам, само кажете какво трябва да знаете.
Това са реално направени разходи на котела в рамките на два дена при температура на котела - 79С.

1. Пуснати радиатора - хол, спалня, трапезария и лира в банята Когато термостата е в хола - по студената стая - разход на газ за 48 часа - 25,46 м3.
2. Пуснати радиатора - хол, спалня, трапезария и лира в банята Когато термостата е в трапезарията по топлата стая /в следствие на по големия радиатор/ - разход на газ за 48 часа - 22,05 м3.
3.Пуснати радиатора -спалня, трапезария и лира в банята. Когато термостата е в трапезарията - разход на газ за 48 часа - 19,75 м3.

Вижда се че с или без радиатор в хола - разхода е почти един и същ или при тази норма с около 22 лв. на месец в повече между вариант - 2 и 3.

Мисля, че всеки може да смята.
Изводи:
1.Колкото повече ребра - толкова по добре
- по бързо затопляне на помещението
- по бавно изстиване на радиаторите
- топлене на помещението с по ниска температура на водата
- по дълги почивки на котела
- по малко изразходвана газ
2. Без терморегулатор не става.
3. Задължително достигане минималната мощността на котела

Имам обаче няколко въпроса.
Защо по някога котела прегрява и изключва сам а в други случаи следва командите на терморегулатор, т.е. не прегрява ?
Ще възникне ли проблем, ако тръбите преди да стигнат до радиаторите се навиват по целият под в стаята преди да стигнат до радиатора. Висока топлозагуба например или нещо друго?
В сметките ти по-горе (както и на много други "сметкаджии") липсват доста важни фактори - външна температура, слънцегреене, проветряване...
За да са коректни сравненията условията трябва да са абсолютно еднакви :!:

По въпроса ти за прегряването - каква е температурата на водата на вход на котела?
Ако разликата изход-вход е повече от 20, значи циркулацията е слаба (помпа на бавна скорост, запушен филтър, тънки тръби, притворени секретни кранове...).
Преди време и при мен се получаваше така - задал съм 50 градуса и изключва преди да успее да си намали пламъка. А всъщност температура на водата повече от 45 не ми е нужна.
shrekk - помощник
Честита Нова 2013г.
Тук съм с въпрос към LazarGanev , ако е възможно
Имаме котел WOLF 24 ,който е с 11 kw минимална мощност -инсталацията ни е около 12 kw панелни радиатори- сметката ни е 350 лв .
Квадратурата е 75 квадрата санирано жилище 2 етаж, с нова пвц дограма -юг запад .
От прочетеното до тук разбирам ,че минималната мощност на котела ни е висока спрямо инсталацията .
Сега какви са вариантите да сменим котела -и ако да , с какъв .
Имаме таванско помещение за което сме оставили изводи ,но все още не се отоплява ,ако там поставим радиатори(1 или 2 ) да работят дали ще намалеят сметките . и ако това е вариант колко kw трябва да пуснем да работят на тавана за да работи котела в икономичен режим.
Само да отбележа ,че котела го слагаме на 2,3 или 4 а е разграфен до 8 , ако го надупча на 7 или 8 започва съответно и да харчи повече .
Предполагам също ,че и когато котела работи на 2 или 3 съответно отдаваната мощност от инсталацията не е 12 kw (12 kw би трябвало да е ако е на максимална мощност котела нали). Извинявам се предварително ако не съм се изразявала правилно.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: