• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Някаква инструкция за настроики може ли да ми изпратите.andreev_ai@mail.bg
benimm8808 - специалист
:thumbs:
flober9106 написа:
Някаква инструкция за настроики може ли да ми изпратите.andreev_ai@mail.bg
Благодаря получих и-мейла,но ако може малко да ми обясниш как става защото наистина я гледам като марсиянец :? :?
grants - специалист
Колеги здравейте , вчера ходих да си видя каминката. На 1во четене ми допадна дизайна , вижда се тук там че изработката не е на 100% изпипана , но все пак всичко се върти около цената. Трябва да е от новия модел на Sunsystem , който се води в сайта им BURNiT PM Comfort 13 Plus. Странно ми стана , че на табелката отзад пише друго :roll: Та в крайна сметка кой модел е - стария PM15 или по-новия PM Comfort 13 Plus :?:
Изображение

Изображение

Също видях , че до изхода за изгорелите газове долу има още един изход (същия като диаметър май ф80) за входящ въздух. Някакви идеи какво да правя с този вход - за въздуха. Едната ми идея е да го извадя в съседната стая понеже в нея зимата не се живее.
Другия вариант е да извадя тръба до външната стена на стаята , в която е камината. Проблема тук е , че като копах каналите предвидих място за водата към радиатора под прозореца + още една тръба за въздух за камината , но не мислех че ще е толкова дебела. В канала може би влиза 1-1.5 цола тръба , но в никакъв случай ф80 :lol:
Третия вариант е нищо да не правя.
Ще се радвам да споделите съвети как да постъпя , че не остана много време до този момент :wink:
Поздрави !
benimm8808 - специалист
grants написа:
Та в крайна сметка кой модел е - стария PM15 или по-новия PM Comfort 13 Plus :?:

Ще се радвам да споделите съвети как да постъпя , че не остана много време до този момент :wink:
Поздрави !
Това е новия модел PM13.
Относно въздуха,както решиш,но според мен не нужно чак от вън да вкарваш въздух.
Koko_t - напреднал
grants написа:
Колеги здравейте , вчера ходих да си видя каминката. На 1во четене ми допадна дизайна , вижда се тук там че изработката не е на 100% изпипана , но все пак всичко се върти около цената. Трябва да е от новия модел на Sunsystem , който се води в сайта им BURNiT PM Comfort 13 Plus. Странно ми стана , че на табелката отзад пише друго :roll: Та в крайна сметка кой модел е - стария PM15 или по-новия PM Comfort 13 Plus :?:
Изображение

Изображение

Също видях , че до изхода за изгорелите газове долу има още един изход (същия като диаметър май ф80) за входящ въздух. Някакви идеи какво да правя с този вход - за въздуха. Едната ми идея е да го извадя в съседната стая понеже в нея зимата не се живее.
Другия вариант е да извадя тръба до външната стена на стаята , в която е камината. Проблема тук е , че като копах каналите предвидих място за водата към радиатора под прозореца + още една тръба за въздух за камината , но не мислех че ще е толкова дебела. В канала може би влиза 1-1.5 цола тръба , но в никакъв случай ф80 :lol:
Третия вариант е нищо да не правя.

Поздрави !
И аз съм с такава. Въздуха може да си го взима от помещението. Ако ти е необходима инсталаторската инструкция пиши ЛС с имейл и ще ти я пратя. Като цяло да малкото време от когато я имам съм доволен.
grants - специалист
Инструкцията ми я прати колега , за което много благодаря :partyman:
Значи ще отведа тръбата в съседната стая , все пак да не ми взима въздуха от всекидневната :)
Вчера почнах да полагам тръби и предполагам до седмица трябва да преключа с цялата инсталация. Лошото е , че целия апартамент е в основен ремонт и не се знае кога ще успея да пусна системата :lol:
Интересува ме също дали каминката след необходимите настройки на контролера влиза в режим на модулация , а не само да вкл./изкл.
Мисля че и времето е още топличко , за да покаже потенциала каминката :)
bondo77 - напреднал
Някой би ли ми пратил настройки за15кв.nedelcho_nedelchev82@yahoo.com.благодаря предварително.
Koko_t - напреднал
grants написа:
Инструкцията ми я прати колега , за което много благодаря :partyman:
Значи ще отведа тръбата в съседната стая , все пак да не ми взима въздуха от всекидневната :)
Вчера почнах да полагам тръби и предполагам до седмица трябва да преключа с цялата инсталация. Лошото е , че целия апартамент е в основен ремонт и не се знае кога ще успея да пусна системата :lol:
Интересува ме също дали каминката след необходимите настройки на контролера влиза в режим на модулация , а не само да вкл./изкл.
Мисля че и времето е още топличко , за да покаже потенциала каминката :)

Влиза в режим на модулация. За момента понеже я пускам сутрин и вечер, че сме с бебе , само на 1 и 2 степен разхода е под 1 кг на час. Грубо такя го смятам, но като стане студено тогава ще си покаже реално. Само веднъж я пуснах на автомятичен режим, за да видя дали ще модулира.
А как да намаля дозата на модулация както е казал колегата по горе, зада не се налага да подминава зададените градуси и да спира за охлаждане и ми прави впечатление ,че за 2 часа работа преполови едно чувалче.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: