• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
judas:Колега това разстояние под делителя трябва да ти е от 1,3см до 1,5см.Над наклонената решетка също.Направи и кожух.И ми снимай кошничката.

filmatoplo: Горелката си е перфектна.Но пак повтарям българина иска да преебе гявола.Въпроси от сорта ама не може ли така ,а ако направя така ,а иначе дали няма да стане.Ги чух хиляди пъти по тела.всеки който си прогони горелката по неговия комин и котел и се радва.Останалите теглиха по една майна и толкоз.Има и една група хора дето искат да дойда да им реша проблема и ако може да им платя за неудобството.СОРИ.

ilmatoplo:И не забравяй,че горелката работи при температура на димните газове 120 градуса а не като при теб на 30градуса и 4 метра кюнци в хоризонт.ХАХАХАХА
filmatoplo - майстор
От печката имам тръби -нагоре 1,20 м, и настрани 2,50 м. :) комин вътрешни размери 38/35 см висок от розетката до върха 11 м. Под делитела и над делитела имам разстояние 10 мм , вие казвате 15 мм но това не е по моя вина .Когато продухвам периодично пепелта под делителя -работи идеално .Ако трябва ще го увелича това разстояние да видя какво ще стане , и малко ще изправя задната решетка .За разхода не се оплаква -едвам гори по 15 кила за денонощие -като не работи постоянно , тествал съм и цял ден пак 1 чувал .
judas - специалист
Филме, според мен проблемът до голяма степен е в пелетите. Снощи опуших цялата къща, щях да се задуша, с румънски пелети от Топливо. Запушиха горелката и подпалиха нагоре. Както казваш, ако продухвам работи чудесно, но трябва да седя до котела и да им бая!
filmatoplo - майстор
Имам една партида по дребни и по тъмни пелети , само да го хвана този който ми ги набута в палета -ще му скъсам задни...
joro39 - специалист
дайте насам мойта гори всичко
:?
wankata7108 - специалист
някой ви е набутал пелети от слънчоглед аз при тестовете установих че не стават за нищо не гори и се задръства или са от слънчоглед или има много кори от дърветата в тях не е виновна горелката с хубави пелети си изгаря докрай без да я ръчкате
big_death - специалист
Слагате компресора до горелката и го настройвате да духа през известно време :-D :lol: :-D :partyman:
rosso666 - специалист
ttttttd написа:
rosso666:Неръждавейка 310 и 312 за кошничката държи,тялото от черна стомана.Интерметал .София
благодарско колега.интересуваше ме дали неръждавейката издържа на тези температури.
Поздрави
ttttttd - специалист
За всички които притежават кошнички направени от Станката,и имат някой от посочените проблеми.

1.При нагар и не доразвиване на температура през ред отворите с бургия номер 10.
2.При запушване нов прорез на разстояние 2,5см от наклонената решетка.
3.Отвори на делителя с бургия номер 7.
Инфото и снимките са стари описал съм го в предишни постове но днес ми е на кеф и ги качих.

ВНИМАНИЕ: При намаляването на разстоянието между наклонената и предната решетка нагара изчезва но разхода се увеличава.

Прикачен файл

Снимка0326.jpg

Прикачен файл

Снимка0328.jpg

Прикачен файл

Снимка0331.jpg
filmatoplo - майстор
Днес смених пелетите и се подобри работата , вдигна се и температурата на водата , разхода ще видим .
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: