• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Ето едно Симе
Днес прицелих вратат на СИМЕто и я взех за обработка. Също ще я изнеса малко в страни за да "УЛЯВА У БУРКАНЯ " :-D .
бати 100ю - напреднал
1.75 кг. на час на Р2 -през 95% от времето работи на втора степен , доволен съм от разхода -благодарност на Лазар за съветите
filmatoplo - майстор
:) бати 100ю -разкажи ни колко квадрата топлиш , с какъв котел , колко ти е цифра Еф лоад , и секундите на пущане на трите степени в секунди и % вентилатор за степените , и колко преди зададената температура сваля степените , колко ти е зададената температура :) .
geniya - специалист
Прикачен файл:
IMG_20141118_184527.jpg Ето стойностите
filmatoplo написа:
Красота , качи една снимка как гори , да видя пламъка на степен 3 .
Прикачен файл:
IMG_20141118_183857.jpg
Ясно се вижда "подковата"
IMG_20141118_183857.jpg (73.44 KиБ) Видяна 2152 пъти
Прикачен файл:
IMG_20141118_183831.jpg Не можах да направя по-добри снимки.
civ.gab - напреднал
n.ganev написа:
LazarGanev написа:
Ето едно Симе
Днес прицелих вратат на СИМЕто и я взех за обработка. Също ще я изнеса малко в страни за да "УЛЯВА У БУРКАНЯ " :-D .
По вече ме интересува тунинга вътре в котела и дали постига хубаво КПД
milenskior - специалист
Аз днес монтирах термометър на кюнеца след котела(на около 30 см. от изхода на котела).
При P3 температурата на изходящите газове е малко под 100 градуса. На P2 e около 85 градуса, а на P1 70 градуса.
В събота или неделя ще засека какви са температурите без турболаторите за да разбера дали има действително ефект от тях.
Въпроса ми в момента е при температура на изходящите газове 100 градуса може ли да се счита че КПД-то на котела е добро и усвоява добре топлината от горелката?
alex_serviz - специалист
Ако посочените t са мерени при загрят котел, за мен е повече от добра t.
milenskior - специалист
alex_serviz написа:
Ако посочените t са мерени при загрят котел, за мен е повече от добра t.
Котела беше на 45 градуса, но аз на толкова го държа в момента.
Иначе горелката е запалена в 6 сутринта, а замерванията ги правих в 6 вечерта.
Svezar - специалист
milenskior написа:
Аз днес монтирах термометър на кюнеца след котела(на около 30 см. от изхода на котела).
Да уточним само какво значи монтиран,за да е меродавно мереното трябва да има дупчица през която да е пъхната термосондата за да я обдухват директно изгорелите газове ! А и 45 градуса е температура която повечето системи не могат да поддържат понеже добре направените такива имат трипътен вентил а най-нискотемпературните такива са на 55 градуса и те работят от там нагоре !
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: